به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، انجمن غلتک های فولادی در نامه ای به محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور مدعی شد در شرایط فعلی پیش بینی می شود قیمت میلگرد به 16.3 تا 20 هزار تومان برسد. یعنی ظاهرا از کاهش قیمت فولاد در ماه های اخیر ناراضی هستند و بیشتر می خواهند!
در این شرایط، هر چند قیمت ها را باید از دام سیاست گذاری دیکتاتوری و دخالت دولت رها کرد، اما این سوال مطرح است که آیا طرح چنین سوالاتی در شرایط سخت اقتصادی مردم به معنای سیگنالی به بازار برای افزایش قیمت نیست. میلگرد؟ اعضای انجمن غلتک ها همواره تاکید داشته اند که قیمت محصولات ملی نباید به دلار گره بخورد اما عملکرد آنها دقیقا خلاف گفته هایشان را نشان می دهد و امید است تصمیم گیران دولت سیزدهم با آن مواجه شوند. شرایط اقتصادی به محصولات فولادی گران قیمت فشار نیاورید که به طور اجتناب ناپذیری بر قیمت مسکن و سایر کالاها تأثیر می گذارد.
رولرز در نامه گفته است که چون قیمت شمش بالاست پس ما نیز باید گران بفروشیم، این دقیقا برعکس آن چیزی است که اعضای هیئت مدیره انجمن غلتک در مورد فولادسازان گران قیمت گفتند.
پیرو نامه شماره 606-994 / مورخ 1400/11/9 و عطف به دستور جناب عالی مبنی بر لزوم ثبات قیمت و عدم افزایش و فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی مطابق با رویکردهای کلان دولت سیزدهم. با توجه به تاثیر بازار جهانی بر صنعت متالورژی علیرغم تلاشهای صورت گرفته، دولت نسبت به ترس از قیمتهای بینالمللی به ویژه صنایعی که دارای زنجیره کامل ملی هستند، هشدار میدهد:
1. اختلاف قیمت شمش و میلگرد طبق جدول پیوست در بورس کالا در ماه های اخیر به حدود 6 درصد و بعضا کمتر از آن رسیده است. با توجه به آخرین قیمت معامله شده شمش در بورس کالا با احتساب هزینه حمل شمش کیلویی 13 هزار و 600 تومان، شمش در کارخانه نورد کیلویی 13 هزار و 850 تومان تحویل تولید کننده می شود. با توجه به استعلام های دریافتی از اعضای این انجمن مبنی بر هزینه تولید هر کیلوگرم محصولات سنگنوردی، هزینه تولید حداقل 1000 تومان می باشد که 11 تا 14 درصد سود متعارف و مصوب ستاد تنظیم بازار می باشد. شماره صورتجلسه/331475 مورخ 98/12/98) 17) قیمت میلگرد 16350 تا 20790 تومان باشد.
2. قیمت شمش CIS در متال بولتن اغلب 30 تا 50 دلار بیشتر از قیمت شمش صادراتی است که به دلیل تحریم ها و شرایط بسیار سخت برای انتقال پول و عدم گشایش ال سی به صادرکنندگان ایرانی است.
٣. قیمت شمش فلزی فوب و قیمت پایه بورس کالا به صورت تحویل درب منزل است. بنابراین، تقریباً 5 تا 10 دلار به ازای هر تن هزینه حمل به دروازه کارخانه به قیمت پایه شمش اضافه می شود.
بنابراین تعیین قیمت شمش بر اساس 90 درصد قیمت جهانی آن در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی و نوسان نرخ ارز و شرایط کنونی زمان جنگ در منطقه CIS که احتمال افزایش مجدد قیمتهای جهانی را بسیار بالا میبرد. توجیه نمی شود
لذا دستور فرمایید از طریق وزارت صمت و بورس کالا اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.
absnews
متن نامه سنگریزه ها به مخبر به شرح زیر است:
برای دریافت سند درست همین جا را کلیک کنید.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز