ای بی اس نیوز/ مرکز مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه مرکزی با تاکید بر اینکه بارندگی های سال آبی نتوانست از بار سنگین تنش آبی و بحران در دشت ساوه بکاهد، گفت: باید سناریوهای بدبینانه برای تامین و مدیریت منابع آبی در نظر گرفته شود. .
عزت اله عامری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با تاکید بر اینکه منابع آب نقش محوری در مصارف شرب، کشاورزی و صنعتی شهرستان ساوه دارد، اظهار کرد: این شهرستان یکی از نقاط بحرانی حوزه آب محسوب می شود و اجتناب ناپذیر است. برای اجرای تصمیمات سختگیرانه در مورد مصرف الکل. ما صنعت و کشاورزی آن هستیم.
وی در خصوص تامین آب شرب ساوه اعلام کرد: تامین نیاز آب شرب این شهرستان منوط به عملکرد پروژه انتقال آب بخشی از ساوه از سد کوچری است که به دلیل وجود منابع آبی بحران “، با تصمیم مقام عالی وزارت نیرو به عنوان طرح، فوریت به تصویب رسید و امیدواریم با تخصیص منابع اعتباری وزارت نیرو به قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) به عنوان پیمانکار پروژه، انجام شود. در اسرع وقت اجرا و به بهره برداری می رسد.
وی افزود: برای برون رفت از وضعیت اضطراری حاکم بر منابع آبی ساوه و به منظور جلوگیری از هرگونه برنامه سخت آبیاری، طرح اضطراری حفاری 19 حلقه چاه جدید و همچنین اصلاح شبکه های آبرسانی با … مشارکت Compagnie Centrale des Eaux اجرا خواهد شد. در فصل تابستان و در صورت تداوم شرایط فعلی، با توجه به محدودیت تخصیص آب از سد آسیب دیده الغدیر که ناشی از کاهش سطح آب آن در نتیجه کاهش نزولات جوی است، نباید دچار مشکل شویم. یا احتمالا جیره بندی آب آشامیدنی.
امری گفت: بر اساس تصمیم وزارت نیرو منابع آبی سدهایی که در سراسر کشور در وضعیت بحرانی هستند حفظ می شود و از این منابع آبی به عنوان ظرفیت آبی استفاده نمی شود.آب اضطراری در تابستان. فصل در سد ساوه، تخصیص آب سد غدیر تا پایان بهمن ماه سال جاری مسدود می شود و آب موجود ذخیره شده در دریاچه سد برای مواقع اضطراری تابستان سال آینده در نظر گرفته می شود.
وی در خصوص آبرسانی به بخش کشاورزی نیز گفت: طبیعی است که برای مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی اقدامات سختگیرانه ای انجام شود. در ساوه به دلیل شرایط اقلیمی و دمای هوا، چاههای کشاورزی در اکثر ماههای سال باز بوده و از منابع آب زیرزمینی استفاده میشود و در زمانهای خاصی در ۱۲ ماه سال چاههای کشاورزی فعال هستند.
امری با اشاره به تصمیم وزارت نیرو در زمینه عدم تعادل آب و برق در کشور گفت: به همین منظور از سال گذشته سامانه ای برای کنترل مصرف برق و آب برداشتی از چاه راه اندازی شده است.
وی ادامه می دهد: بدیهی است چاه هایی که برق بیشتری مصرف می کردند، آب بیشتری مصرف می کردند و از آنجایی که کنتورهای شرکت توزیع برق قابل کنترل است، برق آنها به صورت خودکار قطع می شود. البته توصیه می شود سایر انشعابات متصل به انشعاب برق چاه را برای مصارف دیگر جدا کنید تا کاربران با قطعی برق برای مصارف دیگر مواجه نشوند.
وی از کشاورزان خواست تا در مدیریت مصرف برق همکاری کنند و گفت: اگر بهره برداران کشاورزی مدیریت مصرف را اعمال نکنند، ممکن است با محدودیت های اعمال شده در مصرف برق مواجه شده و دچار مشکل شوند. بنابراین لازم است در مواقعی از سال که ضرورتی ندارد از روشنایی چاه خودداری شود.
این مسئول شرکت آب مرکزی منطقه در خصوص رعایت الگوی کشت و پرهیز از کشت محصولات آبخوان گفت: از نظر شرعی از نظر عرفی و اخلاقی کشت محصولات جالیزی مانند هندوانه طالبی، خربزه، صیفی جات و سایر محصولات آبخوان در شرایطی که در دشت ساوه وجود دارد. این یک بحران است، جایز نیست و باید به شدت از آنها پرهیز کرد، زیرا در این شهر شرایطی وجود دارد که تامین آب برای مصرف آب شرب نیز با چالش مواجه شده است و نباید به سمت محصولاتی که نیاز به آب زیاد دارند، سوق داده شود.
وی همچنین خواستار پرهیز از راه اندازی صنایع آبخوان در ساوه و زرندیه شد و افزود: به هیچ عنوان آب به صنایع آبخوان خارج از شهرک های صنعتی اختصاص داده نمی شود و نباید در داخل شهرک های صنعتی آبخوان ایجاد شود، اما متاسفانه در برخی از صنایع فولادسازی وجود دارد. شهرها شروع به فعالیت کردند. صنایع این منطقه شروع به فعالیت کرده است، بنابراین شرکت منطقه صنعتی از تخصیص آب به این صنایع خودداری کند.
وی بازیافت پسماندهای تولیدی در صنایع ساوه و زرندیه را برای تامین آب مورد نیاز صنعت برشمرد و گفت: تصفیه خانه فاضلاب ساوه یکی از تصفیه خانه های مدرن و پیشرفته است که دبی آب 80 لیتر در ثانیه و آب دارد. کیفیت 80 لیتر در ثانیه پساب آن قابل مصرف است.در بخش صنعت می باشد.
امری با تاکید بر اینکه پیش بینی می شود شهر صنعتی کاوه و کارخانجات نورد و لوله و همچنین صنایع فولاد و آبخوان ساوه از فشار بر منابع آب زیرزمینی بکاهد، گفت: بهره برداری از پساب تولیدی تصفیه خانه ساوه در صنعت و آزادسازی افزایش آب موجود در حال حاضر در صنایع و تخصیص آن به مصرف موجب کاهش تنش آبی در این منطقه می شود.
انتهای پیام