سایر موضوعات

وقتی صحبت از ارزهای دیجیتال به میان می آید، ما به توسعه نگاه نکرده ایم و از فرصت ها استفاده نکرده ایم

رئیس هیئت مدیره انجمن فین تک گفت: ایران در مواجهه با پدیده ارزهای رمزنگاری شده مراحلی مانند بی تفاوتی، انسداد، محدودیت و در ماه های اخیر ساماندهی و تنظیم را پشت سر گذاشته است که همگی فاقد توسعه و بهره برداری هستند. چشم انداز. از فرصت ها

به گزارش ای بی اس نیوز، مهدی فاطمیان در جلسه «سیاسی شدن ارزهای رمزپایه و دارایی‌های رمزنگاری‌شده و جایگاه آن‌ها در نظام پولی کشور» گفت: مواجهه با پدیده رمزارزها در ایران مراحلی را پشت سر گذاشته است که بی‌تفاوتی، بلوکه‌سازی، محدودیت و در سال‌های اخیر ماه ها سازماندهی و تنظیم کرده اند، اما همه فاقد چشم انداز توسعه و بهره برداری از فرصت ها هستند. پذیرش این پدیده به عنوان دارایی، ارز یا ابزار مبادله مزایای متعددی از جمله وثیقه، دور زدن تحریم های مالی و تامین مالی خارجی را برای ایران به همراه دارد.

به رسمیت شناختن ارزهای دیجیتال به معنای محدود شدن سیاست پولی نیست

وی با بیان اینکه در حال حاضر با رسمی شدن حوزه رمزارزها و ارزهای دیجیتال فاصله داریم، گفت: اما اگر فرض کنیم در آینده هیئت حاکمه تصمیم به شناسایی این پلتفرم ها بگیرد، می توانند ابزاری برای دور زدن تحریم ها باشند. در حال حاضر ورود ارزهای خارجی به کشور مشمول تحریم است و ابزارهای موجود در حوزه ارزهای رمزنگاری شده می توانند خدمات مالی متنوعی را برای جلوگیری از تحریم بخشی از ارز به کشور ارائه دهند که این فرصت بسیار مهمی است. و باید استفاده شود. . .

رئیس هیئت مدیره انجمن فین تک اضافه کرد: از سوی دیگر برخی معتقدند اگر این حوزه به صورت رسمی ارزیابی و قانونی شود، حاکمیت پولی بانک مرکزی تحت تاثیر قرار می گیرد. مشکل بعدی مربوط به قوانین مبارزه با پولشویی در حوزه ارزهای رمزنگاری شده است که می تواند یکی از تهدیدات توسعه این حوزه باشد. در حال حاضر پیشرفت زیادی در تدوین قوانین در سراسر جهان برای مبارزه با پولشویی در این زمینه حاصل نشده است. معتقدم با توجه به دیجیتالی بودن این حوزه می توان با پولشویی و تخلفات مبارزه کرد. همچنین با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های پیشرو به این حوزه، این امکان وجود دارد که بتوانیم قوانین لازم را برای مبارزه تدریجی با تخلفات و پولشویی تدوین و اجرا کنیم.

فاطمیان با اشاره به اینکه ارز رمزنگاری یا ریال دیجیتال بانک مرکزی می تواند پلی برای ارتباط دولت با فعالان حوزه رمزارزها و دارایی های رمزنگاری شده باشد، افزود: اما تاکنون این پروژه آنطور که باید و شاید پیشرفت نکرده است. . پیشرفت در این زمینه نکته بعدی این است که اگر این فضای شفاف را به یک وسیله مشترک نقل و انتقال بین مردم تبدیل کنیم که در حال حاضر با تصمیم هیات وزیران ممنوع است، به دلیل کنترل بسیار بیشتر نسبت به سیستم بانکی فعلی ما، این امر در نتیجه خواهد بود. مبارزه با تخلفات ممکن است و پولشویی نیز سرکوبگرتر خواهد بود. به عنوان مثال، تخلفاتی که امروزه در شبکه بانکی مشاهده می‌کنیم، در حوزه ارزهای دیجیتال و دارایی‌های رمزنگاری شده بسیار راحت‌تر قابل رسیدگی است. نکته بعدی پایان دادن به انحصار شبکه پرداخت و رفع مشکلاتی مانند هک شبکه پرداخت پمپ بنزین است که فرصت دیگری برای توسعه این حوزه است.

وقتی صحبت از ارزهای دیجیتال به میان می آید، فقدان رویکرد توسعه مشهود است

وی افزود: برخورد با پدیده ارزهای دیجیتال در ایران مراحلی مانند بی تفاوتی، مسدودسازی، محدودیت و در ماه های اخیر سازماندهی و تنظیم را طی کرده است. هیچ کدام از این دیدگاه ها تحولی نیست و صرفاً واکنش دولت به این پدیده بوده است. وقتی ارزهای رمزنگاری شده را به عنوان دارایی می پذیریم، قابلیت های زیادی در اطراف آنها ایجاد می شود، از جمله اعتبار سنجی وثیقه. پذیرش این پدیده به عنوان ارز و وسیله مبادله برای ما در تجارت مزیت هایی دارد و می تواند گشایش هایی در حوزه تامین مالی نیز ایجاد کند. اما تا امروز به این فرصت ها توجه نشده است. اما معتقدم اگر این پدیده به عنوان یک سرمایه شناخته شود، نباید با اخذ مالیات یا تهدیدهای دیگر مردم را از تریبون های ملی دور کرد و باید با حساسیت با این موضوع برخورد شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن فین تک گفت: قانون گذاری و تسهیل فعالیت شرکت های رسمی و همچنین ارتباط جدی با بازارها و شرکت های غیررسمی و زیرزمینی از اقداماتی است که باید در این حوزه در دستور کار قرار گیرد. ارز دیجیتال باید به عنوان یک دارایی رسمی با قابلیت حمل بالا پذیرفته شود. نکته پایانی این است که فرصت های زیادی برای نوآوری در این حوزه وجود دارد و برای بهره مندی از این ظرفیت باید شرایط برای ورود بازیگران جدید به این حوزه و حفظ فضای رقابتی باز بماند.

به همین دلیل است که بر اساس این گزارش، نشست «سیاسی‌سازی ارزهای رمزنگاری‌شده و دارایی‌های رمزنگاری‌شده و جایگاه آن‌ها در نظام پولی کشور» در ۲۱ دی ماه ۱۴۰۲ با حضور جمعی از اساتید، کارشناسان و فعالان حوزه ارزهای دیجیتال برگزار شد. این حوزه توسط «پژوهشگاه امور اقتصادی وزارت اقتصاد» برگزار می شود. این نشست پنجمین نشست تخصصی دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در آبان تا اسفند ماه سال جاری با موضوع «حکمرانی پولی» برگزار شد. ثبات و رونق اقتصادی» برگزار شد.در پنجمین نشست این کنفرانس فرصت ها و تهدیدهای مرتبط با پدیده رمزارزها و دارایی های رمزنگاری شده برای اقتصاد ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا