فرش دستبافت تغییر و امنیت شغلی را به ارمغان می آورد
مدیرعامل اتحادیه تعاونی فرش دستباف فرش دستباف را در اشتغال زایی و ارزآوری موثر دانست و گفت: در حال حاضر 95 درصد فرش دستباف صادراتی و تنها 5 درصد آن در داخل مصرف می شود.
عبدالله بهرامی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: قالی بافی یکی از مشاغل داخلی است که در عین زودبازده بودن ارزش افزوده زیادی دارد و در ایجاد اشتغال و کسب ارز برای کشور موثر است.
وی فرش دستباف را محصولی فاخر و ارزشمند دانست و گفت: قالی بافی علاوه بر درآمدزایی، زمینه اشتغال و امنیت اجتماعی زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار را فراهم می کند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف بیمه قالی بافان را یکی از مهم ترین و اساسی ترین نیازهای قالیبافان و قالیبافان عنوان کرد و آمار قالیبافان در کشور را برجسته کرد: در حال حاضر اسماً 1700 تعاونی فرش دستباف در سراسر کشور داریم. کشور، اما کمتر از 1000 تعاونی فعال وجود دارد، این یک تعاونی است.
بهرامی در عین حال بر تامین مواد اولیه مورد نیاز قالی بافی تاکید کرد و گفت: در سال های اخیر قیمت مواد اولیه افزایش یافته و این امر تولید فرش دستباف را تحت تاثیر قرار داده است. مسئولان باید به فرآوری پشم توجه و سرمایه گذاری کنند چرا که موضوع فرآوری پشم علاوه بر درآمدزایی صنعت نساجی را متحول می کند.
وی پیشنهاد کرد اتحادیه ای برای سرمایه گذاری در زمینه فرآوری پشم و حمایت از کشاورزان جدید در کشور تشکیل شود.
رئیس کمیسیون گردشگری، فرش و صنایع دستی اتاق تعاون ایران در پایان گفت: فرش یک محصول رقابتی است و در این زمینه با کشورهای دیگر رقابت می کنیم. شاید اگر سالها پیش کشورهای دیگر فرشی را به مقدار مشخص تولید میکردند، امروز به همان قیمت آن را تولید میکنند، اما در کشور ما به دلیل مشکلاتی از جمله تامین نشدن مواد اولیه، هزینه تولید فرش برای بافندگان افزایش یافت.
انتهای پیام