دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

امکان توسعه خودروهای برقی تنها با حمایت دولت و مشوق های مالیاتی

سخنگوی گروه خودروسازی سایپا ضمن تاکید بر اینکه قیمت خودروهای برقی در حال حاضر (در مقایسه با قیمت خودروهای بنزینی و حتی قیمت بنزین در کشور) بالاست، تاکید کرد: برای توسعه برق تنها یک راه وجود ندارد. ماشین در ایران دولت مانند سایر کشورهای فعال در این زمینه باید حمایت و مشوق های مالیاتی را ارائه کند. بهترین راه حل در ابتدا حرکت حمل و نقل عمومی به سمت وسایل نقلیه الکتریکی خواهد بود.

به گزارش ای بی اس نیوز، حضرت آیت الله خامنه ای دوشنبه گذشته (۹ بهمن) نمایشگاه ظرفیت های تولید درونی؛ داخلی که در حسینیه امام خمینی (ره) برپا شده بود، بازدید کردند. در این نمایشگاه محصولات ملی کشور با تاکید بر بنگاه های دانش بنیان و زنجیره تامین تولید در 40 غرفه عرضه می شود.

یکی از غرفه های مورد بازدید رهبر انقلاب، شرکت های دانش بنیان در زمینه تولید موتور برق خودرو و بهینه سازی مصرف انرژی بود. همچنین خودروها و موتورسیکلت های برقی، شارژرها و موتورهای خودروی آنها برای مصرف کم بهینه شده بودند.

امیرحسین طیبی – سخنگوی گروه خودروسازی سایپا و مدیر مطالعات راهبردی و رسانه ای این گروه صنعتی – در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در خصوص این بازدید و ارائه توانمندی ها در حوزه خودروهای برقی، گفت: این بازدید از نمایشگاه It بازدیدی پنج ساعته با 40 غرفه بود. حضور داشتند، بعد از غرفه نفت، غرفه صنعت، معدن و تجارت وجود داشت. سه مقوله در حوزه صنعت تعریف شد، به ویژه خودرو که به ما لینک شد.

وی افزود: دسته اول در حوزه فناوری دانش بنیان قطعات الکترونیکی بود که دو شرکت محصولات تولید داخل خود را به نمایش گذاشته بودند. سایپا همچنین سیستم ناوبری را در قسمت قطعات یدکی ارائه کرد. دو مقوله دیگر مربوط به خودرو به دو بخش تقسیم می‌شوند، حوزه موتور کم‌مصرف، و دیگری پروژه خودروهای الکتریکی. در این زمینه، ایران خودرو ررا الکتریک، سایپا آریا الکتریک و کرمان موتور، ایگل الکتریک (KMC Eagle EV/همکاری مشترک با گروه مپنا) را در این نمایشگاه عرضه کردند.

سخنگوی گروه خودروسازی سایپا درباره توان کشور در تولید خودروهای برقی و زیرساخت های مورد نیاز برای این امر گفت: در بحث خودروهای برقی ابتدا قیمت خودروهای برقی مطرح می شود که حداقل 100 دلار در هر کیلووات است. در حال حاضر تمامی خودروهای برقی که در ایران وجود دارند حدود 400 کیلومتر برد دارند.

وی تصریح کرد: بنابراین در حال حاضر خودروی تمام برقی با کارکرد بالا در کشور نداریم. اما یک مدل خودروی هیبریدی (Range Extender) وجود دارد که برد آن در حدود 1000 کیلومتر است.

طیبی خاطرنشان کرد: در حوزه موتور از سه مدل موتور در نمایشگاه مذکور رونمایی شد. یک موتور سه سیلندر توسط ایران خودرو عرضه می شد که مصرف سوخت آن 5.4 بود. همچنین گروه سایپا دو موتور عرضه کرد که یکی موتور پایه گازسوز با مصرف 6 و دیگری موتور هیبریدی که هیبریدی حدود 1.9 و موتور بنزینی حدود 6،1 بود. بر این اساس موتورهای کم مصرف نیز پیشنهاد شده است.

وی با اشاره به تاکید رهبران بر لزوم حرکت به سمت خودروهای مصرف کننده پنج لیتر در 100 کیلومتر، گفت: این امر ضمن کاهش تا حدودی مصرف سوخت خودروهای مصرف کننده سوخت فسیلی، گازوئیل و بنزین را تا حدودی کاهش می دهد. پنج لیتر در 100 کیلومتر با این خودروها امکان پذیر نیست. اگر بخواهیم خودرو در هر 100 کیلومتر 5 لیتر مصرف کند، این نیاز به فناوری بسیار بالایی دارد که سرمایه گذاری قابل توجهی را نیز می طلبد.

سخنگوی گروه خودروسازی سایپا ادامه داد: به همین دلیل خودروسازان در سراسر دنیا به سمت خودروهای هیبریدی یا برقی می روند. اما یک نکته وجود دارد که قیمت خودروهای برقی در حال حاضر (در مقایسه با خودروهای بنزینی) بالاست. از طرفی چالش گرانی بنزین را داریم که خیلی هم گران نیست. حتی 3000 و 8000 تومان هم اعداد چندان بالایی نیستند و عملاً در مقابل هم تعادل ندارند.

طیبی تاکید کرد: تنها در یک مورد خودروی برقی در ایران توسعه می یابد و آن دولت است حمایت مالی یا مشوق های مالی حال و این در حالی است که این سوال طبق همین رویه (مشوق های دولتی) در سراسر جهان مطرح شده است. وقتی دنیا تصمیم گرفت از خودروهای بنزینی به سمت خودروهای هیبریدی و برقی برود، اگر دولت مشوقی در نظر نمی گرفت، اجرا نمی شد.

وی راه حل درست در شرایط فعلی را سوق دادن وسایل نقلیه عمومی به سمت وسایل نقلیه برقی مانند اتوبوس برقی، وانت و تاکسی دانست و گفت: هدف این است که دولت بتواند مشوق های خود را فراهم کند. در دنیا وقتی به سمت برقی شدن رفت، ابتدا به سمت حمل و نقل عمومی رفت، بعد که رواج پیدا کرد و مردم به استفاده از ماشین های برقی تشویق شدند، مردم را هم تشویق کرد که از ماشین هایشان استفاده کنند. بر این اساس باید مشوق هایی در نظر گرفته شود و این موضوع یکی از ضروریات و فراهم شدن زیرساخت های برقی شدن خودروها است.

وی گفت: اگر این اتفاق نیفتد (دولت مشوق‌های خود را ارائه نکند) و بنزین به همان حالت باقی بماند و قیمت خودروهای بنزینی در همین محدوده باشد، هیچ‌کس ماشین برقی نمی‌خرد. بنابراین باید ملاحظاتی را در نظر گرفت.

طیبی تاکید کرد: البته در نمایشگاه مذکور به سوالات کارشناسان پاسخ داده نشد و سوالات مطرح شده از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت مربوط به سه حوزه تعامل بنگاه های اقتصادی و ادغام آنها در پروژه های مشترک، مبتنی بر دانش بود. شرکت ها به ویژه در زمینه برق و الکترونیک و در نهایت تولید موتور، این نسل جدید (که گذار به خودروهای برقی است) بود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *