شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

آیا بازار سهام ترکیه رکورد زده است؟

روزنامه ترکیه ای خبر امروز تیتر اول خود را به بورس استانبول اختصاص داد که بر اساس اطلاعات منتشر شده روز به روز ارزش خود را در برابر دلار از دست می دهد.

به گزارش ای بی اس نیوز، روزنامه خبر ترک نوشت: شاخص BIST 100 از ابتدای سال تاکنون با بازدهی 21.1 درصدی نسبت به شاخص های اصلی جهانی پیشی گرفته است و پس از شاخص BIST 100 که همچنان از سطوح رکوردی رو به بهبود است، ژاپن نیز از شاخص های اصلی جهانی پیشی گرفته است. شاخص نیکی 225 10.3 درصد بود.

همچنین خبرگزاری آنادولوی ترکیه با انتشار خبری در خصوص بالاترین سطح تاریخی شاخص اصلی بورس استانبول در پایان بورس این کشور در توضیح این خبر نوشت: حجم کل معاملات بورس استانبول. در سطح 125.5 میلیارد لیره، شاخص بخش بانکی با 1.17 درصد و شاخص بخش هلدینگ نیز 1.16 درصد افزایش ارزش داشتند. همچنین شاخص بخش فناوری اطلاعات با رشد 5.75 درصدی بیشترین سود را برای سرمایه گذاران به همراه داشته است. شاخص بخش ارتباطات نیز با افت 1.04 درصدی بیشترین افت را برای سهامداران خود به همراه داشت.

در ادامه این خبر آمده است: از نگاه تحلیلگران، شاخص «بیست و ۱۰۰» بورس استانبول در محدوده ۸۷۰۰ تا ۸۶۰۰ واحد حمایت فنی شد و در محدوده ۸۹۰۰ واحد مقاومت کرد. .

بیشتر سرمایه گذاران ترکیه به بازار سهام این کشور روی می آورند

جالب است بدانید در شرایطی که ارزش لیر (واحد پول ترکیه) رو به کاهش و نرخ تورم در این کشور رو به افزایش است، بسیاری از سرمایه گذاران ترجیح می دهند سرمایه خود را در بازار سهام ترکیه سرمایه گذاری کنند. از پایان سال 2020، بیش از 100 شرکت مختلف سهام خود را در بورس استانبول عرضه کرده اند و تعداد سرمایه گذاران در این بازار بیش از دو برابر شده است.

تعداد سرمایه گذاران در بورس استانبول در ماه مارس امسال به 4 میلیون و 233 هزار نفر رسید و افزایش تعداد سرمایه گذاران در بورس استانبول 362 هزار و 514 نفر و در سال گذشته 1717 هزار نفر بود.

علاوه بر این، تعداد سرمایه گذاران در بورس استانبول ماهانه 9.36 درصد و سالانه 68.2 درصد افزایش یافته است. تعداد سرمایه گذاران در پایان سال 2020 114 درصد افزایش یافت.

بر اساس آمار، میزان سرمایه گذاری به لیر ترکیه در داخل کشور در پایان سال 2022 بالغ بر 5.28 تریلیون لیر بوده است که ارزش سرمایه گذاری در اوراق بهادار 7.2 درصد از کل سرمایه گذاری داخلی را تشکیل می دهد. سرمایه گذاری های ارزی با 33.8 درصد از کل به ارزش 789 میلیارد لیر و سهم سرمایه گذاری های لیری با 28.3 درصد از کل سرمایه گذاری 1498 میلیارد لیر بوده است.

برخی آمارها همچنین نشان می دهد که تا پایان فوریه 2023 میزان سرمایه گذاری داخلی به 15.17 تریلیون لیر افزایش یافته است که سرمایه گذاری سهام 11.3 درصد از کل 1.717 میلیارد لیر را تشکیل می دهد. اجرای سامانه سپرده لیری با ضمانت ارزی در بانک های کشور موجب کاهش 23 درصدی میزان سپرده های ارزی معادل 3500 میلیارد لیر و افزایش 534.6 درصدی سپرده های لیری به پنج هزار میلیارد و 250 میلیارد شد. لیر .

به نظر می‌رسد تورم بالا در ترکیه نمونه‌ای از دلایل خوب است، زیرا یکی از مهم‌ترین عواملی است که سرمایه‌گذاران را به سرمایه‌گذاری در بازار سهام سوق می‌دهد.

در ابتدای سال 2024، تنها سه ماه پس از آغاز سال، گزارش‌ها حاکی از آن بود که 8 شرکت فعال در حوزه‌های مختلف بورس، بخشی از سهام خود را به ارزش 9 میلیارد و 360 میلیون لیر عرضه کردند. 314.4 میلیارد لیره

در این مدت شرکت ها علاوه بر عرضه عمومی، از طریق افزایش سرمایه و عرضه ثانویه سهام در بورس به درآمدهای بی سابقه ای دست یافتند. از پایان سال 2020، 53 میلیارد لیر درآمد از طریق افزایش سرمایه و عرضه عمومی ثانویه در بورس استانبول به دست آمده است.

شاید بی دلیل نباشد که بر اساس جزئیات سرمایه گذاری و سود اعلام شده، رسانه های ترکیه از عملکرد بهتر شاخص های سهام این کشور از شاخص های اصلی خبر می دهند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *