شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

مردم می روند، همه ما شکست می خوریم

بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران در بهمن 1357 و تا آخرین ماه های عمر پر برکت خود بر حضور پرشور در انتخابات و انتخاب نامزدهای اصلح و تبیین ویژگی های خیر تاکید کرد. وی بر تشکیل فضای سالم انتخاباتی و نظارت دقیق و اجرای مناسب تاکید کرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، تاکید امام خمینی (ره) بر حضور مردم در دوره های مختلف انتخاباتی به حدی بود که «هر آسیب و آسیبی که در حال و آینده نظام و انقلاب به کشور وارد شود» متوجه «مصالحین» می شود.

اظهارات مهم وی در خصوص انتخابات را در ادامه بخوانید.

*امیدوارم این آقایان با کمال صداقت وارد شوند و رای دهند. و این پیام که نور آن به تمام دنیا رسیده است، اگر نتوانستند آنطور که می خواستند انجام دهند، برای حفظ زحمات انبیا به آن عمل کنیم.

*بدانید که انتخابات یکی از مواردی است که در سرنوشت شما و ما نقش مهمی دارد و بالاترین نقش است و این انتخابات است که باید تمام امور داخل و خارج کشور را طی کند.

*سعی کنید این چیزی که در ذهن مردم است که دولت را از آن خود می دانند و انتخابات را از آن خود می دانند، از دلشان بیرون نرود. یعنی در طول خدمتی که انجام می دهید باید خداوند متعال را در نظر داشته باشید. شما در پیشگاه خداوند مسئول هستید. فردا ازت میپرسیم

*امروزه مردم نه حکومت را جدا از خود می دانند و نه انتخابات را یک انتخابات واجب می دانند، بلکه آن را چیز دیگری می دانند. امروز مردم می دانند که دولت از آن آنهاست و انتخابات از آن آنهاست.

* در گذشته مردم نه حکومت را مال خود می دانستند، نه انتخابات را از آن خود می دانستند و نه همه رهبران، هیچ کدام را از خود جدا نمی دانستند. به همین دلیل جز در مواقعی که فشار و اینها بود، آنطور که باید شرکت نکردند و هیچ گاه دولت را در مشکلات همراهی نکردند.

*اگر می خواهند کاری بکنند می خواهند به خود مردم، دانشگاه، بازار، کارگران، کارخانه ها آسیب برسانند و شما می خواهید این کار را برای خدا یا برای ملت خود یا برای جان خود انجام دهید. اگر نمی خواهید اسیر شوید، همه باید توجه کنید، گول این حرف ها را نخورید و فعالانه وارد انتخابات شوید.

*انتخابات سرنوشت شما را که آنجا هستید تعیین می کند. موضوعی که سرنوشت ملت در دست اوست، این وظیفه ملت است که در آن دخالت کند، این مربوط به یک لایه نیست، داخل لایه نیست، همه باید در این کار دخالت کنند.

* این بدعهدی ها را خنثی کنید و فعالانه در انتخابات شرکت کنید. می خواهید خودتان آنها را تعیین و انتخاب کنید، می خواهید اشعار و نامزدهای آنها را از هر گروهی که دوست دارید ببینید. با آنها همراه باشید. به هر حال، هرگز نباید رمز این خائنان را نادیده گرفت.

انتخابات نه در انحصار کسی است، نه انحصار مذهبی ها، نه در انحصار احزاب و نه انحصار گروه ها. انتخابات متعلق به همه است. مردم سرنوشت خود را در دستان خود دارند. و انتخابات باید بر سرنوشت ملت شما تأثیر بگذارد.

*انتخابات سرنوشت یک ملت را رقم می زند. انتخابات به فرض سیاسی بودن و بودن آن، سرنوشت همه ملت را رقم می زند، یعنی سرنوشت دنیوی و اخروی ملت در گرو این انتخابات است. اینطور نیست که انتخابات توسط چند مجتهد برگزار شود. یعنی ما مثلاً 1200 مجتهد در قم داشتیم و 100 مجتهد در جاهای دیگر؟

* هیچ قدرتی در ایران نمی تواند ما را مجبور به کاری کند. امروز باید بنشینی و کارهایت را انجام دهی. دیگر انتخابات نباید مثل قبل باشد که مرکز دستور داد وکیل شود، هیچکس اجازه صحبت ندارد. انتخابات در دست مردم است، رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر یکی هستند، دهقانی که در کشاورزی کار می‌کند و بازاری که در بازار کار می‌کند، چه با هم باشند و چه نباشند.

* برای تشخیص درست و نادرست، به سخنان دیگران تکیه نکنید، مگر اینکه آنها افرادی باشند که 100% به آنها اعتماد دارید. من این را به مردم می گویم و به جنابعالی که متولی اجرای انتخابات در آینده هستید توجه دارم که اگر در هر کدام از شما انحرافی مشاهده شود و این باعث آسیب در این جمهوری شود، باعث می شود. مسئولیت شما باشد آسیب رساندن به اسلام بر عهده شماست. و اگر در اینجا کشف شد، معذور نخواهید بود و تحت تعقیب قرار خواهید گرفت.

*گفتم فرقی بین رئیس جمهور، نخست وزیر، وزیر کشور و همه اینها و فردی که در آخر این مملکت به کشاورزی رسیدگی می کند، وجود ندارد، به این معنا که مجبور می شوند فردی را انتخاب کنند. باید به نفع کشور باشد و خودشان تعیین کنند.

* قبلاً در مورد انتخابات گفته بودم که هر کاری انجام می دهیم باید بر اساس موازین اسلامی باشد. افراد منصوب باید کسانی باشند که به نفع اسلام و جمهوری اسلامی باشند و نظرشان این است که اسلام خوب است. نه تنها اعلام کنند بلکه نظر نداشته باشند چون در اوایل انقلاب خیلی ها اعلام اسلام کردند.

* مردم باید سعی کنند افرادی را که معرفی می کنند شناسایی کنند و قبل و بعد از انقلاب را در نظر بگیرند، سپس رای دهند. پس بحث خوب بودن خود شخص است، نه تعلقش به فلان گروه، نه عالم، حزب یا بازاری، اینها دیگر شرط نیست، معیارهای اصلی را قانون و اسلام تعیین می کند.

* مردم باید روی صحنه حضور داشته باشند و تحت تاثیر هیچکس قرار نگیرند. مردم باید با دانشگاهیان و افرادی که به آنها اعتماد دارند مشورت کنند و سپس به هر کسی که می خواهند رای دهند. مردم نباید بروند، زیرا اگر آنها بروند، همه ما شکست خواهیم خورد.

*همه موظفند در انتخابات حضور داشته باشند و تحت تاثیر هیچکس قرار نگیرند. بعد از اینکه دیدند به نفع اسلام است، رأی بدهند. اگر کسی مشکوک است یا افراد منحرف ظاهر می شوند، به او رای ندهید.

* همه باید در انتخابات شرکت کنند و در صحنه حضور داشته باشند. اگر ظالمی مرتکب جرمی شود، اسلام مرتکب آن نشده است. پس باید کاری کنیم که ظلمی نباشد و ظالم از بین برود. اگر در این مدت ظلم و ستم نسبت به مردم دیدیم، باید برای رفع ظلم و بی عدالتی تلاش مضاعف کنیم نه اینکه کناره گیری کنیم و صحنه را ترک کنیم. زیرا اگر محل را ترک کنیم، ظلم بیشتر می شود. بنابراین ما باید جامعه خود را گسترش دهیم و بیشتر در صحنه حضور داشته باشیم.

منبع:

کتاب الامام، ج 2، ص 138. 18، ص. 243، 244، 283، 285، 367 تا 369، 378، 379، 403 و 413

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *