با این حال، با تجربه امواج کرونری مکرر، نیاز به تزریق سرم برای دریافت برخی داروهای مهم برای درمان این بیماری از جمله RamedSavier به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
با اختصاص 1300 تن سرمی که به درخواست سازمان غذا و دارو وارد چرخه مصرف شد؛ سرانجام روز گذشته 250 تن سرم تاریخ مصرف گذشته توسط سازمان اموال تملیکی معدوم شد.
مشکلی که دادستان وارد آن شد و به نظر می رسید با ورود این موسسه حاشیه های معدوم سازی سرم های تاریخ مصرف گذشته و تخصیص سرم های باقی مانده به سرعت حل شود اما برعکس در مدت کوتاهی 1300 تن دیگر به حجم سرم های وارداتی اضافه شده است. . شانه ساز، رئیس وقت سازمان غذا و دارو در واکنش به این موضوع، درباره ترخیص نشدن 1300 تن سرم گفت: این سرم که می گویند برای سال 1395 وارد شده و در سال 1395 منقضی شده است. نمی دانم چرا برخی از مردم اکنون آن را به یاد می آورند. محموله های ثبت شده بلافاصله در کسری از ساعت ترخیص می شوند و وارد بازار می شوند. البته بخشی از آن بدون اطلاع ما وارد گمرک می شود. واردکننده نباید بدون ثبت سفارش چیزی وارد کند. زیرا بسیاری از آنها می توانند مضر باشند. اتفاقی که در بندر بیروت افتاد باید برای همه ما درسی باشد که می توانند بدون هیچ گونه ثبت نامی وارد گمرکات ما شوند، از رویدادهای زیستی گرفته تا حوادثی مانند بندر بیروت. حرف ما این است که بدون ثبت سفارش چیزی وارد گمرک نشود. حتما پیگیری می شود اما ورود به کتاب مقالات و کالا بدون گمرک خطا است. بندر بیروت نمونه است و گمرک ما باید روی این موضوع حساسیت بیشتری داشته باشد.
واردات اقلام دارویی به عنوان فرآورده های سلامت محور که مستقیما جان انسان ها را تحت تاثیر قرار می دهد باید با بررسی مستقیم سازمان غذا و دارو انجام شود اما چگونه برخی بدون ثبت سفارش مستقیم از این سازمان ابتدا کالا را وارد گمرک می کنند سپس به فکر دریافت ارز هستند و آیا کالا را ترخیص کرده اند؟ آیا می توان گفت در این زمینه برخی به فکر سوء استفاده از شرایط موجود هستند؟
در چنین شرایطی زمزمه هایی مبنی بر کمبود سرم در موج ششم کرونا یا سهمیه بندی آن به گوش می رسد که حمیدرضا اینانلو، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو شب گذشته در واکنش به آن اعلام کرد: «این سازمان. بدون جیره بندی برای سرم در داروخانه های منتخب یا خاص استفاده نشده است.با توجه به افزایش بی رویه مصرف و تجویز سرم، دانشگاه های علوم پزشکی استان های مختلف مجاز به توزیع سرم در بین مراکز درمانی جهت کنترل نسخه و مصرف بر حسب اولویت بندی و نیازهای مصرفی مراکز درمانی تولید سرم در کشور افزایش یافته است و کارخانه ها به طور مداوم در حال تولید و عرضه سرم هستند. بسته به منطقه، آنها ممکن است محدودیت هایی را برای مراکز خاصی اعمال کنند.”
آیا قسمت دوم 500 تن سرم یعنی 280 تن سرم دیالیز که حدود یک سال پیش وارد کشور شده بود به همین سرنوشت دچار می شود یا زودتر بررسی می شود؟
– با توجه به اینکه گفته می شد این 250 تن سرم تاریخ مصرف گذشته قابل استفاده برای مصارف ثانویه و غیرانسانی است، چرا وزارت بهداشت در این زمینه تعیین تکلیف نکرده است؟ این در حالی است که هزینه انهدام این سراها حدود 250 میلیون تومان برآورد شده است.
به گزارش ای بی اس نیوزتابستان امسال بود که با افزایش شدت بیماری دلتا کرونا در موج پنجم بیماری و به دنبال افزایش نیاز به مصرف سرم برای تزریق دارو و غیره، واردات سرم برای تامین نیاز داخلی از اواسط آغاز شد. -مرداد امسال مدتی بعد اعلام شد که حدود 500 تن سرم در گمرک ذخیره شده است که 250 تن آن مربوط به 5 سال پیش است که بیشتر آن منقضی شده و 280 تن دیگر نیز تقریباً یک سال پیش وارد گمرکات شده است. در این شرایط به دنبال دستور واردات سرم، حجم سرم وارداتی در گمرک افزایش یافت.
در حالی که سازمان غذا و دارو به صراحت از عدم دسترسی این سازمان به سامانه های اطلاعاتی آنلاین و گمرک انتقاد می کند، در بخشی دیگر از این مکاتبات، دسترسی آنلاین به اطلاعات از طریق سامانه تجارت جهانی به سازمان غذا و دارو یادآور شد. سلامت می تواند با هماهنگی اپراتورهای سیستم تجاری و شرکت ذخیره سازی عمومی اطلاعات کسب کند.
با وجود عدم ثبت سفارش سرم های ذکر شده، آیا با تعامل بیشتر گمرک و سازمان غذا و دارو امکان بررسی بیشتر سرم ها برای توزیع این سرم ها بین داروخانه ها و جلوگیری از انهدام آنها وجود نداشت؟ در شرایطی که مصرف این محصول در دو سال اخیر افزایش چشمگیری داشته است.
علاوه بر موضوعی که شنساز رئیس وقت سازمان غذا و دارو برای تاخیر در ترخیص 1300 تن سرم مطرح کرد. در مورد کیفیت محموله ها “ابهامی وجود داشت”. وی همچنین خاطرنشان کرد: تصمیم بر این شده است که هر چیزی که باید به کشور وارد شود ابتدا باید ثبت شود و سپس وارد شود. دریافت ارز و ترخیص کالا از گمرک. اینکه می گویند فقط برخی از شرکت ها مجوز واردات دارند و برخی دیگر نمی توانند سرم وارد کنند، درست نیست، زیرا ما برای واردات سرم فراخوان داده ایم و هر شرکتی که اعلام آمادگی کرده است مجوز دریافت کرده است.
به گفته محمدی گمرک نمی تواند کالاهایی که دارای مجوز از سازمان غذا و دارو هستند را متوقف و واریز کند. وی خاطرنشان کرد: کالاهای واریز شده در گمرک و رعایت آنها باید مسؤولیت پذیر باشد، کالاهایی که مورد تایید وزارت بهداشت یا وزارتخانه های تخصصی نبوده و بدون مجوز به گمرک سپرده شده و باید نگهداری شوند. مسئول تاجر میتواند کالا را بیاورد و در گمرک تخلیه کند، اما مجوزی دریافت نکرده است.
absnews
آیا دخالت دستگاه های قضایی و نیروی انتظامی در امر واردات داروها و سرم های ناموفق نمی تواند از هدر رفتن سرمایه های عظیم کشور جلوگیری کند؟
_ مسئولیت هدر دادن این میزان سرمایه بر عهده کدام نهاد است و آیا تضمینی وجود دارد که شاهد اتفاقات مشابه نباشیم؟
طولی نکشید که موج پنجم بیماری عروق کرونر قلب با ویروس مرگبار دلتا فوران کرد، زمان سختی برای بیمارانی که نسخه پزشک برای یکی از اساسی ترین نیازهای پزشکی خود، سرم، به داروخانه مراجعه می کردند. در همان زمان (حدود مردادماه) و در شرایطی که شعله های آتش هنوز خاموش نشده بود، گمرک از سپرده گذاری 500 تنی سرم که 250 تن آن منقضی شده بود، خبر داد.
البته این پایان ماجرا نبود و با جابجایی مسئولیت واردات و ترخیص سرم ها از نهادی به مؤسسه دیگر، دکتر سید حیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو اعلام کرد: دارای سفارش و تایید موسسه ذیصلاح می توانند وارد گمرک شده و پس از تشریفات لازم ترخیص شوند. بسیاری از کالاهای اوراق قرضه ثبت سفارش ندارند و شایان ذکر است که گمرک نمی داند کدام کالاهای موجود دارای مجوز و کدام محموله ها بدون مجوز هستند. در این باره چندین بار با گمرک نامه نگاری کرده ایم و اعلام کرده ایم که برای ترخیص کالاهای ورودی به گمرک به سازمان غذا و دارو دسترسی آنلاین داده اند تا محموله های دارای مجوز ترخیص و اقلام غیرمجاز برگردانده شوند. شگفت آور است که به این موضوع واگذار نمی شود و گمرک مدام توپ را به زمین سازمان های دیگر می اندازد.
این اظهارات بدون حاشیه نبود، زیرا با ارائه مدارک توسط گمرک مشخص شد که سابقه این 1300 تن واردات جدید با 250 تن آب پنیر منقضی شده در سال 95 متفاوت است. معاون وزیر گمرک در واکنش به اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو نامهای صادر کرد که در آن نوشت: موضوع بر عهده این سازمان است و سازمان گمرک آمادگی کامل برای همکاری برای تعیین تکلیف انعکاس دارد. توسط وزارت بهداشت
چرا 250 تن سرم باید 5 سال در انبارهای گمرک دفن شود تا در نهایت با وجود تحریم ها معدوم شود با وجود سخت بودن تهیه اقلام دارویی از خارج؟
در نتیجه حجم زیادی از این 1300 تن سرم در مدت کوتاهی با مجوز سازمان غذا و دارو ترخیص شد.
در آن زمان، حتی اگر برای خرید داروهایی غیر از داروهای کوئید به داروخانه ها می رفتید، در دستان کسانی که سعی می کردند این ماده حیاتی را برای بیماران خود بیابند، با خط طولانی نسخه ها مواجه می شدید، غافل از اینکه 250 روز بین آنها وجود داشته است. تبدیل به زباله شد، بدون اینکه بتوان تصور کرد که این حجم از سرم می تواند پاسخگوی نیاز چند بیمار باشد.
250 تن سرم شاید در کلام ساده باشد، اما آیا کسی می داند در روزهای سخت چند بیمار ممکن است به کرونا برسند؟
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز