اخبار اقتصادی روز

بلیط هواپیما امسال گران نمی شود/با حذف یارانه سوخت موافقت می کنیم

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه برنامه ای برای افزایش قیمت بلیت هواپیما تا قبل از پایان سال نداریم، گفت: در شورای عالی هواپیمایی کاملا موافق هستیم که قیمت سوخت واقعی باشد. اما سیستم و کشور باید بپذیرند که در این صورت قیمت نهایی بلیت نمی تواند مشمول کرایه تعیین شده باشد.

محمد محمدی بخش با حضور در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه های ایران در غرفه ای بی اس نیوز، در خصوص یارانه سوخت هواپیماها گفت: قیمت سوخت باید واقعی شود و این خواسته دولت و حتی شرکت های هواپیمایی است. اما در حال حاضر تنها مزیت رقابتی ایرلاین های ایرانی در جنگ نابرابر در حوزه هوانوردی یارانه سوخت است چرا که همه دنیا به ایرلاین ها کمک می کنند. این تعریف یا کمک نقدی است یا کمک از طریق دیگر.

وی ادامه می دهد: در جدولی قیمت نهایی هواپیما را تعیین کردیم و همچنین میزان حساسیت قیمت سوخت را به قیمت بلیط هواپیما مشخص کردیم؛ یعنی اگر قیمت سوخت 600 تومان یا بیشتر باشد تولید آن معلوم است. ما در شورای عالی هوانوردی کاملا موافقیم که این نرخ واقعی شود. اما سیستم و کشور باید بپذیرند که قیمت کل بلیت نمی تواند مشمول قیمت تعیین شده باشد، یعنی باید نسبت بین نرخ حساسیت سوخت و قیمت بلیت رعایت شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه همه بزرگان نظام برای تصمیم گیری در این مورد مهم تشکیل جلسه خواهند داد، گفت: این تصمیم ممکن است دلایل و آثار زیادی در صنعت و اقتصاد داشته باشد که مزایا و معایبی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. در کمیسیون اقتصادی دولت به عنوان مرجع تصمیم‌گیری در این خصوص بحث و تبادل نظر شد. موضوع تا اتخاذ تصمیم نهایی و تأیید رئیس جمهور و ابلاغ آن مورد رسیدگی قرار می گیرد.

تولید سوخت هوانوردی ایران کمتر از پنج میلیون لیتر در روز است

محمدی بخش کل تولید سوخت هواپیمایی ما را کمتر از پنج میلیون لیتر در روز دانست و گفت: بنزین هواپیمایی با بنزین معمولی متفاوت است. مشتقات نفت سفید با مواد افزودنی ترکیب می شوند تا سوخت خطوط هوایی را تشکیل دهند و فرآیند آن با تولید بنزین معمولی متفاوت است. بنابراین، این موضوع به موضوع عدم تعادل سوخت مربوط نمی شود. علاوه بر این، مصرف پروازهای داخلی و خارجی شرکت های ملی، خطوط هوایی خارجی، نیروهای مسلح و شرکت های هلیکوپتری.

وی با بیان اینکه ایرلاین ها اجازه افزایش قیمت بلیت را ندارند، گفت: سازمان هواپیمایی، تعزیرات و قوه قضاییه به موضوع افزایش قیمت بلیت رسیدگی کرده و جریمه های سنگینی در نظر گرفته اند. البته ما به خطوط هوایی هم گوش می دهیم. در حال حاضر به عنوان دولت درخواست اعمال اصل 91 رای دادگاه مبنی بر آزادسازی بلیت هواپیما را داشته ایم و این تصمیم متوقف شده است.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: البته پیش بینی می شود در آینده نزدیک تصمیم دیوان عدالت گرفته شود. در صورت مشخص شدن این رای، تکلیف امتیازدهی نیز مشخص می شود. در عین حال در شورای عالی هوانوردی نیز سعی می کنیم نرخ را واقعی کنیم. اما قصد نداریم تا قبل از پایان سال نرخ را افزایش دهیم و پس از آن مصوبه شورای عالی هواپیمایی مبنای اقدام است.

محمدی بخش درباره اعطای مجوز به ایرلاین های خارجی برای انجام بخشی از پروازهای داخلی توضیح داد: این امر در دنیا امری متداول است و یکی از اختیارات ویژه سازمان هواپیمایی کشوری اخذ مجوز از دولت برای انجام پرواز پنجم محسوب می شود. به آزادی های نهم و بنا به صلاحدید خود، این آزادی را در اختیار شرکت های خارجی شخص ثالث قرار دهد.

سازمان هواپیمایی کشوری مجوز خطوط هوایی خارجی را برای پروازهای داخلی پیگیری می کند

وی ادامه داد: در مواردی این اتفاق افتاده و 27 پرچم در ایران به اهتزاز در می آید و برخی از آنها از آزادی پنجم برخوردارند. این ظرفیت باید برای جبران بخشی از کمبود 300 هواپیما در ناوگان استفاده شود. مشروط بر اینکه ملاحظات زیرساختی از جمله امنیتی، سیاسی و اقتصادی را نیز در نظر بگیریم. وقتی 300 هواپیما کم داریم خودمان را از این پرونده محروم نکنیم بلکه باید جوانب مثبت و منفی را بسنجیم. البته ما این پرونده را یک فرصت می دانیم و سازمان هواپیمایی کشوری نیز پیگیر این پرونده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه به عنوان نیروی هوایی کشور باید از هر فرصتی برای توسعه ناوگان استفاده کنیم، گفت: امروز 80 میلیون ایرانی در 100 فرودگاه اجازه سوار شدن به هواپیما را دارند. کشور هر زمان که بخواهند و این کار را می توان از طریق تغییر تعرفه یا گسترش ناوگان انجام داد.

محمدی بخش با بیان اینکه حمل و نقل بخش‌های مختلفی دارد، گفت: شاید بخش‌های جاده‌ای و ریلی مهم‌تر باشند، اما همه بخش‌های حمل‌ونقل باید به یکدیگر کمک کنند. همچنین باید دامنه را باز بگذارید تا همه بتوانند از تنظیمات برگزیده خود استفاده کنند. جمعیت 80 میلیونی ایران در صورت داشتن شرایط لازم حق استفاده از حمل و نقل هوایی را دارند. در عین حال حمل و نقل ترکیبی یکی از اهداف اصلی همه کشورهای جهان است، اما نباید خود را از آن محروم کنیم، زیرا نیاز واقعی ما 500 وسیله نقلیه است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *