یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی: با واردات رسمی مشکلی نداریم

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، امید فضلی نیا دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران امروز در نشست خبری با موضوع آزادسازی واردات لوازم خانگی اظهار داشت: وقتی ثبات در حوزه تصمیم گیری وجود نداشته باشد، هیچکس می خواهد سرمایه گذاری کند قطعا احساس امنیت می کند. دولت باید تکلیف بخش خصوصی را مشخص کند که آیا هدفش آزادسازی واردات لوازم خانگی است یا خیر؟

وی افزود: البته دولت ارز ندارد و در حال حاضر میانگین زمان تخصیص ارز بیش از 80 روز است. پروسه واردات قطعات و مواد اولیه حداقل 4 ماه طول می کشد. بنابراین آزادسازی واردات لوازم خانگی فقط یک شعار است اما همین خبر فروش تولیدکنندگان را در شرایط رکود تورمی نیز زیر سوال می برد.

فضلی نیا افزود: اجرای قانون خوب است و نظم می دهد، اما هر قانونی نسبی است و در دوره های مختلف نیاز به بازنگری دارد، اقدام نیز لازم است و با توجه به شرایط جدید باید اجرا شود.

وی تصریح کرد: هدف سامانه‌ها تسهیل و شفاف‌سازی است، اما در برخی موارد به دلیل برخی کاستی‌ها شاهد ضدعملکرد آن‌ها هستیم. سیستم های مرتبط قطع می شود و فروشنده نمی تواند محصول را ثبت کند. یکپارچه سازی سیستم ها می تواند هزینه ها و سردرگمی را کاهش دهد. سیستم های مختلفی وجود دارد که برخی از آنها هنوز به سیستم معاملاتی کلی متصل نیستند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران گفت: حدود 80 هزار میلیارد تومان در صنعت لوازم خانگی کوچک و بزرگ سرمایه گذاری شده است. دولت باید در حوزه تولید و صادرات برنامه حمایتی داشته باشد تا سرمایه گذاری ها ادامه داشته باشد. در حوزه سیاست گذاری و اقدام باید سازوکار مشخصی داشته باشیم تا سرمایه گذاران هنگام سرمایه گذاری احساس امنیت کنند.

وی گفت: دولت باید تکلیف بخش خصوصی را مشخص کند که آیا هدف آزادسازی واردات لوازم خانگی است یا خیر. البته در شرایط فعلی آزادسازی معنا ندارد زیرا ارز وجود ندارد و میانگین تخصیص ارز به مواد اولیه صنایع بیش از 80 روز است و روند واردات مواد اولیه و قطعات یدکی حداقل چهار ماه به طول می انجامد. . بنابراین بحث آزادسازی واردات فقط یک شعار است. اما این امر باعث می شود در شرایط رکود تورمی، بازار راکدتر شود و فروش تولیدکنندگان را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.

فضلی نیا افزود: ممکن است یک سری اقدامات در زمینه قاچاق ناخواسته انجام شود، اما در خصوص تطبیق اسناد با کالا راهکارهایی وجود دارد و یکی از ابزارها کاهش تبعات عوارض گمرکی است که باعث کاهش عوارض می شود. طعم در مکاتبات ، بنابراین راه حل های علمی برای این شرایط وجود دارد.

وی گفت: زیرساخت های بیشتری برای تولید لوازم خانگی بیشتر است اما موانعی مانند قاچاق، تامین مواد اولیه، تامین و تخصیص ارز و همچنین قیمت و قیمت تمام شده وجود دارد. واردات در صورت انتقال فناوری و سرمایه گذاری خوب است اما در حال حاضر واردات رمز قاچاق است و افرادی که به دنبال ترویج واردات هستند می خواهند از نام واردات برای قاچاق استفاده کنند. در واقع به دنبال این هستند که بخشی از کالا را با برگ سبز قانونی وارد کنند و سایر قسمت ها را به شکل دیگری وارد کنند و از همان برگ سبز استفاده کنند.

محمدرضا شهیدی دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات صوتی و تصویری گفت: تا سال 96 که واردات آزاد بود و عوارض گمرکی بالایی نداشت، آمارها نشان می دهد در سال 95 حدود 4600 دستگاه تلویزیون و 5600 دستگاه تلویزیون وارد کشور شده است. . کشور در سال 96 در سال های اخیر 2 میلیون دستگاه در کشور تولید شده است.

وی افزود: اینکه می گویند واردات آزاد جلوی قاچاق را می گیرد اشتباه است چرا که طبق تجربه زمانی که واردات آزاد بود باز هم قاچاق بود.

شهیدی تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت 4 میلیون تلویزیون در سال داریم اما 2 میلیون تلویزیون تولید می کنیم چرا که قاچاق پاسخگوی نیاز بازار است و بازار را در اختیار گرفته است. چند سال پیش بحث اجرای طرح شناسایی کالا و کدهای رهگیری در حوزه لوازم خانگی مطرح شد و تولیدکنندگان به امید موفقیت این طرح در مبارزه با قاچاق، این طرح را به درستی اجرا کردند و اکنون شناسایی کالا طرح 100 است. % اجرا شد.

دبیر انجمن تخصصی تولیدکنندگان تجهیزات صوتی و تصویری گفت: اما با اجرای این طرح به مرور زمان و با در نظر گرفتن مشکلاتی که برای آنها ایجاد کرده است، اراده تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برای عرضه لوازم خانگی ایرانی با محصول کاهش یافت. شناسایی.

وی گفت: عرضه کننده باید 30 درصد از درآمد حاصل از فروش کالا را پرداخت کند زیرا عوارض دولتی اعم از مالیات، ارزش افزوده، گمرک و … پرداخت نمی شود. از آنجایی که هیچ گونه پرداختی از سوی دولت برای تامین کالای قاچاق وجود ندارد، تامین کالای قاچاق برای تامین کننده مقرون به صرفه تر است.

شهیدی تاکید کرد: متاسفانه فرآوری کالاهای قاچاق در سطح عرضه نیز جزئی است که نتیجه مورد انتظار را به همراه ندارد.

شهیدی بیان کرد: حتی در زمانی که واردات لوازم خانگی آزاد است، متاسفانه تخلفاتی صورت گرفت که واردکننده یک بار 100 دستگاه از همان کالا را وارد کرده و کارت سبز گمرکی داشته و سپس همان 100 دستگاه را وارد کرده است. 20 بار و در صورت امکان مشکل داشت: می توانست همان برگ سبز را برای ترخیص ارائه کند، بنابراین اگر جلوی واردات کالای قاچاق را گرفتند، می توانند آن را کاهش دهند. اگر واردات قاچاق نباشد، مشکلی با واردات قانونی نداریم.

دبیر انجمن حرفه‌ای تولیدکنندگان تجهیزات سمعی و بصری گفت: بر اساس شناسایی کالا، اکنون می‌توان قاچاق را کاملاً از کالاهای غیرقاچاق موجود در بازار شناسایی کرد، اما برخوردها پراکنده است و عرضه‌کنندگان کالای قاچاق را در بازار نگهداری نمی‌کنند. . فروشگاه ها و یکی دو مورد مثلاً در فروشگاه را نگهداری می کنند و بقیه کالاها در انبارهای خانه نگهداری می شود که بازرسان نمی توانند وارد آن ها شوند.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *