ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی تأثیر فناوری بر پویایی اشتغال در حال حاضر مشهود است، زیرا گزارش آینده مشاغل 2023 مجمع جهانی اقتصاد تخمین می زند که تا سال 2025، اتوماسیون و هوش مصنوعی 12 میلیون شغل جدید ایجاد خواهند کرد که بیش از آن چیزی است که در مقیاس جهانی حذف خواهند کرد.
این وضعیت متناقض، پتانسیل تحول آفرین فناوری را نه تنها برای تغییر نقش ها، بلکه برای ایجاد فرصت های جدید برجسته می کند. همچنین نیاز به نحوه رویکرد افراد به توسعه شغلی، مانند نیاز آشکار به نیروی کار را برجسته می کند. یک شغل بسیار سازگار با مهارت های لازم. برای نقش های نوظهور ایجاد خواهد شد.
کلید غلبه بر ترس شغلی و اثبات آینده شغلی شما در ترکیبی از خودآگاهی، سازگاری و یادگیری مستمر نهفته است. بنابراین شما فعالانه رعایت می کنید تغییرات تکنولوژیکی، توسعه مهارت های منحصر به فرد افراد و تمرین ذهن آگاهی به شما این امکان را می دهد که با آینده کاری با اعتماد به نفس روبرو شوید و مسیر شغلی کاملی را در دنیایی که به سرعت در حال تغییر است ترسیم کنید.
نتایج یک نظرسنجی انجام شده توسط PricewaterhouseCoopers مستقر در بریتانیا نشان داد که بیش از 72 درصد از کارفرمایان شورای همکاری خلیج فارس (GCC) معتقدند مهارتهای عملی مهمتر از مدارک تحصیلی در ارزیابی استخدامهای بالقوه است. با نیازهای کسب و کار مطابقت ندارد، و نیاز به رویکردهای پویا برای آموزش را برجسته می کند که با تغییر تقاضای نیروی کار هماهنگ باشد.
علاوه بر این، سرعت تغییرات تکنولوژیک به قدری سریع است که مدارک و مهارتهایی که امروزه به دست میآیند ممکن است ظرف چند سال منسوخ شوند. به عنوان مثال، افزایش اخیر تقاضا برای مدارک علوم کامپیوتر و مهارتهای کدنویسی با ظهور مدلهای زبان پیشرفته که پتانسیل خود را برای جایگزینی تعداد قابل توجهی از مشاغل کدنویسی نشان دادهاند، و با تغییر ذهنیت، به طور قابل توجهی کند شده است. یادگیری مستمر مادام العمر و سازگاری
افراد ممکن است در طول حرفه خود به یک مهارت تکیه کنند، اما باید مجموعه مهارت های متنوعی را توسعه دهند که نیازهای دائماً در حال تغییر بازار کار را نیز برآورده کند.
نیروی بی امان تغییرات تکنولوژیک این کار را تغییر میدهد و اغلب متخصصان را مجبور میکند تا خود را تطبیق دهند. افزایش قدرت پردازش کامپیوترها به سرعت وظایف انسان را تغییر می دهد و آینده بسیاری از مسیرهای شغلی محبوب را تهدید می کند. به عنوان مثال، ظهور وسایل نقلیه خودران سوالاتی را در مورد طول عمر مشاغل در بخش حمل و نقل ایجاد می کند. کلید ثابت ماندن، ایجاد یک ذهنیت انعطاف پذیر و سازگاری با شرایط در حال تغییر است. کسب و کارها ممکن است متحول شوند و فرآیندها تغییر کنند، اما مشارکت انسان همیشه ضروری است.
در دنیای تکنولوژیک امروزی، روز به روز بر اهمیت ویژگی های انسانی مانند هوش هیجانی و همدلی افزوده می شود. این ویژگیها ما را از ماشینها متمایز میکند و به ما کمک میکند تا ارتباط معناداری با دیگران داشته باشیم. همین طور دیدگاه آموزش با دورههای آموزشی و برنامههای مهارتهای عملی بیشتر و بیشتر به عنوان رقبای اصلی در مدلهای آموزشی سنتی که دستخوش تغییرات دگرگونی هستند، ظاهر میشوند.
در پاسخ به صنایع به سرعت در حال تغییر و تقاضا برای مهارت های آماده کار، افراد و کارفرمایان به طور فزاینده ای به برنامه های کوتاه مدت متمرکز بر مهارت های خاص شغل روی می آورند.
در بازار کار معاصر، اهمیت مهارتهای خاص شغل غیرقابل انکار است، اما ماهیت پویا و دائماً در حال تغییر صنایع، نیاز جایتی را به مهارتهای «هستهای» که مجموعهای از قابلیتها را فراتر از نقشها تشکیل میدهند، برجسته کرده است. خاص شغل هستند و اساس یک نیروی کار منعطف و سازگار را تشکیل می دهند.
یکی از مهم ترین چالش های آینده کار، مدیریت موثر زمان است. اتوماسیون و هوش مصنوعی در حال تغییر شکل رابطه ما با زمان هستند و ما باید راه های خلاقانه ای برای استفاده موثر از آن پیدا کنیم. کارگران باید در توسعه استراتژیهای مدیریت زمان فعال باشند که به آنها امکان میدهد به طور مؤثر به اهداف خود دست یابند و در عین حال با ماهیت متغیر کار سازگار شوند.
جویندگان کار با این مهارتها میتوانند ذهنیت و انعطافپذیری خود را برای گذر از چشماندازهای شغلی در حال تغییر ایجاد کنند و از توانایی خود برای یادگیری و سازگاری مداوم اطمینان حاصل کنند، حتی اگر مهارتهای فنی آنها منسوخ شود.
اساساً، شایستگیهای اصلی بهعنوان پایهای عمل میکنند که به افراد اجازه میدهد تا به طور مؤثر تخصص فنی کسبشده از طریق برنامههای آموزشی تخصصی را بهکار گیرند و زمینهسازی کنند. برای افرادی که به دنبال مهارت یا مهارت مجدد هستند، انفجار پلتفرم های یادگیری آنلاین خوشبختانه دریایی از دوره ها را ایجاد کرده است که طیف گسترده ای از موضوعات را پوشش می دهد. با این حال، حجم زیاد محتوا میتواند ترسناک باشد و اغلب منجر به «بار بیش از حد محتوا» میشود.
این اغلب منجر به صرف زمان بیش از حد افراد در دوره ها می شود و مانع از رشد توانایی آنها در انتخاب برنامه مناسب می شود. علاوه بر این، کیفیت دورههای آنلاین همیشه تضمین نمیشود، زیرا بسیاری از پلتفرمها فاقد فرآیندهای دقیق تنظیم محتوا هستند که منجر به ارائه مجموعههای دورههای منسوخ، نادرست یا ساختار ضعیف میشود و نگرانیهایی را در مورد اثربخشی یادگیری آنلاین در ارائه مهارتهای قابل عرضه در بازار ایجاد میکند. این کار تغییر ایجاد می کند.
دانشگاه ها باید برنامه های مطالعاتی سنتی خود را با فرصت های یادگیری اضافی که سازگاری و کسب مهارت های عملی را ارتقا می دهد، تکمیل کنند. به طور مشابه، ارائه دهندگان آموزش باید در مکانیزم های مدیریتی بهتر سرمایه گذاری کنند تا اطمینان حاصل شود که محتوای با کیفیت بالا و مرتبط به فراگیران ارائه می شود.
در نهایت، جویندگان کار باید تحقیق کنند و بازار و جایی که میروند را درک کنند، و روی مهارتهایی سرمایهگذاری کنند که باعث پیشرفت شغلی و به حداکثر رساندن قابلیت اشتغال آنها میشود.
با پذیرش قدرت تحولآفرین فناوری، ارزیابی مجدد نقش آموزش سنتی، و اتخاذ رویکردهای یادگیری هدفمند و با کیفیت، میتوانیم اعتماد به استعداد و بازار کار خود را بازیابی کنیم. نکته کلیدی در پرورش فرهنگ یادگیری مستمر و سازگاری نهفته است و تضمین می کند که افراد نه تنها برای مشاغل امروزی آماده هستند، بلکه به مهارت های مورد نیاز برای پیشرفت در چشم انداز همیشه در حال تغییر فردا مجهز هستند.
توسعه مهارت های منحصر به فرد انسانی مانند هوش هیجانی، همدلی، سازگاری و خلاقیت زمینه ای ضروری است زیرا ماشین ها در حال حاضر نمی توانند این ویژگی ها را تکرار کنند.
برای پیشرفت در آینده کاری، توسعه دیدگاه، طرز فکر و مهارتهای مناسب ضروری است که شامل پرورش طرز فکر رشد، چابک ماندن و سازگاری و پذیرش یادگیری مادامالعمر است. علاوه بر این، توسعه مداوم مهارت و ارتقاء مهارت شما را مرتبط و ارزشمند در یک بازار کار در حال تغییر نگه میدارد.
مراجع
linkedin.com
weforum.org
content.mycareersfuture.gov.sg
انتهای پیام