ژاپن به طور غیرمنتظره ای در اواخر سال گذشته به دلیل کمبود تقاضای داخلی وارد رکود شد و آلمان را به عنوان سومین اقتصاد بزرگ جهان به خود اختصاص داد و این تردیدها را در مورد اینکه بانک مرکزی چه زمانی شروع به پایان دهه سیاست پولی بسیار سست خود خواهد کرد، ایجاد کرد. . خواهم ساخت
برخی از تحلیلگران نسبت به انقباض بیشتر در سه ماهه جاری هشدار می دهند، زیرا تقاضای ضعیف در چین، کاهش مصرف و توقف تولید در یک واحد تویوتا موتور مسیر دشواری را برای بهبود نشان می دهد.
یوشیکی شینکه، اقتصاددان ارشد مؤسسه تحقیقاتی دایچی، گفت: آنچه به ویژه قابل توجه است کاهش مصرف و مخارج سرمایه است که ستونهای اصلی تقاضای داخلی هستند و اکنون که هیچ محرکهای کلیدی وجود ندارد، اقتصاد همچنان فاقد پویایی خواهد بود. از رشد داده های دولت ژاپن در روز پنج شنبه (15 فوریه) نشان داد که تولید ناخالص داخلی ژاپن بین اکتبر تا دسامبر 0.4 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است، به دنبال انقباض 3.3 درصدی در سه ماهه قبل، که پیش بینی های دولت را با افزایش 1.4 درصدی پیش بینی کرده بود. . دو فصل متوالی انقباض به طور کلی یک رکود در نظر گرفته می شود.
در حالی که بسیاری از تحلیلگران هنوز انتظار دارند بانک ژاپن به محرک های پولی عظیم خود در سال جاری پایان دهد، داده های ضعیف می تواند پیش بینی های این بانک را با تردید مواجه کند. استفان آنگریک، اقتصاددان ارشد موسسه Moody's Analytics گفت: دو کاهش متوالی در تولید ناخالص داخلی و سه کاهش متوالی در تقاضای داخلی خبر بدی هستند.
برخی از تحلیلگران می گویند بازار کار فشرده ژاپن و برنامه های مخارج قوی شرکت ها شانس خروج سریع از سیاست فوق العاده سست را دست نخورده نگه می دارد. در حالی که دومین انقباض متوالی در تولید ناخالص داخلی در سه ماهه چهارم نشان می دهد که اقتصاد ژاپن اکنون در رکود است، بررسی های بازار کار و کسب و کار داستان متفاوتی را بیان می کند و در هر صورت، مارسل تیلیانت، رئیس آسیا و اقیانوسیه در کپیتال اکونومیکس گفت. . امسال با منفی شدن نرخ پس انداز خانوارها تنومند.
تولیدکنندگان آلمانی که به شدت به صادرات وابسته هستند، از افزایش قیمت انرژی در پی حمله روسیه به اوکراین آسیب دیده اند. بزرگترین اقتصاد اروپا نیز به دلیل افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا در منطقه یورو، و همچنین عدم اطمینان در مورد تامین مالی و کمبود مزمن نیروی کار ماهر، با مشکل مواجه شده است.
ژاپن همچنین به شدت به صادرات، بهویژه خودرو متکی است، اگرچه ین ضعیف به شرکتهای بزرگی مانند تویوتا کمک کرده است تا ضعف خود را در بازارهای کلیدی مانند چین جبران کنند، اما بیشتر از آلمان به دلیل کاهش جمعیت و نرخ پایین تولد. شکاف بین دو اقتصاد بیشتر خواهد شد.
داده های روز پنجشنبه نشان داد که اقتصاد ژاپن در سه ماهه پایانی سال 2023 نسبت به سه ماهه اول 0.1 درصد کوچک شد که از انتظارات بازار برای رشد 0.2 درصدی پیشی گرفت. رشد در سه ماهه سوم نیز اندکی کاهش یافت و به منفی 0.8 درصد رسید، به این معنی که ژاپن در نیمه دوم سال 2023 در رکود بود. اما با این وجود به رشد اقتصادی ثابتی دست یافته بود.
صندوق بین المللی پول اعلام کرد انتظار می رود هند در سال 2026 از ژاپن و در سال 2027 از آلمان پیشی بگیرد.
انتهای پیام