مدیرعامل انجمن دام سبک مرکزی کشور گفت: گوشت گرم تولید داخل باید در کالابرگ عرضه شود تا رغبت تولیدکنندگان بیشتر شود و گوشت با قیمت مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.
به گزارش ای بی اس نیوز، افشین صدرادرس با حضور در غرفه ای بی اس نیوز در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه های ایران با بیان اینکه در دهمین ماه سال 1402 بر اساس آمار گمرک، کل واردات گوشت به کشور 90 هزار تن بوده است، گفت: در سال 1381، میزان واردات گوشت به کشور 90 هزار تن بوده است. حدود 25000 تن دام زنده وارد شد. بر اساس ضریب تبدیل از این 25 هزار تن 12 هزار تن گوشت خالص به دست می آید که در 10 ماه مجموعا 102 هزار تن گوشت وارداتی داشتیم.
وی افزود: 400 هزار تن گوشت تولیدی در کشور داریم که اگر این میزان گوشت را بر اساس جمعیت کشور که 85 میلیون و 500 هزار نفر است محاسبه کنیم، سرانه مصرف 5.9 کیلوگرم است. در حالی که سال گذشته سرانه مصرف 7.5 کیلو بوده است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام کشور گفت: گفته می شود این آمار مربوط به کشتارگاه های رسمی است. اعلام کردیم که اگر 10 درصد به این رقم اضافه کنیم مثلا 400 هزار تن به 440 هزار تن و سرانه مصرف به 6.4 کیلو می رسد که نسبت به سال گذشته هم کمتر شده است.
وی با بیان اینکه آمار کشتارگاه ها نشان دهنده کاهش 22 درصدی کشتار طی 10 ماهه امسال نسبت به سال قبل است، افزود: در سال 1401 48 هزار تن واردات داشته ایم و سرانه مصرف 7.5 کیلو بوده در حالی که امسال 102 هزار تن واردات بوده است. محصولات وارد شده بود، ما داریم، اما سرانه آنها به کمتر از شش کیلو رسید. اگر می گوییم بازار با واردات تنظیم می شود، چرا با افزایش واردات، مصرف سرانه کاهش یافته است؟ در واقع می توان گفت واردات نه تنها باعث بهبود درآمد سرانه کشور نشد، بلکه حتی منجر به کاهش تولید نیز شد.
این فعال بخش خصوصی افزود: واردات باعث شده که افق روشنی برای تولیدکننده وجود نداشته باشد در نتیجه با کاهش تولید مواجه هستیم. به خصوص که واردات مفید نیست و مضر است.
به گفته وی مشکل مهم بازار گوشت این است که مصرف کننده قدرت خرید ندارد. دولت باید قدرت مصرف کننده را افزایش دهد که این امر با تهیه گوشت گرم در کالابرگ امکان پذیر است.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک مرکزی کشور گفت: یارانه بخش کشاورزی به بخش تولید نرسید و نتیجه این شد که تولید دچار مشکلات اساسی شد.
وی با بیان اینکه بهتر است به جای کمک های نقدی به مردم پول داده شود، گفت: گوشت قرمز داغ داخلی جزو اقلام الکترونیکی نیست و سوال اینجاست که چرا این گوشت قرمز در ماده گنجانده نشده است؟ می توان با یک حساب سرانگشتی محاسبه کرد که اگر مردم گوشت گرم خانگی را از کالابرگ بخرند برایشان به صرفه تر است یا گوشت گرم منجمد و وارداتی بخرند؟
قاضی افزود: متوسط قیمت هر کیلو گوشت وارداتی 370 هزار تومان است. در صورت اجرای صحیح کاتالوگ الکترونیکی در مکانیزم خود، قیمت دام زنده از 250 هزار تومان به 230 هزار تومان افزایش می یابد. با این قیمت دام زنده قیمت لاشه حدود 460 هزار تومان است که تا رسیدن به دست مصرف کننده به 550 هزار تومان می رسد. از این مبلغ، دولت 300 هزار تومان یارانه پرداخت می کند و تنها 250 تومان آن به دست مصرف کننده می ماند. استفاده از برچسب محصولات هم برای دولت و هم برای مصرف کننده مقرون به صرفه است.
انتهای پیام