وکیلی با اشاره به اینکه توزیع عدم تعادل از نظر جمعیتی در کشور ایجاد شده است، یادآور شد: بخشی از دلایل این عدم تعادل جمعیت، اقلیم و شرایط جغرافیایی است، اما قطعا بخش زیادی از آن به دلیل مدیریت و مدیریت ضعیف تاریخی در آن است. قبل و بعد از انقلاب اتفاق افتاده است و می بینیم که بین نیمه شرقی و نیمه غربی کشور در زمینه های زیرساختی مانند دسترسی به آموزش عالی، دسترسی به بیمارستان ها یا آزمایشگاه ها عدم تعادل وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: در بررسی های خود به این نتیجه رسیدیم که ایجاد موازنه ها که هدف اصلی تمامیت ارضی است، باید اسکان جمعیت و زیرساخت ها را به حداقل برساند که در نیمه شرقی و غربی بسیار متفاوت است. کشور.”
وی افزود: سیکل چهارم این مطالعات در دهه 1390 انجام شد که این مطالعات دچار پوست اندازی شد و تحول اساسی در این مطالعات ایجاد شد و دوره سند آمایش ملی استانی و ملی قلمرو در اسفند 99 به تصویب رسید. .
وی خاطرنشان کرد: اگر دولت وقت به این موضوع توجه می کرد، اکنون از ثمرات و برکات مکران برخوردار بودیم، نه اینکه فقط سندی برای توسعه مکران نوشته ایم و به دنبال جذب سرمایه هستیم. و جمعیت این منطقه
– عدالت اجتماعی، رفاه و کیفیت زندگی مناسب برای ساکنان همه مناطق تضمین شده است
وی با اشاره به روند خشک شدن دریاچه ارومیه از سال 1363 تا 1391، ادامه داد: این خشک شدن شامل تالاب ها و دریاچه ها نیز می شود، زیرا فرونشست در کشور رخ می دهد که عموماً در مرکز کشور قرار دارد به دلیل استفاده زیاد و زیاده روی و استفاده بیش از حد از آن. از ظرفیت و منابع سفره های زیرزمینی و در نهایت باید برای فرونشست که عموماً در استان های تهران، کرمان، اصفهان و خراسان رضوی رخ می دهد، اقداماتی انجام شود.
– ایران بر اساس گردشگری اجتماعی، فرهنگ و حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی، گردشگران را از سراسر جهان جذب می کند
وی مفهوم آمایش سرزمین را رابطه بهینه انسان، فضا (زمین) و فعالیت دانست و گفت: طرح آمایش سرزمینی یک برنامه راهبردی – فضایی برای ایجاد تعادل در زمین با موقعیت مناسب فعالیت ها، جمعیت، زیرساخت ها و خدمات است. و بر اساس قدرت و استعدادهای سرزمینی.
وی با اشاره به چشم انداز سند کاربری اراضی تا افق 1424 گفت: بنابراین ایران در سال 1424 سرزمینی است متکی بر جامعه رو به رشد، تمدنی کهن، فرهنگ شکوهمند اسلامی – ایرانی، انسجام ملی، هماهنگی خرده فرهنگها، استعدادها.» سرزمینها، نوآوریها و پیشرفتهای فناوری داده شده بشری و خدادادی، جلوههای جهانی تحقق الگوی پیشرفت اسلامی – ایرانی را عرضه میکند و دستاوردهایی دارد.
– اقتصاد متنوع ایران و جایگاه آن در شبکه جریان های ارتباطی بین المللی، حلقه های تعاملی پویا با جهان ایجاد می کند و در اقتصاد منطقه ای و جهانی ارزش آفرینی می کند.
یک حقوقدان با اشاره به ضرورت آمایش سرزمین در کشور گفت: تصویر کلان نشان می دهد که کشور دارایی ها و فرصت های زیادی است و ظرفیت ها و استعدادهای سرزمینی زیادی داریم و همه این مشکلات مربوط به آمایش سرزمین است. و سعی در رفع محرومیت های موجود در کشور با توجه به ضعف های تهدیدات سرزمینی دارد.
معاون برنامه ریزی، نظارت و محوطه سازی برخی از کاربردهای آمایش سرزمین را برشمرد و گفت: در حال حاضر ایران دشت های ممنوعه ای دارد که در سال های اخیر تعداد آن ها افزایش چشمگیری داشته است. علاوه بر این، با خشک شدن تالاب ها و دریاچه ها، جنگل زدایی گسترده، آلودگی های زیستی، ریزگردها، خطر زلزله و دوری و نزدیکی سکونتگاه ها به گسل ها از دیگر خطرات ایران است که مدیریت اراضی به آن توجه دارد.
وکیلی سری سوم مطالعات آمایش سرزمین را در دهه های 70 و 1380 عنوان کرد و افزود: در این زمان ادبیات توسعه درون زا و بیرونی وارد اقتصاد مقاومتی شد. او خودش را تشکیل داد.
معاون آمایش، نظارت و برنامه ریزی وزیر کشور با اشاره به مطالعات آمایش سرزمین در کشور گفت: در این بررسی ها مشاهده کردیم که بیشترین محرومیت ها مربوط به استان های مرزی است در حالی که ایران دارای مخاطرات زیست محیطی از جمله است. فرونشست زمین، زلزله و خشک شدن تالاب ها.» دریاچه ها و دریاچه هایی هستند که این موارد در آنها شناسایی شده است و چشمان ما نشان می دهد که ایران در سال 1424 یک جامعه رو به رشد زمینی است که نمونه بارز تحقق الگوی اسلامی – ایرانی است. پیشرفت در جهان
تاریخچه مدیریت زمین
وکیلی ایران را کشوری دانست که در مقصد سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا قرار دارد و یادآور شد: ایران در منطقه ای بسیار غنی از نظر منابع انرژی و منابع معدنی و انسانی قرار دارد، در حالی که ایران در منطقه بزرگ دنیا قرار دارد. بازارهای انرژی در دو طرف بزرگترین بازارهای انرژی در آسیای جنوب شرقی، اوراسیا و اروپا قرار دارند.
– سیستم مسکن و فعالیت شبکه متوازن، منسجم و به هم پیوسته است
معاون برنامه ریزی، نظارت و محوطه سازی وزیر کشور توسعه طرح های کاربری اراضی را به چهار دوره تقسیم کرد و گفت: دوره اول مربوط به دهه 1350 است که یک جامعه ایرانی-فرانسوی مطالعاتی را با هدف رشد سریع اقتصادی، ثبات سیاسی و … انجام داد. و رشد شهری و مهاجرت به ویژه از کلانشهرهای ایران را مهار کرد و با انقلاب اسلامی این مطالعات کنار گذاشته شد و چرخه دوم مطالعات در سال 1360 اجرا شد که طی آن توسعه «منطقه مکران» در جنوب سیستان انجام شد. و بلوچستان مطرح شد، برای اولین بار به آن اشاره شد.
– امنیت غذایی، آب و انرژی برقرار است و ایرانیان با حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست، سرزندگی و پایداری اکوسیستم های متنوع زمین را حفظ می کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر سعید وکیلی در وبینار پیش رو در روز جهانی، سند آمایش سرزمین را یکی از برنامه های بلندمدت و برنامه های راهبردی دانست و افزود: جایگاه آمایش سرزمین در میان اسناد، پس از الگوی معاهده اسلامی – ایرانی پیشرفت و سیاست های کلی نظام بالاتر از اسناد و مطالعات برنامه های توسعه میان مدت و حتی بودجه سالانه کشور است.
یک حقوقدان قوانین مورد استفاده در سند آمایش سرزمین را شامل اصل ۴۸ قانون اساسی، سیاست های کلی آمایش سرزمینی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، ماده ۳۲ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور و ماده ۲۶ برنامه ششم توسعه کشور عنوان کرد. قانون از سال 95 دولت موظف به تهیه سند آمایش سرزمینی ملی و استانی شد و برای تهیه این سند باید مطالعات گسترده ای در سطح ملی انجام می شد. در این راستا حدود 34 مطالعه انجام شده است. در 50 جلد انجام شد و در نهایت این مطالعات تبدیل شد. سند 50 صفحه ای شامل چشم انداز، شش هدف اساسی، 24 استراتژی و 255 خط مشی است.
چشم انداز سند در افق 1424
وی این دستاوردها را شامل موارد زیر دانست:
absnews
وی بیشترین محرومیت ها را مربوط به نوار مرزی کشور دانست که باعث ایجاد مشکلات امنیتی در کشور شده است و گفت: باید اطمینان حاصل کنیم که اعتبارات و تخصیص های بودجه ای را به این سمت هدایت کنیم تا از محرومیت زدایی به ویژه در کشور استفاده کنیم. استان.» گذرگاه های مرزی را به حداقل برسانید.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز