یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

132 پروژه نفتی نیمه تمام به خط پایان رسید / 14 میلیارد دلار برای توسعه میادین نفت و گاز

بررسی ها نشان می دهد که در سال 1400 17 پروژه، در سال 1401 47 پروژه و در سال جاری 67 پروژه نفتی و در مجموع 132 پروژه به منظور افزایش تولید نفت، گاز، میعانات گازی و فرآورده های نفتی افتتاح شده است. . و پتروشیمی به ارزش 28 میلیارد دلار.

به گزارش ای بی اس نیوز، در دولت سیزدهم تولید نفت 60 درصد افزایش یافت و این افزایش تولید منجر به افزایش 3 برابری صادرات نفت خام و میعانات گازی در دولت قبل شد. همچنین 70 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز افزوده شده است که منجر به افزایش درآمد و ارزش صادرات کشور شده است.

برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی اکنون به بیش از 700 میلیون متر مکعب در روز یا 70 درصد گاز می رسد. توسعه و سرمایه گذاری 28 میلیارد دلاری برای تکمیل پروژه های نیمه تمام و شروع پروژه های جدید نفتی نیز از ابتدای دولت سیزدهم تا به امروز انجام شده است و این پروژه ها یا به بهره برداری رسیده و یا قرارداد آنها منعقد شده است.

آینده؛ امضای قرارداد 14 میلیارد دلاری توسعه نفت و گاز

جواد اوجی – وزیر نفت اخیراً اعلام کرده بود که 50 طرح جدید و مهم نفتی بر اساس رشد تولید در دولت سیزدهم تعریف شده و با اجرای این طرح ها علاوه بر ارزش افزوده و اشتغال زایی، سرمایه گذاری خارجی نیز انجام می شود. درآمد ارزی نیز ایجاد می شود و مشکل عدم تعادل انرژی حل می شود. ارزش این 50 پروژه 48 میلیارد دلار است و یکی از این پروژه ها توسعه فاز 11 میدان مشترک پارس جنوبی بود که به دلیل قراردادهای مختلف با شرکت هایی مانند توتال، شل، CNPC و پتروناس، 20 سال به تعویق افتاد.

وی با اشاره به اینکه فاز 11 پارس جنوبی یکی از مرزی ترین فازها با ضخامت لایه گازی بالا بود، افزود: با توجه به مشترک بودن میدان پارس جنوبی، قطر با عدم برداشت گاز از طرف ایرانی، تولید بیشتری داشت. در این دولت با کار کارشناسی و حرکت سکو از فاز 12 به موقعیت فاز 11 این پروژه حدود 3 سال زودتر با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید و اکنون 15 میلیون مترمکعب برداشت می شود. روزانه از این مرحله ، که با حفر چاه های بیشتر و تکمیل این فاز برداشت شد. گاز به 50 میلیون متر مکعب در روز می رسد. این در حالی است که کل مصرف گاز در استان خراسان رضوی 50 میلیون متر مکعب در روز است.

وزیر نفت همچنین بهره برداری از پالایشگاه های فاز 14 پارس جنوبی و فاز 2 آبادان را مورد تاکید قرار داد و گفت: گام های مهمی در تولید نفت برداشته شده است تا تولید نفت با 2.2 میلیون بشکه افزایش در شهریور 1400 به 3450 هزار بشکه در روز برسد.

اوجی با تاکید بر اینکه تا پایان سال جاری خبرهای خوبی در صنعت نفت خواهیم داشت، گفت: به زودی پروژه های متعددی در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش افتتاح و 6 قرارداد برای توسعه میادین نفت و گاز افتتاح می شود. باز خواهد شد. به ارزش 14 میلیارد دلار امضا خواهد شد.

تکمیل پروژه های نیمه تمام صنعت نفت اتفاقات خوبی را در این صنعت به همراه داشته تا اینکه ظرفیت پالایش گاز کشور به 60 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد و شاهد رشد 13 درصدی ظرفیت پالایشی کشور باشیم به طوری که افزایش ظرفیت پالایش نفت از 2.1 میلیون بشکه در ابتدای دولت سیزدهم به 2 میلیون و 370 هزار بشکه در روز رسید.

با این حال، گام های قابل توجهی در زمینه جمع آوری گاز همراه هم در پالایشگاه و هم در میادین نفت و گاز برداشته شده است. به طوری که از 40 میلیون مترمکعب گاز غنی سوزانده شده در مشعل ها، هم اکنون 11.5 میلیون مترمکعب از این گازها روزانه جمع آوری می شود که تا پایان امسال این رقم به 14.5 میلیون مترمکعب در روز و در پایان خواهد رسید. از سال 1404 تمام گازها جمع آوری خواهد شد. برای سوخت پتروشیمی ها جمع آوری می شود و با جلوگیری از خام فروشی، درآمد ارزی برای کشور ایجاد می شود.

همچنین در تولید بنزین میانگین تولید در سال 1400 حدود 91 میلیون لیتر در روز بوده که امروزه با رشد 22 درصدی به 114 میلیون لیتر رسیده است. تولید محصولات پتروشیمی در دولت سیزدهم از 68 میلیون تن افزایش یافت. سالانه 76 میلیون تن.

از سوی دیگر در سه ماهه دوم امسال رشد 25.7 درصدی در حوزه نفت و گاز حاصل سرمایه گذاری و شناسایی و تکمیل پروژه های نیمه تمام بوده است. در واقع رشد تولید در بخش نفت و گاز باعث رشد اقتصادی کشور شد و در این مدت رشد اقتصادی با نفت همیشه بالاتر از رشد اقتصادی بدون نفت بوده است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *