اخیراً دولت امکان صادرات برق از انرژی های تجدیدپذیر را اعلام کرده است که مورد استقبال بخش خصوصی قرار گرفت و می توان انتظار داشت در آینده نزدیک برق تجدیدپذیر به کشورهای بیشتری برسد.
به گزارش ای بی اس نیوز، با توجه به ظرفیت های ایران در حوزه انرژی های تجدیدپذیر و توجه دولت سیزدهم به توسعه انرژی های پاک، راهکارهایی برای این موضوع اندیشیده شد که یکی از آنها فراهم کردن شرایط برای صادرات برق تجدیدپذیر بود. بر اساس این مصوبه، در صورت وجود ظرفیت مازاد برای خطوط صادرات برق کشور، مجوزهای لازم برای سرمایه گذاری در نیروگاه های تجدیدپذیر، برق آبی و حتی زغال سنگ به سرمایه گذاران نامزد اعطا می شود.
بر این اساس، فرصت صادرات برق برای سرمایه گذاران این نیروگاه ها به مدت 8 ماه در سال ارائه می شود و سرمایه گذاران می توانند علاوه بر احداث نیروگاه تجدیدپذیر یا برق آبی، ظرفیت صادراتی شبکه برق کشور را نیز افزایش دهند.
تامین برق در داخل کشور همانطور که متولیان حوزه برق تاکید کرده اند همواره در اولویت بوده و هست و بر این اساس طی 4 ماه پیک مصرف برق در کشور که با عدم تعادل بین تولید و مصرف، این نیروگاه ها موظف به عرضه برق مصرفی داخلی در بورس هستند. با افزایش ظرفیت شبکه صادرات، سرمایه گذاران می توانند امتیاز استفاده از این شبکه را برای مدت معینی داشته باشند که منجر به درآمد صادراتی نیروگاه ها می شود و با افزایش تجارت، ظرفیت صادرات و واردات کشور نیز می تواند کمک کند. پایداری شبکه برق کشور
اما در این دستورالعمل انتظار می رود بازاری در تجارت انرژی برای تجارت فرامرزی صادرات و واردات کشور ایجاد شود و صنایع مختلف یا نیروگاه ها و سرمایه گذاران از آن استفاده کنند. زمانی که سرمایه گذاران به دلایلی مانند تعمیرات یا موارد مشابه نتوانند برق مورد نیاز خود را تامین کنند، وزارت نیرو از بازار برق منطقه ای یا دفتر بین المللی برق از بورس انرژی اقدام به خرید و صادرات برق می کند.
بر این اساس وزارت نیرو اعلام کرد که شرایط لازم را برای سرمایه گذاران برای تجارت برق یا واردات آن برای مشارکت در تامین برق کشور در ایام پیک تابستان فراهم کرده است.
هیچ محدودیتی برای صادرات انرژی های تجدیدپذیر وجود ندارد
چندی پیش مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر با تاکید بر اینکه محدودیتی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر وجود ندارد، گفت: با توجه به اینکه اکنون اتصال برق ایران با زمینی که همه کشورها دارند، از صادرات برق تجدیدپذیر استقبال می کنیم. مرز. مناطقی برای توسعه اتصال برق و صادرات برق تجدیدپذیر برنامه ریزی شده است.
وی با بیان اینکه در دستورالعمل تهیه شده، مفاد و سازوکارهای لازم برای اجرای مصوبه دولت برای صادرات برق تجدیدپذیر دیده شد، ادامه داد: انتظار می رود با ابلاغ این دستورالعمل، سرمایه گذاری در نیروگاه های تجدیدپذیر کشور انجام شود. افزایش چشمگیری خواهد داشت و به دلیل تفاوت قیمت بسیار زیادی که در کشورهای همسایه با قیمت داخلی وجود دارد، سرمایه گذاران می توانند با ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر در کشور، برق مورد نیاز این کشورها را تامین کنند و علاوه بر کمک به ملی کشور شبکه برق. در مواقع ناآرامی نیز سود قابل توجهی به دست می آورند.
رجبی مشهدی همچنین درباره اتصال شبکه برق ایران و روسیه گفت: دو طرح برای این منظور تعریف شده است که مهمترین آنها اتصال شبکه برق ایران و روسیه از طریق آذربایجان است. بر اساس بررسی های انجام شده، نیازی به توسعه امکانات در سه کشور برای ارتباطات تا سطح 300 مگاوات نیست، اما فراتر از آن، توسعه امکانات بر اساس نیاز ضروری است.
فهرست مقاصد صادراتی تجدیدپذیر
مدیرعامل توانیر پس از برگزاری نشست سه جانبه وزرای سه کشور نسبت به آغاز تجارت برق در سطح 300 مگاوات ابراز امیدواری کرد. می توان مبادله برق را بر اساس پروتکل هایی که بین کشورها وجود دارد و پس از بررسی های تکمیلی و نهایی شدن مطالعات فنی از نظر تبادل پایدار و مستمر آغاز کرد.
مدیرعامل شرکت توانیر افزایش تجارت با همه کشورها را امکان پذیر دانست و تاکید کرد: ایران در حال حاضر قطب ارتباطات برق منطقه است. وی از عراق، افغانستان و پاکستان به عنوان کشورهای هدف صادرات برق یاد کرد و خاطرنشان کرد: ترانزیت برق از طریق کشورهای ترکمنستان، ارمنستان، آذربایجان و ترکیه نیز قابل انجام است و حتی فراتر از آن مطالعات فنی و اقتصادی برای توسعه ارتباطات برق با قطر در حال انجام است. از طریق کابل زیردریایی
مدیرعامل توانیر همچنین امضای قرارداد بهره برداری و برقراری ارتباط برق بین دو شبکه ایران و ترکیه را مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه پروتکل های فنی مورد تایید طرفین قرار گرفته است، تصریح کرد: از نظر فنی امکان خوبی وجود دارد. این ارتباط که برای این منظور ما رایزنی می کنیم تا ترانزیت و تبادل برق با شبکه ترکیه را به گونه ای برقرار کنیم که در مواقع نیاز برق از این کشور دریافت کنیم و در مواقعی که مازاد داریم صادرات داشته باشیم.
پیش بینی می شود با ابلاغ این دستورالعمل سرمایه گذاری در نیروگاه های تجدیدپذیر کشور افزایش چشمگیری داشته باشد و با توجه به تفاوت قیمت بسیار زیاد در کشورهای همسایه با قیمت داخلی، سرمایه گذاران بتوانند برق مورد نیاز این نیروگاه ها را تامین کنند. کشورها. با ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر در کشور و علاوه بر کمک به شبکه سراسری برق کشور در مواقع ناآرامی، می توانند از سود قابل توجهی نیز برخوردار شوند.
انتهای پیام