رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی در نشست تخصصی در پی برخی سوالات پیرامون سخنرانی اخیر خود خاطرنشان کرد: منظور من این بود که با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم و اینکه به دنبال رشد اقتصادی هستیم، شاید در حوزه خدمات و کشاورزی. بخشها پتانسیل رشد بالایی دارند، درصد اقتصادی ندارند و ظرفیت اصلی در حوزه تولید و انرژی است، اما با در نظر گرفتن مولفههای خاصی، حوزه انرژی حوزهای نیست که بتوانیم روی آن تمرکز کنیم. بر این اساس به این نتیجه رسیدم که این حوزه صنعت و تولید است که می تواند تحول اقتصادی کشور را هدایت کند.
بابک نگهداری در گفت وگو با ای بی اس نیوز به تشریح مشکلات ایجاد شده در پی سخنرانی اخیر خود در نشست تخصصی «چالش ها و فرصت های صنعت و تولید در ایران» که در پژوهشکده مرکز شورای اسلامی شهر برگزار شد، گفت: آنچه در یکی دو سال گذشته در کشور ما اتفاق افتاد که اولاً نخبگان و صاحب نظران افکار مثبت زیادی را با مردم در میان نمی گذارند و اکثر مردم نیمه خالی اطلاع رسانی می کنند؛ در کنار این وضعیت، بلای خانمان سوز در فضای مجازی و رسانه های ما شکل گرفته است. فضا و آنها می خواهند جنبه های منفی آمار و نقاط ضعف را تبلیغ کنند، در حالی که باید چالش ها را در کنار فرصت ها همیشه دید؛ نتیجه ترکیب این دو عامل فضای ناامیدی را در جامعه ایجاد می کند و امید به آینده را کاهش می دهد. کمی خطرناک است و باید مراقب باشیم چرا که رهبران نیز تاکید دارند که فضای ایجاد امید برای آینده بهتر باید حاصل کار باشد.
وی با بیان اینکه اسناد منتشر شده و انتقال گسترده به فضای مجازی در گروه حدود 8 تا 9 نفر از صاحبان صنایع و تولیدکنندگان مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اظهار داشت: در این جلسه مستندات مربوط به اهمیت تولید را ارائه کردم. کشور و رویکردی که باید برای تولید داشته باشیم. بحث من این بود که با توجه به شرایط فعلی و اینکه به دنبال رشد اقتصادی هستیم، ممکن است بخش خدمات و کشاورزی ظرفیت چندانی برای رشد اقتصادی 8 درصدی نداشته باشد و ظرفیت اصلی در حوزه تولید و انرژی است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: در حوزه انرژی نیز به دلیل جریانات و رقابتهای سیاسی و بینالمللی در منطقه و همچنین تحریمهایی که علیه کشورمان اعمال شده است، اشاره کردم که اگر ترامپ پیروز شود. در انتخابات بعدی، وضعیت ممکن است تشدید شود. اگر تحریم ها اجرا شود یا بایدن پیروز شود، وابستگی مالی ما به امارات افزایش می یابد و بخش انرژی حوزه ای نیست که بتوانیم روی آن تمرکز کنیم. در نهایت به این نتیجه رسیدم که این حوزه صنعت و تولید است که می تواند موتور محرکه تحول اقتصادی کشور باشد.
نگهداری گفت: در این جلسه همچنین گفتم با توجه به مزیت هایی که در زمینه تولید در کشورهای منطقه داریم و تمایلی که در کشورهای منطقه برای صنعتی شدن شکل گرفته است، ایران می تواند رهبر کشور شود. زنجیره های صنعتی در منطقه و در تعریف تولید مشترک بین ایران و این کشورها برای کسب رهبری در زنجیره های صنعتی. نتیجه این اسناد، رویکردی تحولآفرین برای صنعت بود و کنفرانسی به گروه محدودی از تولیدکنندگان ارائه شد تا به تحول صنعتی جامعه چشمانداز مثبتی ارائه شود، اما آنچه در رسانهها منتشر شد، تحریف شد و این چنین بود که یک بخش. منتشر شد و قسمت دیگر منتشر نشد. به نظر می رسد من در مورد آقای ترامپ و انتخابات آمریکا صحبت می کردم.
وی بیان کرد: کسانی که برهم زدن آرامش روحی مردم را مأموریت خود قرار دادند، گفت وگویی را که برای امیدواری برای رهبری تولیدی و صنعتی ایران در منطقه بود، تبدیل به خبری از انتخابات آمریکا کردند که خدمتی به آن نیست. ارائه شود. بلکه ظلم به مردم و کشور است.
انتهای پیام