قانون پولشویی در سال آینده به درآمدهای مشکوک اضافه می کند
رئیس مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی گفت: در سال آینده در راستای کنترل درآمدهای مشکوک از شهروندان می خواهیم با ارائه اظهارنامه مالیاتی میزان فعالیت اقتصادی خود را اعلام کنند. در صورتی که بیش از مبلغی که از فعالیتی که اعلام می کنند درآمد کسب کنند، پولشویی محسوب می شود.
هادی خانی با حضور در غرفه ای بی اس نیوز در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه ملی گفت: بر اساس قانون، مرکز توسعه مالی دبیرخانه شورای عالی مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم نیز هست. این شورا متشکل از هفت نفر از اعضای کابینه دولت، رئیس سازمان اطلاعات سپاه، نماینده رئیس قوه قضائیه، نماینده سازمان بازرسی کل کشور، نماینده دادستان کل کشور و نمایندگان مجلس است. .
وی افزود: هدفی که مرکز در قانون و شورای عالی مبارزه با پولشویی دنبال می کند، تدوین و ابلاغ شاخص ها، ضوابط و برنامه های عملیاتی برای شناسایی گلوگاه های پولشویی، جرایم مولد پولشویی و مبارزه با این جرایم است. هدف کلی مبارزه با فساد
معاون وزیر اقتصاد گفت: هر فسادی که اتفاق بیفتد پول کثیف یا درآمد غیرقانونی دارد. مهمترین روشی که در دنیا مرسوم است و در قانون کشور مانیز پیش بینی شده است این است که به مفسد اجازه استفاده از پول های کثیف داده نشود و در این صورت انگیزه فساد خود به خود کاهش می یابد.
خانی گفت: پولشویی در حوزه هایی مانند قاچاق مواد مخدر، قاچاق اسلحه، قاچاق انسان، فساد و… اتفاق می افتد. در واقع هر عمل مجرمانه ای که با هدف دستیابی به درآمدهای غیرقانونی انجام شود در زمره پولشویی قرار می گیرد.
رئیس مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی گفت: برای اجرای کامل قانون مبارزه با پولشویی، واحدها و ادارات بر اساس میزان ریسکی که دارند تقسیم بندی شده اند. نهادهایی مانند بیمه، بانک، گمرک، مالیات، وزارت حراست و مردم در کنار طیف وسیعی از فعالان اقتصادی بر اساس شاخصهایی که مرکز اطلاعات مالی به آنها ابلاغ میشود، جرایم مالی را رصد میکنند. هر جا که تمرکز پول باشد، مثلاً در سیستم بانکی ما، اولویت دارد.
وی با بیان اینکه طی یک سال گذشته 80 شاخص برای شناسایی تراکنش های مشکوک به بانک ها اعلام کردیم، افزود: نزدیک به 160 شاخص برای ارزیابی عملکرد بانک ها و رتبه بندی آن ها اعلام کردیم و نظارت کامل بر سیستم بانکی را به طور کامل انجام دادیم. اجرای قانون مبارزه با پولشویی
خانی تاکید کرد: بانک های اطلاعاتی ما طی یک سال گذشته تکمیل شده و سامانه های تقاطع هوشمند ایجاد کرده ایم. یکی دیگر از کارهای مهمی که برای اولین بار در کشور انجام شد، انعقاد تفاهم نامه پنج جانبه بین مرکز اطلاعات مالی، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، قوه قضائیه و پلیس امنیت اقتصادی بود. در این راستا، اطلاعات، توانمندی های تخصصی، انسانی و زیرساختی را به منظور شناسایی و پردازش تراکنش های مشکوک به پولشویی به اشتراک گذاشته ایم. این معاملات می تواند از هر ماهیتی باشد، از جمله مسکن، خودرو، ارز و سایر زمینه هایی که می تواند منجر به جرایم پولشویی شود.
به گفته خانی، در حال حاضر بیش از 1000 پرونده مبارزه با پولشویی از طریق دستگاه قضایی در حال پیگیری است. اینکه یک رشوه دهنده اقتصادی می خواهد خدمات دریافت کند و خدمات با محدودیت مواجه است. در حالی که قبلا چنین محدودیت هایی وجود نداشت. ما اکنون هزینه فساد را افزایش داده ایم.
رئیس مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی درباره برنامه های سال آینده گفت: سال آینده میزان فعالیت اشخاص حقیقی و حقوقی را تعیین و براساس خوداظهاری می کنیم. لذا از اشخاص حقیقی و حقوقی تقاضا داریم با ارائه پرونده مالیاتی میزان فعالیت اقتصادی خود را اعلام کنند. ما از طریق بانک بر درآمد آنها نظارت می کنیم، اگر بیش از مبلغی که از فعالیتی که اعلام می کنند درآمد کسب کنند، پولشویی محسوب می شود. بر این اساس مردم باید درآمد خود را به صورت واقعی اعلام کنند.
انتهای پیام