در روزهای اخیر برخی از حسابرسان ای بی اس نیوز از مشکلات خود در استفاده از گارانتی لوازم خانگی ایرانی خبر داده و خواستار بهبود ارائه خدمات گارانتی توسط شرکت های ایرانی شده اند.
به گزارش ای بی اس نیوز، ضعیف بودن گارانتی محصولات ایرانی همچنان یکی از مشکلات مصرف کنندگان در کشور است. اما در سال های اخیر با راه اندازی سامانه جامع گارانتی سعی شده تا بخشی از این مشکلات برطرف شود. بر این اساس شهروندان هم اکنون می توانند شناسه رهگیری کالا را در قسمت «بررسی اصالت گارانتی کالا بر اساس شناسه رهگیری» وارد سامانه جامع گارانتی در سایت irangs.ir کنند که شامل اطلاعات کالا از جمله شرکت حامی، شرکت سازنده است. یا وارد کننده مدت زمان گارانتی، روش فعال سازی گارانتی، تاریخ شروع و انقضای گارانتی، شناسه محصول و شناسه پیگیری، اطلاعات کامل دستگاه (توضیحات محصول) و تعهدات گارانتی قابل مشاهده است. ضمناً با کلیک بر روی لوگوی شرکت گارانتی کننده به صفحه شرکت گارانتی می روند و می توانند اطلاعات جامع تری از شرکت گارانتی کننده مانند آدرس و تلفن همراه، نمایندگان، نظرات کاربران و … را مشاهده کنند.
ضمناً در حال حاضر استعلام اصالت ضمانت نامه فقط برای کالاهای مندرج در تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز امکان پذیر است و برای سایر کالاها، مصرف کنندگان فقط می توانند کالاهای دارای مجوز را جستجو کنند. . کسب و کار. اصولاً گروه های کالایی مانند تلفن همراه، لوازم خانگی، اقلام دیجیتال و برخی از قطعات یدکی تولید و وارداتی داخلی مشمول قانون گارانتی بوده و ملزم به ارائه خدمات پس از فروش هستند. مصرف کنندگان همچنین می توانند برای اطمینان از معتبر بودن شرکت های گارانتی مورد نظر خود تحقیق کنند. همچنین امکان ثبت شکایت از شرکت های گارانتی غیرمجاز در سامانه وجود دارد و شکایات آنها مستقیماً به سامانه 124 ارسال می شود.
با این حال، به نظر می رسد که مصرف کنندگان همچنان با مشکلات گارانتی محصول، به ویژه در بخش لوازم خانگی مواجه هستند. در روزهای اخیر برخی از مخاطبان با ای بی اس نیوز تماس گرفتند و از این موضوع گلایه داشتند.
یکی از این افراد اخیراً یک یخچال از یک فروشگاه لوازم خانگی خریده و نور آن دو بار آسیب دیده است. هر دو بار با وجود اینکه مدت گارانتی هنوز تمام نشده، هزینه تعمیر خود را پرداخت کرده است. اکنون که این اتفاق برای سومین بار است، مشخص شده است که بخشی از یخچال بالای یک میلیون تومان باید تعویض شود و بار دیگر مصرف کننده باید هزینه آن را بپردازد. از سوی دیگر این فرد می گوید مدتی پس از خرید یخچال متوجه شده است که محصولی که خریداری کرده قبلا برای نمایش کالا در نمایشگاه ها استفاده شده است.
علاوه بر این فرد دیگری از همین فروشگاه مبلمان 80 میلیون تومانی خریداری کرده و پس از یک ماه استفاده هنگام نشستن روی آن سروصدا می کند. اما فروشنده این مشکل را نپذیرفت و گفت که مبل باید دو تا سه ماه به مکان دیگری منتقل شود و بررسی شود که آیا مشکل تحت گارانتی است یا خیر.
یکی دیگر از مخاطبان ای بی اس نیوز که اخیراً یک هوآپز ( سرخ کن بدون روغن ) دو کابینه از یک برند ایرانی خریده اند اما امکان استفاده همزمان از دو کابین وجود ندارد و شرکت به او گفته است که از یک کابین استفاده نکنید. این در حالی است که معلوم نیست چرا یک فرد باید محصولی را با دو کابینت با هزینه بالاتر بخرد، اما فقط امکان استفاده از یکی از کابینت های آن را داشته باشد.
انتهای پیام