absnews
وی با بیان اینکه هزینه کشتی ها به شدت افزایش یافته است، افزود: هدف دولت رونق سفرهای دریایی و گردشگری دریایی است و بنابراین برنامه ای برای افزایش قیمت بلیت ندارد. نیاز است دولت تسهیلات و یارانه های لازم را به کشتی های مسافربری بدهد تا شاهد سرمایه گذاری جدید در بخش کشتی های مسافربری ایجاد تمایز و توجیه اقتصادی باشیم و در عین حال کشتی های فعلی از بهترین مسیر تردد کنند.
ضیایی با اشاره به اینکه با برنامه ریزی صحیح، کشتی های مسافربری باید با حداکثر ظرفیت تردد کنند، گفت: حمایت دولت در این زمینه ضروری است و در عین حال سفرهای دریایی ایمنی مسیرهای دریایی را تضمین می کند. یکی از ملزومات توسعه دریایی، توسعه گردشگری مسافری و دریایی است و گردشگری دریایی در سراسر جهان و در مدیترانه، دریای بالتیک و دریای شمال رونق گرفته است.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، یحیی ضیایی مهرجردی در بخشی از وعده مساعد وزارت نفت برای اختصاص سوخت یارانه ای به کشتی ها و خطوط هوایی خطوط بین المللی گفت: با توجه به پایین بودن قیمت بلیت، چاره ای جز حمایت از دولت وجود ندارد. ارائه تسهیلات و یارانه سوخت وجود ندارد؛ فعالیت کشتی های مسافربری باید توجیه اقتصادی داشته باشد، در غیر این صورت نمی توان به اهداف تعیین شده در حوزه گردشگری دریایی دست یافت.
وی ادامه داد: سفرهای دریایی فصلی است و در ایام نوروز با اوج سفرهای دریایی مواجه هستیم اما در فصول دیگر تنها از مسیرهای خاصی استفاده می شود.
دبیرکل اتحادیه مالکان کشتی ایران با اشاره به اینکه تخصیص سوخت یارانه ای به کشتی ها و کشتی های مسافربری یک محرک کوتاه مدت است، گفت: برای اینکه این امر در بلندمدت مهم باشد باید زنجیره سفر و گردشگری دریایی ایجاد شود. تکمیل شده است.» زنجیره سفرهای دریایی و گردشگری دریایی با ایجاد فضاهای مناسب برای تردد مسافران، مدارهای گردشگری، ایجاد زیرساخت های مناسب مانند هتل، رستوران و … تکمیل می شود.