این نماینده مجلس در مورد لزوم شفاف سازی آرای نمایندگان گفت: “رای گیری مهمترین وظیفه نماینده است. این قانون با رای نمایندگان به قانون تبدیل می شود. اقدامات کنترلی پارلمان مانند بازجویی و استیضاح و … نیز با رای نمایندگان قابل تحقق است. وقتی نماینده می داند که مردم رای خود را می بینند و باید آن را در ازای رای خود برای مردم و مخاطبان توضیح دهند ، رای آنها روشن تر ، دقیق تر و “کیفی” می شود.
به گزارش ABSNEWS ، محمدحسین حسین زاده بحرینی با بیان اینکه شفافیت سلامت هر دستگاهی را تضمین می کند ، در مورد طرح شفافیت نمایندگان گفت: اگر از تصمیمات و فعالیت دستگاه ها به وضوح جلوگیری شود ، جلوگیری می شود.
ما مطمئناً از سایر دستگاهها نیز خواهان شفافیت هستیم.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با بیان اینکه مجلس شفافیت را آغاز کرده است ، ادامه داد: طرح شفافیت در موارد متعددی در گذشته بارها در ملاء عام مطرح شده بود اما نتوانست موافقت دادگاه را کسب کند. نکته مهم در نظام قانونگذاری کشور
برای تسریع در بررسی طرح شفافیت از یادداشتی در بخش 100 مقررات استفاده کنید
رئیس کمیته آیین نامه داخلی مجلس ادامه داد: “انشاءالله مجلس یازدهم تلاش خواهد کرد تا تابو عدم شفافیت در اقتصاد و سایر حوزه های حکومتی را بشکند و طرح شفافیت نمایندگان با درجه بالا را تصویب کند. رای. پارلمان شفاف همچنین می تواند سایر دستگاه ها و نهادهای اجرایی را شفاف سازد.
این نماینده تاکید کرد: ما قطعاً از سایر نهادها شفافیت خواهان خواهیم بود ، اما ابتدا باید از خودمان شفافیت را آغاز کنیم تا حرف های ما و قوانین ما موثر واقع شود. تا زمانی که آرای نمایندگان در زمینه قانونگذاری و کنترل شفاف نباشد ، مردم کمیته ها را نادیده می گیرند و تصمیمات مالی مجلس به طور کامل اطلاع رسانی نمی شود ، به طور خلاصه ، مادامی که خود مجلس شفاف نباشد. ، فقط می تواند از دیگران شفافیت بخواهد.
حسین زاده بحرینی گفت: در حال حاضر بسیاری از نمایندگان مجلس با دقت رای می دهند ، مطالعه می کنند و مشورت می کنند اما گاهی ممکن است نماینده ای از سر و صدای پارلمان آگاه نباشد و هنگام رأی گیری دقت کافی را نداشته باشد. شفافیت مهمترین فایده ای که این امر برای مجلس ایجاد می کند این است که نمایندگان مجلس با احتیاط بیشتری رای خواهند داد. در یک مجلس شفاف ، موافق و مخالف ، آنها استدلال خود را می دانند و آن را برای مردم بیان می کنند.
انتهای پیام /
این نماینده با بیان اینکه موضوع “کیفیت قانون” در پارلمان های بسیاری از کشورها به خوبی مورد توجه قرار گرفته است ، افزود: “در ایران ، ما تاکنون کمتر به این موضوع توجه کرده ایم. مقام معظم رهبری اخیراً سیاست های کلی قانونگذاری را اعلام کردند. پیام اصلی بیانیه مطبوعاتی وی توجه به کیفیت قوانین است. رهبر معظم انقلاب به مجلس ، شورای نگهبان و شورای فرصت که ارکان اصلی قانونگذاری هستند ، دستور دادند که الزامات “قوانین کیفیت” را رعایت کنند. سیاستهای ارتباطات مقام معظم رهبری کل مراحل قانونگذاری را شامل می شود ، از زمانی که طرح یا لایحه ای تدوین می شود تا زمانی که در نهایت تصویب شود و به قانون تبدیل شود. بدیهی است که در این فرایند نمایندگان بیشترین نقش را دارند و کیفیت قوانین سرزمین محصول دقت ، مطالعه و آینده نگری آنهاست. اگر نماینده خود قانع نشود ، مطمئناً نمی تواند دیگران را متقاعد کند.
حسین زاده بحرینی درباره زمان بررسی طرح شفافیت نمایندگان در دادگاه توضیح داد: «اگر قرار باشد این طرح به طور عادی به دادگاه ارائه شود ، زمان زیادی طول می کشد. برای اینکه بتوانیم این طرح را به سرعت در دستور کار قرار دهیم ، تصمیم گرفته ایم که از مکانیزم یک یادداشت برای صد در صد آیین نامه داخلی استفاده کنیم. بر اساس این یادداشت ، اگر 50 نماینده درخواست کنند که دور طرح به دستور دادگاه به تعویق بیفتد و دور قبل از آن داده شود ، شورا موظف است این درخواست را در یک جلسه عمومی به رای گذاشته و در صورت تصویب ، برنامه را بررسی کند. در همان جلسه یا شروع جلسه بعدی پارلمان. بنابراین ، اگر نمایندگان با اعمال ماده 100 موافقت کنند ، طرح شفافیت در اتاق دادگاه اولویت دارد.
این نماینده مجلس گفت: با تصویب طرح شفافیت نمایندگان مجلس ، کیفیت قانونگذاری و نظارت در مجلس شورای اسلامی به میزان قابل توجهی ارتقا می یابد. پارلمان محل انتخاب ملت است و ما به نمایندگی از کل مردم ایران تصمیم می گیریم و طبیعتاً ما حق نداریم بدون مطالعه و مراقبت کافی رای بدهیم. طرح شفافیت به هر نماینده اجازه می دهد تا قبل از رأی گیری و بحث ، همه جوانب را بسنجد.
کیفیت قانونگذاری و نظارت به میزان قابل توجهی بهبود می یابد
وی گفت: گام بعدی مجلس در راستای شفافیت فرایندهای حکمرانی در کشور ، شفافیت سایر ارگان ها است. اگر بتوانیم فرایندهای تصمیم گیری و اجرا را برای افراد و ذینفعان دستگاه های حاکمیتی که زمینه تخلف در آنها وجود دارد باز بگذاریم ، گامی بزرگ در جهت اصلاح مدیریت کشور برداشته ایم.
وی در مورد نیاز به شفافیت در سایر موسسات گفت: بسیاری از رفتارهایی که در موسسات از جمله بانک ها رخ می دهد و منجر به فساد می شود به دلیل عدم شفافیت است. به عنوان مثال ، وقتی اعطای تسهیلات بزرگ به اشخاص مرتبط با بانک ها شفاف است ، هیچ بانکی جرات دور زدن قانون را ندارد ، تسهیلات نجومی در اختیار افراد مرتبط با خود قرار می دهد و زمینه اختلاس و میادین را فراهم می کند.
وی تأکید کرد: “در کمیته آیین نامه داخلی ، ما به دنبال ایجاد فضایی برای هر نماینده در مرحله بعدی هستیم تا در صورت تمایل ، او بتواند استدلال خود را برای موافقت یا مخالفت ارائه دهد. با یکی از موضوعات مطرح شده در پارلمان ، با سایر نمایندگان و عموم مردم. “به اشتراک بگذارید. این روند قانون گذاری و نظارت را ساده تر می کند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز