قادری گفت: در سال های اخیر رشد اقتصادی نداشته ایم و یا اگر رشد اقتصادی بوده است درآمد پایدار برای خانواده ها نبوده و با وجود سیاست های حمایتی فقر کاهش نیافته است.
وی گفت: 52 درصد تسهیلات بانکی به استان تهران اختصاص می یابد و پس از تهران، اصفهان 5 درصد و بقیه استان ها تا سقف یک درصد از تسهیلات بانکی استفاده خواهند کرد.
وی با بیان اینکه بیشترین فقر مسکن در کشور در تهران است گفت: وقتی 30 درصد هزینه زندگی صرف اجاره مسکن می شود از نظر شاخص های اقتصادی فرد دچار فقر مسکن می شود مسکن و در تهران 40 درصد مردم این هزینه را پرداخت می کنند.
وی با بیان اینکه دولت ها سیاست گذاری را تاکید بر رشد اقتصادی و مداخله در قیمت ها یا پرداخت یارانه به مصرف می دانند، افزود: آنچه مهم است قدرت خرید مردم است که قدرت خرید آنها در سال های اخیر با وجود افزایش اسمی درآمد کاهش یافته است. از مردم درآمد” است.
وی ادامه داد: بسیاری از کشورها درآمد سرانه بالاتری نسبت به ایران دارند، اما جمعیت زیر خط فقر از ما بیشتر است و برخی کشورها درآمد سرانه کمتری دارند اما جمعیت پایینتر است. .
وی افزود: بخش اصلی مبارزه ما با فقر پرداخت یارانه یا سبد کالا بوده است که البته لازم است اما اصل را نباید فراموش کرد.
زریباف گفت: تاکنون برای مبارزه با فقر با افراد دارای معلولیت بیشتر برخورد شده است، یعنی سیاست هایی را ابلاغ نکرده ایم که فقر ایجاد نکند یا زمینه ای برای رشد متوازن جامعه ایجاد نکند.
میدری افزود: اگر نتوانیم چرخه مواد اولیه را با مالیات بر ارزش افزوده کنترل کنیم، شرکت ها هزینه زندگی مردم را افزایش می دهند.
میدری افزود: مصرف مداوم گوشت مرغ نشان می دهد که با وجود اختلالات در شبکه توزیع این محصول مردم توانسته اند از گوشت مرغ استفاده کنند.
وی افزود: ابتدا باید خانواده های نیازمند در قالب کمک های بلاعوض یا کمک های ارگان های ذیربط مورد حمایت قرار گیرند اما در درازمدت راهی جز توانمندسازی خانواده ها برای مبارزه با فقر وجود ندارد.
میدری افزود: دهک های بالای جامعه 4 برابر دهک های پایین تسهیلات بانکی دریافت می کنند.
میدری با توجه به رایگان بودن بسیاری از داروها برای بیماران، افزود: در صورت ضرر ارز 4200 تومانی در واحد ارزی باید در سازمان های مربوطه بررسی شود.
وی گفت: در پزشکی چون زنجیره درمان تحت کنترل دولت نیست، راه حل قیمتی وجود ندارد و پزشکان تعیین می کنند که از چه دارویی استفاده کنند.
وی گفت: در سال 1991، 1997 و در طول اپیدمی کرونا، تولید ناخالص داخلی کاهش یافت و قدرت خرید مردم را کاهش داد.
قادری گفت: یکی از ابعاد فقر، نوع بیمه است، زیرا بسیاری از شاغلان در بخش غیررسمی به بیمه دسترسی ندارند و پس از از کارافتادگی، بیماری یا بیکاری منبع درآمد خود را از دست می دهند.
میدری گفت: در آموزش، دارو و درمان نباید به دنبال مکانیزم قیمت گذاری باشیم، اما در حوزه انرژی دولت می تواند رفتار مردم و تولیدکنندگان را با قیمت ها کنترل کند.
قادری گفت: سیاست های حمایتی را همگانی تعریف کردیم، زمانی که باید ابتدا نیازمندان شناسایی می شد تا منابع محدودی به نیازمندان داده شود، اما توزیع منابع بین همه سهم کمی برای هر فرد داشت.
وی افزود: مافیایی که در ساختار اقتصاد ملی ایجاد می شود باعث افزایش فقر می شود.
وی افزود: با پرداخت نقدی نمی توان فقر را از بین برد، اما راه حل های مکمل زیادی نیاز است، یعنی دسترسی به خدمات بانکی برای اقشار کم درآمد آسان باشد.
علیرضا قادری، اقتصاددان نیز در این برنامه گفت: «در یک دهه گذشته درآمد سرانه به طور متوسط 30 درصد کاهش یافته و سفره مردم نیز به همین میزان کاهش یافته است.
میدری افزود: تخصیص ارز 4200 تومانی باعث هدر رفت منابع ارزی کشور شده که به عنوان نمونه ارز ترجیحی اختصاص یافته به 25 هزار مرغداری در سراسر کشور هدر رفته و n به سفره مردم نرسیده است.
وی افزود: آن زمان بود که ضریب جینی مدام بالا می رفت و توزیع ثروت نابرابر شد.
میدری گفت: در بسیاری از کشورها 85 درصد دانش آموزان آموزش فنی و حرفه ای می بینند که در کاهش فقر و توانمندسازی آنها بسیار موثر است.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، احمد میدری معاون سابق وزیر تعاون، کار و حمایت اجتماعی در برنامه گفتگوی ویژه شبکه دو سیما با اشاره به اینکه مهمترین مشکلی که به فقر در کشور کمک کرده تورم است، گفت: در سال هایی که ما با تورم بالا مواجه بودیم، بسیاری زیر خط فقر بودند.
زریباف گفت: باید توجه داشت که آیا نظام بانکی و نظام خلق پول در ایجاد فقر و فقیر شدن جامعه نقش دارد یا زمینه رشد اقتصادی آن را فراهم می کند؟
وی افزود: 6 میلیون کارمند داریم که بیمه بازنشستگی ندارند و دولت به گروه های خاصی یارانه های مختلفی می دهد که منطق مشخصی ندارد.
سید مهدی زریباف کارشناس اقتصاد نیز در این برنامه گفت: حفظ قدرت خرید، تورم و قیمت پول آسیب زیادی به ضعیف ترین اقشار جامعه وارد می کند و در فقر فرو می روند.
میدری گفت: کنترل تورم باید سیاست اصلی دولت باشد.
قادری گفت: در حوزه گسترش بیمه، بسیاری از خانواده های سه دهک پایین جامعه حتی از بیمه اولیه درمانی برخوردار نیستند و در صورت ابتلا عوارض جدی برای آنها ایجاد می شود.
وی گفت: در حال حاضر بسیاری از کشورها در قیمت گذاری دخالت نمی کنند، اما زنجیره تامین و توزیع شفاف است.
وی افزود: وقتی دهک های پایین کمتر از کالاهای اساسی بهره مند می شوند نشان دهنده ناکارآمدی سیاست های ما است.
وی گفت: اگر نرخ ارز آزاد شود، بر قیمت روغن خوراکی با نرخ ارز آزاد تاثیر می گذارد.
وی با اشاره به اینکه بانک اطلاعاتی رفاه ایران ظرفیت سیاست گذاری را برای جامعه هدف بهبود می بخشد، گفت: مشکل فقط شناسایی فقرا نیست، بلکه اگر دولت ها در قیمت ها دخالت نکنند، ممکن است مشکل انحصار ایجاد شود.
میدری افزود: در تهران فقر بهداشتی و آموزشی وجود دارد و فقر مسکن به دلیل جمعیت زیاد و تجارت در این منطقه ایجاد شده است.
absnews
میدری افزود: اگر فردی نتواند غذای خود را تامین کند در فقر شدید قرار می گیرد که طبق بررسی ها کمتر از 4 درصد مردم ایران در این فقر هستند.
میدری افزود: اگر دولت نتواند جلوی تبانی و ایجاد رقابت را بگیرد، قیمت ها به شدت افزایش می یابد.
وی گفت: سیاست های حمایتی نقاط ضعف زیادی دارد و باید دید دخالت دولت در قیمت ها تا چه اندازه می تواند در کاهش فقر موثر باشد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز