کسور بازنشستگی تبدیل به ضمانت وام بانکی می شود
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علی روحانی در همایش ملی تحول دیجیتال بانک ها و بیمه ها، با بیان اینکه با اقدامات مشترک مجلس و دولت، طرح تامین مالی تولید و زیرساخت به زودی به قانون تبدیل می شود، گفت: موضوع اعتبار و تحول سیستم تضمین در کشور وی بیان کرد: بحث اعتبار سنجی سال هاست در کشور مطرح می شود اما برای اولین بار است که در سطح قانون مطرح می شود. اشتراک گذاری داده ها وظیفه ای در اعتبارسنجی خواهد بود و وزارت اقتصاد نقش جدی در ارائه اطلاعات و استفاده از داده های به دست آمده در زمان اعتبارسنجی در زیرمجموعه های خود اعم از گمرک، مالیات و … دارد.
وی گفت: هر چه بیشتر بتوانیم سیستم اعتبارسنجی را تقویت کنیم، بیشتر می توانیم به تعهدات خود عمل کنیم. وی بیان کرد: علاوه بر موضوع نکول تسهیلات و کاهش معوقات تسهیلات، بحث کاهش ریسک معاملات از دیگر دستاوردهای اعتباربخشی است و بیش از همه منجر به افزایش شفافیت معاملات می شود.
معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: مردم از طریق اعتبارسنجی می توانند طرفین معاملات خود را با جزئیات و شفافیت بالا بشناسند و این فرصتی را برای واحدهای اقتصادی و مردم ایجاد می کند تا با معاملات بیشتر آشنا شوند. علاوه بر این، تغییر رتبه های اعتباری فرصتی را برای بخش مالی ایجاد می کند تا با اعتماد بیشتری در اقتصاد تجارت کند.
روحانی درباره نظام ضمانتنامه در اقتصاد ایران نیز گفت: در سیستم ضمانتنامه با دو مشکل مواجه هستم، اول اینکه از داراییهای کوچک نمیتوان به عنوان وثیقه استفاده کرد و همچنین اینکه آیا داراییهای کلان اقتصادی مبنای اعتبارسنجی وامهای کوچک قرار میگیرد، این کار را انجام میدهد. بلوکه شود، به همین دلیل در این طرح و در قانون تامین مالی تولید و زیرساخت پیش بینی شده است که انواع دارایی ها مبنای ضمانت باشد و یکی از این ضمانت ها کسور بازنشستگی خواهد بود.
معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: این یک تحول جدی است که سیستم اعتباری را متحول می کند و تسهیلات خرد را در اختیار مردم قرار می دهد.
وی با اشاره به تدوین نظام کلی قوانین، گفت: وزارت اقتصاد کل فرآیند اعتبار سنجی را مدیریت می کند و قول می دهیم 6 ماه پس از ابلاغ این قانون، وزارت اقتصاد آیین نامه مربوطه را تهیه کند.
رکنا نیوز