جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

خصوصی سازی با بورس فرق دارد!

یک حقوقدان بازار سرمایه ضمن بررسی جنبه های حقوقی عرضه سهام باشگاه های استقلال و پرسپولیس در این بازار، به تفاوت خصوصی سازی با بورس اشاره کرد.

این حقوقدان بازار سرمایه درباره این ماده توضیح داد: این ماده مسئولیت و وظیفه حمایتی در بازار سرمایه بر عهده سازمان بورس و شورای عالی بورس است. بنابراین نمی توانیم و نباید قوانین بازار سرمایه را به نفع سازمان خصوصی سازی یا دولت زیر پا بگذاریم. بنابراین اگر سازمان خصوصی سازی بخواهد شرکت را وارد بازار کند، باید قوانین قانونی بازار سرمایه را بپذیرد و سازمان خصوصی سازی حق دخالت در بازار سرمایه را ندارد. اگر سازمان خصوصی سازی قصد دارد شرکتی را به بازار سرمایه معرفی کند، باید مانند سایر شرکت های ورودی به بازار سرمایه، موظف به پذیرش قوانین بازار سرمایه باشد تا شرکت ها وارد این بازار شوند.

absnews

این حقوقدان بازار سرمایه با تاکید بر اینکه اعتبار برند شرکتی زمانی می تواند برای بازار سرمایه ارزش آفرینی کند که آن برند منجر به سودآوری شود، گفت: دلیل آن نیست که این باشگاه ها دارای اعتبار و برند هستند و به آنها ارزش داده می شود. کارشناسان رسمی دادگستری، ملاک الزام آور پذیرش در بازار سرمایه. بازار سرمایه شرکتی را در صورتی ارزشمند می داند که سودآور باشد. ملاک در بازار سرمایه سودآوری است نه شرکتی با چند فالوور 10 میلیونی.

وی ادامه داد: سازمان خصوصی سازی تاکید می کند که برند باشگاه استقلال و پرسپولیس ارزشمند است و برندی است که ارزش بالایی دارد و می تواند ادعا کند که بازار سرمایه باید قیمت برند را بپذیرد. این بدان معناست که سازمان می تواند ادعا کند که هر دو باشگاه میلیون ها هوادار و هوادار بین المللی دارند که این درست است و یک نفر می تواند ده ها برابر بیشتر برای بلیط بازی بین دو باشگاه بپردازد. حتی فردی می تواند به دلیل علاقه ای که به این باشگاه ها دارد، به صورت ماهانه به حساب باشگاه واریز کند. اما این عرف ما در بازار سرمایه نیست. معیار بازار سرمایه برای ارزیابی سهام، سودآوری شرکت است. این پیش‌بینی سودآوری شرکت‌ها است که برای شرکت‌ها در بازار سرمایه ارزش قائل می‌شود، نه اعتبار برند شرکت‌ها.

اسدی خاطرنشان کرد: اگر این تفاوت در معیارها را در کنار ماده 2 قانون بازار اوراق بهادار و ماده 11 ماده 7 قانون بازار اوراق بهادار قرار دهیم به این نتیجه می رسیم که سازمان خصوصی سازی موظف به رعایت ضوابط قانونی است. بازار سرمایه زیرا قانون بازار مصوب مجلس و خطاب به تمامی سازمان ها و وزارتخانه های کشور است و همه مشمول آن هستند. بنابراین سازمان خصوصی سازی نیز باید این قانون را بپذیرد.

حمید اسدی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با تاکید بر اینکه خصوصی سازی به طور کلی با ایجاد بورس متفاوت است، توضیح داد: خصوصی سازی لزوما ایجاد بورس نیست. وقتی یک سازمان خصوصی سازی می خواهد شرکتی را خصوصی کند، لزوماً به این معنا نیست که شرکت باید در بازار سرمایه یا در بورس و فرابورس عرضه شود. اگر یک سازمان خصوصی ادعا می کند که می خواهد خصوصی سازی کند، روش های خصوصی سازی در اقتصاد ایران متفاوت است. می تواند سهام بانک ها را عرضه کند.

اسدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اعتبار ارزش گذاری برند دو باشگاه گفت: سازمان خصوصی سازی مدعی است که این شرکت ها را بر اساس کارشناس رسمی دادگاه یا کارشناسان داخلی خود یا نهادهای یک نهاد داخلی ارزیابی کرده است. بازار سرمایه باید بپذیرد که این حرف درستی نیست، زیرا بازار سرمایه معیارها و معیارهای ارزش گذاری خود را دارد.

آیا برندسازی دو باشگاه معتبر است؟

وی با بیان اینکه هر الزامی که سازمان خصوصی سازی بخواهد برای عرضه استقلال و پرسپولیس ایجاد کند باید با پذیرش شرایط، ساختار، قوانین و مقررات بازار سرمایه باشد، گفت: سلامت این بازار با سازماندهی است. بازار سهام و اوراق بهادار یعنی بر اساس ماده ۲ قانون بازار اوراق بهادار، به منظور حمایت از حقوق سرمایه گذاران و با هدف ساماندهی و ایجاد بازاری عادلانه و کارآمد، شورای عالی بورس و سازمان بورس تشکیل شد. . ماده 2 قانون بازار اوراق بهادار که مصوبه مجلس است، سازمان خصوصی سازی را نیز تنظیم می کند.

بر اساس این گزارش، باشگاه های استقلال و پرسپولیس پس از ارزیابی در سازمان بورس به ثبت رسیده اند و طبق اعلام مسئولان قرار است در فرابورس عرضه شوند. نحوه ارزیابی هر دو باشگاه که بخشی از آنها متعلق به برند آنها بود، مورد انتقاد گسترده کارشناسان قرار گرفتند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *