ضوابط حاکم بر انتشار انواع صکوک توسط موسسات اعتباری در چارچوب بازار سرمایه با تصویب شورای پول و اعتبار به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.
صکوک اوراق بهاداری با ارزش مالی یکسان و قابل معامله در بازارهای مالی است و بر اساس یکی از عقود اسلامی مصوب طراحی شده است. دارندگان صکوک به طور مشترک مالک یک یا مجموعه ای از دارایی ها و منافع حاصل از آن هستند.
شبکه بانکی کشور از یک سو با کمبود منابع مالی مواجه است و از سوی دیگر دارایی های مازادی را در ترازنامه خود انباشته کرده است. انتشار صکوک بر اساس این دارایی ها بخشی از تنگناهای مالی پیش روی بانک ها را برطرف می کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، به منظور تنوع بخشی به ابزارهای تامین مالی کشور و کمک به بانک ها برای غلبه بر کمبود منابع مالی با اتکا به دارایی های کلان، امکان انتشار انواع صکوک در بازار سرمایه توسط شبکه بانکی کشور در جلسه آذرماه جاری فراهم شد. شورا پیشنهاد پول و اعتبار شد و مقرر شد در چارچوب ضوابط مصوب این بانک، امکان انتشار انواع صکوک (به عنوان حامی) برای شبکه بانکی کشور در چارچوب بازار سرمایه فراهم شود.
در سال های اخیر انتشار صکوک (ابزار تامین مالی اسلامی) در شبکه بانکی کشور رواج زیادی داشته و درخواست های متعددی برای استفاده از آن از این بانک شده است.
absnews
صدور صکوک با مجوز بانک مرکزی، موسسات اعتباری و اشخاص حقوقی مرتبط مجاز به خرید انواع صکوک مربوط به خود و سایر موسسات اعتباری از جمله ضوابط ابلاغی به موسسات اعتباری نیستند.
یکی از مهمترین مزیت های استفاده از انتشار صکوک برای بانک ها، علاوه بر تنوع بخشیدن به ابزارهای مالی، افزایش توانایی تجهیز منابع مالی شبکه بانکی و امکان ارائه تسهیلات بیشتر است.
هرگونه درخواست صدور صکوک در چارچوب ضوابط نظارتی و با هماهنگی بازار سرمایه اطلاع رسانی می شود.
در کشورهای اسلامی از صکوک به جای اوراق قرضه استفاده می شود. این اوراق می تواند دارای پشتوانه دارایی باشد و با درآمد ثابت یا متغیر طراحی شود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز