سایر موضوعات

در بازار موبایل چه می گذرد؟ از حمایت مالی فوتبال تا تامین مالی نمایشگاه های خانگی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، آمار درآمدهای گمرکی در سال 1402 نشان می دهد که واردات تلفن به ارزش بیش از 600 دلار از 173 میلیارد تومان در 9 ماهه سال 1401 به 1.254 میلیارد تومان در 9 ماهه سال 1402 رسیده است. رشد 622 درصدی. .

لازم به ذکر است که رشد عجیب واردات گوشی های تلفن همراه بالای 600 دلار (برخاسته از روند رانتی واردات در مقابل صادرات) در شرایطی رخ داده است که بازار هدف این گوشی ها مشخصا اکثریت جامعه نیستند و این امر میزان واردات برای بخش محدودی از جامعه مصرفی کشور در نظر گرفته شده است.

از سوی دیگر، نکته قابل توجه رویه واردات گوشی های بیش از 600 دلار از طریق خود صادراتی است که به نظر می رسد واردات تلفن های همراه لوکس را برای برخی صادرکنندگان بسیار جذاب کرده است.

شایان ذکر است تمامی گوشی های تلفن همراه به ارزش بیش از 600 دلار به جای انجام تعهدات ارزی خود (تامین ارز حاصل از صادرات به قیمت ارز، با رویه واردات در مقابل صادرات به کشور وارد می شوند). و طلا). اتاق پایاپای)، صادرکنندگان می توانند محصولات مختلفی از جمله تلفن همراه وارد کنند. از این رو به نظر می رسد یکی از محصولاتی که با ارز غیررسمی و قاچاق به راحتی در بازار به فروش می رسد، تلفن های همراه بیش از 600 دلار است.

واردات،

رویه سودآور واردات در مقابل صادرات خودتان

اگرچه در گزارش های مختلف نکات مختلفی در رابطه با رویه لیزینگ واردات در مقابل صادرات مطرح شده و ابعاد مختلف این رویه واردات بررسی شده است، اما نشانه هایی وجود دارد که به نظر می رسد روز به روز بر جذابیت واردات گوشی های تلفن همراه بالای 600 دلار افزوده می شود. شرکت های واردکننده به این ترتیب سود هنگفتی به دست آوردند.

چندی پیش یکی از باشگاه های سرشناس فوتبال پایتخت (پذیرفته شده در بازار سرمایه در سال گذشته) با اسپانسر جدیدی قرارداد امضا کرد که البته جزییات این قرارداد در سامانه کدال فاش شد که همزمان امضای آن این قرارداد سر و صدای زیادی در رسانه ها ایجاد کرد. .

لازم به ذکر است اسپانسر باشگاه معروف پایتخت یک شرکت فروش تلفن همراه است که در قرارداد اسپانسری تیم فوتبال مذکور متعهد به پرداخت مبلغ 40 تا 80 میلیارد تومان به این باشگاه شده است.

علاوه بر این، اخیراً نام یکی از شرکت های واردکننده تلفن همراه بار دیگر در برخی از فیلم های پر زرق و برق شبکه خانگی به چشم می خورد که ساخت آن ها بسیار گران تمام می شود که نشان از حمایت مالی این شرکت در ساخت این فیلم ها دارد.

بازار موبایل با چالش های مالیاتی، خدمات پس از فروش و مسائل ارزی دست و پنجه نرم می کند

گفتنی است، شاهد هزینه‌های هنگفت شرکت‌های واردکننده تلفن همراه هستیم و چالش‌های امروز بازار موبایل نسبت به گذشته بیشتر شده است. پس از واردات گوشی های قاچاق (آیفون 14 و 15)، یکی از چالش های اخیر در بازار موبایل، بحث خدمات پس از فروش است که خریداران تلفن همراه اصلا از آن راضی نیستند.

به گفته فعالان صنفی، حدود 70 درصد از شکایات ثبت شده در اتحادیه دستگاه های مخابراتی مربوط به خدمات پس از فروش تلفن همراه است. گلایه های زیادی در این باره وجود دارد و این شرکت های خدمات پس از فروش گاهی اوقات به تعهدات خود عمل نمی کنند. مسئولیت ها به درستی

در برخی موارد به ویژه در مورد گوشی های آیفون مشاهده می شود که گوشی های تلفن همراه ریفربیش، رفرش یا تعمیر شده به عنوان گوشی نو به مشتریان فروخته می شود و سرویس دهندگان هیچ مسئولیتی ندارند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بحث خدمات پس از فروش در بازار وارداتی گوشی‌های همراه ایران، برخلاف خودروهای وارداتی و تقاضاهای سخت آن از نمایندگی‌ها، هنوز بلاتکلیف است. در واقع در این حوزه به دلیل عدم کنترل کافی، شاهد بی توجهی چشمگیر به حوزه ارزی هستیم، اما پس از وعده های مختلف، طی 6 ماه گذشته تغییر جدی در این حوزه ایجاد نشده است. .

لزوم شفافیت در عملکرد اقتصادی واردکنندگان تلفن همراه

ورشکستگی شرکت های واردکننده تلفن همراه در سال های اخیر نشان می دهد که سودهای کلانی در این بازار نهفته است. البته واقعیت این است که اساساً وجود سودهای کلان در یک معامله مشکلی ندارد، اما مشکل اصلی اینجاست: آیا این مزایا قانونی هستند یا خیر؟

همچنین نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که اساساً چرا نباید عملکرد این شرکت های واردکننده شفاف باشد و مشخص شود که هر شرکت چند گوشی تلفن همراه بالای 600 دلار وارد کشور کرده و درآمد این شرکت ها در طول سال چقدر است. ?

سوال آخر این است: آیا سازمان مالیاتی کنترل کافی بر این شرکت ها اعمال می کند؟ به عبارت دیگر، شرکت های مذکور که می توانند اسپانسر تیم های فوتبال شوند و در پروژه های سینمایی حضور پیدا کنند، چقدر مالیات دارد؟

absnews+

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا