سایر موضوعات

تسریع فرآیند هوشمندسازی دولت؛ افزایش 30 درصدی درخواست های آنلاین

به گفته وزیر ارتباطات، هر کدام از تراکنش هایی که در مرکز ملی ارتباطات انجام شده احتمالا یا مراجعه حضوری بوده یا باید سندی از مردم گرفته می شد یا افرادی می خواستند آن را به جای دیگری ارسال کنند و برای دریافت آن مراجعه کردند که نشان می دهد که روند هوشمندسازی دولت تسریع می یابد.

به گزارش ای بی اس نیوز، سازمان فناوری اطلاعات ایران بر اساس تعهدات تعیین شده در برنامه پنجم توسعه و آیین نامه اجرایی آن و همچنین بر اساس آیین نامه فنی و اجرایی توسعه دولت الکترونیک مصوب شورای عالی. فناوری اطلاعات. ، یک اتاق پایاپای ملی برای اشتراک خدمات الکترونیکی بین دستگاه ها ایجاد کرد. بستری در بستر شبکه ملی اطلاعات ایجاد کرد. نتیجه این اقدام، تحقق تعاملات الکترونیکی بین دستگاه ها (G2G) است که زیرساخت ارائه خدمات دولتی به مشاغل (C2G) و ارائه خدمات دولتی به شهروندان (B2G) را فراهم می کند.

دروازه خدمات عمومی دولتی یا به اختصار PGSB، بستری برای ارائه خدمات بین سازمان های دولتی و شرکت های بخش خصوصی برای اینترنت است. در سال 1397 بود که سازمان فناوری اطلاعات ایران درگاه خدمات عمومی دولت را بر اساس مواد 67 و 68 قانون برنامه ششم توسعه راه اندازی کرد. سازمان فناوری اطلاعات کشور به منظور برون سپاری و استفاده حداکثری از توان بخش خصوصی، پروژه PGSB را با مشارکت بخش خصوصی در قالب پروژه (PPP) و در قالب (BOT) اجرا کرد.

از جمله اهداف پیش بینی شده برای این طرح می توان به تسهیل خدمات دولتی و عمومی به مشاغل و بنگاه های اقتصادی اشاره کرد. در همین راستا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیرا در حاشیه جلسه شورای دولت از استعلام آنلاین صحبت کرد و گفت: یکی از اتفاقات خوبی که در مرکز ملی اطلاعات کشور افتاد، وجود بیش از 1200 تبادل اطلاعات است. خدماتی که بخشی از این خدمات هستند و درخواست های مختلفی از جمله درخواست دیپلم و انواع درخواست هایی که دستگاه ها نیاز دارند انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: امسال تنها در شش ماهه نخست امسال 6.5 میلیارد بار از این خدمات استفاده شده است و پیش‌بینی ما این است که تا پایان سال حداقل به 8.5 یا 9 میلیارد بار برسد. این رقم در سال گذشته 7.5 میلیارد بود.

زارع پور همچنین گفت: هر کدام از این تراکنش هایی که در مرکز ملی ارتباطات انجام شده احتمالا یا مراجعه حضوری بوده یا باید سندی از مردم گرفته می شد یا افرادی می خواستند آن را به جای دیگری بفرستند و برای دریافت آن مراجعه کردند. که نشان دهنده روند بهبود است که دولت مشتاقانه آن را دنبال می کند. امسال درخواست های آنلاین نسبت به سال گذشته حداقل 20 تا 30 درصد افزایش یافته است.

بر اساس گزارشی که در ابتدای سال جاری توسط سازمان فناوری اطلاعات در چارچوب بهره برداری یکساله منتشر شد، پرکاربردترین خدمات این پاساژ، خدمات درخواست اطلاعات هویتی سازمان ثبت احوال، سرویس تطبیق کد ملی است. با شماره تلفن همراه (شاهکار)، سرویس تحقیقات ویروس کرونا. سرویس دایرکتوری ملی ایرانیان سرویس دریافت آدرس کدپستی، سرویس جستجوی هویت اشخاص حقوقی سازمان ثبت اسناد و سرویس جستجوی سوابق فارغ التحصیلی بود.

این پروژه که در سال 2018 با چهار دستگاه سرور و 68 شرکت و دستگاه مشتری آغاز شد، در سال 2019 با 16 دستگاه سرور و 272 شرکت و دستگاه به بیش از یک و نیم میلیون تراکنش دست یافت. تعداد مشتریان به 193 میلیون نفر رسید. معاملات از سوی دیگر تعداد معاملات این پاساژ در دو سال اخیر 394 میلیون تراکنش اعلام شده است و پیش بینی می شود تا پایان سال 1401 این تعداد از 550 میلیون تراکنش فراتر رود که نشان دهنده روند رو به رشد است. تعداد تراکنش های دیجیتال اکوسیستم اقتصادی کشور به این خدمات و توسعه آن است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا