شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

جزئیات جدید فروش شمش طلا در بورس/ چرا تمرکز بانک مرکزی تغییر کرده است؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، با ابلاغ ضوابط جدید بانک مرکزی، تامین ارز واردات طلا از محل ارز صادراتی خود و به صورت شمش منوط به تحویل آن است. عرضه و فروش در چارچوب مرکز مبادلات ارز و طلای ایران.

در پشت پرده ابلاغیه اخیر بانک مرکزی، به اقدامات صادرکنندگان برای پرهیز از انجام تعهدات ارزی اشاره شده است. ماجرا از این قرار است که پس از آزادسازی واردات طلا به کشور، بسیاری از صادرکنندگان با واردات و اجاره شمش طلا در انجام تعهدات خود تردید کردند تا از پرداخت ارز به تعهدات خود و فروش ارزهای صادراتی خود در مرکز مبادلات خودداری کنند. بانک مرکزی واردات شمش طلا را منوط به عرضه مرکز مبادلات ارزی کرده است.

بر اساس آمار گمرک ایران، واردات 19 تن شمش طلا که 2.54 درصد از ارزش کل واردات کشور در 9 ماهه امسال را به خود اختصاص داده است، در بین اقلام عمده وارداتی از کشور جایگاه چهارم را به خود اختصاص داده است. کالاها این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته میزان واردات طلا نزدیک به صفر بوده است.

بر این اساس، بر اساس آمار منتشر شده، در آذرماه امسال حدود 6 تن طلا وارد کشور و از گمرکات ترخیص شده است. به نظر می رسد واردات طلا در این مدت بیش از یک میلیارد و دویست میلیون دلار بوده است.

در بخشنامه بانک مرکزی آمده است؛ در صورت عدم تایید تحویل، عرضه و فروش ارز از مرکز مبادلات طلا و ارز ایران، بانک‌ها و موسسات اعتباری موظفند نسبت به طرح شکایت از واردکننده تحت عنوان عدم انجام کار به سازمان تعزیرات حکومتی اقدام کنند. تعهدات خارجی تعهدات مبادله

به گزارش ای بی اس نیوز، علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادلات طلا و ارز ایران ضمن تشریح شرایط جدید فروش شمش طلا در این مرکز گفت: این روزها اخباری مبنی بر عرضه طلا به ایران در رسانه ها منتشر شده است. اتاق پایاپای و با ابهاماتی به این موضوع پرداخته شد. ابلاغ این موضوع در بانک مرکزی منتشر شد و برنامه ریزی این آثار و مقدمات آن فراهم شد. امروز نیمی از دستورالعمل این کار در بانک مرکزی تدوین شده و مابقی فردا تکمیل می شود و در این بین امکان تکمیل سامانه و اعلام روند و شرایط آن وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه قیمت عرضه طلا در مرکز معاملات براساس اعلام بانک مرکزی بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می شود و نگرانی در این زمینه وجود ندارد، ادامه داد: خریداران طلا در اولویت تولیدکنندگان طلا و صنعت طلا و جواهر هستند. در شهر تهران حدود 1200 تولید کننده طلا و جواهر وجود دارد و اگر شهرستان ها را در نظر بگیریم چندین هزار تولید کننده طلا و جواهر وجود دارد که می توان نیازهای آنها را تامین کرد.

سعیدی در خصوص علت ابلاغ بخشنامه اخیر بانک مرکزی تاکید کرد: این کار برای رفع وضعیت ورود و خروج مکرر طلا به کشور انجام شد.

البته وی همچنین گفت: ما به عنوان یک مرکز ارزی در بازار ارز مداخله نخواهیم کرد و وظیفه مداخله بر عهده بانک مرکزی است، اما ابزارهای لازم را در اختیار خواهیم داشت و در صورت لزوم بانک مرکزی می‌تواند از آن استفاده کند. .

وی در پاسخ به این سوال که در شرایط فعلی که هنوز دستورالعملی ابلاغ نشده است، تکلیف برخی از افرادی که نیاز به نقدینگی دارند چیست؟ وی گفت: به درخواست همه کسانی که طلا دارند و کتبا درخواست داده اند پاسخ داده شده و مشخص شده است که چه کاری باید انجام دهند. این کار با بانک افتتاحیه انجام می شود، با تایید، تدارکات و استفاده از خدمات خزانه انجام می شود. ضمناً طلاها را با توجه به محدوده جغرافیایی بانک کارگشای نزد این بانک در اختیار مرکز مبادلاتی قرار می دهیم و پس از تایید این بانک اقدامات بعدی انجام خواهد شد.

مدیرعامل مرکز مبادلات طلا و ارز ایران گفت: از ابتدای سال تاکنون حدود 19 تن طلا وارد کشور شده است، اما آمار چه کسانی وارد بازار شده و چه کسانی از کشور خارج شده اند. شناخته شده نیستند. گاهی اوقات طلا برای تسویه تعهدات ارزی چندین بار از کشور خارج و دوباره وارد می شد. اقداماتی برای رفع این مشکل انجام شده است. باید با بانک مرکزی در مورد نحوه فروش به توافق برسیم و محدودیت ایجاد کنیم و اگر سقف تعیین کنیم می تواند نیاز چند روزه تولیدکنندگان طلا و جواهر را تامین کند.

وی ادامه داد: شرکت هایی که خرید می کنند شرکت هایی هستند که دارای مجوز از اتحادیه استانی خود بوده و به عنوان فعال حوزه طلا احراز هویت شده اند. اگر اطمینان حاصل شود که این طلا وارد چرخه بازار طلای کشور شده است، این اقدام می تواند در بازار داخلی طلا موثر باشد.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *