اخبار اقتصادی روز

آیا ثبت اطلاعات در فاکتورهای الکترونیکی ضروری است؟

صورتحساب های مالیاتی الکترونیکی به سه نوع تقسیم می شوند که در دو نوع آن نیازی به ثبت اطلاعات هویتی خریدار نخواهد بود.

به گزارش ای بی اس نیوز، یکی از سوالات متداول در خصوص قانون پایانه های فروشگاهی و نظام مالیاتی مربوط به انواع فاکتورهای الکترونیکی است که محمد برزگری – رئیس مرکز آموزش، پژوهش و برنامه ریزی مالیاتی – در این زمینه توضیح داده است. که در زیر به آن اشاره می شود:

فاکتور نوع 1: حاوی اطلاعات فروشنده، اطلاعات هویت خریدار، اطلاعات کالا و خدمات فروخته شده، نرخ مالیات بر ارزش افزوده و نحوه پرداخت مبلغ فاکتور، فاکتور، وجه نقد و اعتبار می باشد.

فاکتور نوع 2: شامل اطلاعات هویت فروشنده و اطلاعات مربوط به کالاها و خدمات فروخته شده از جمله قیمت، مبلغ کل و مبلغ مالیات بر ارزش افزوده است.

فاکتور نوع 3: فاکتورها شامل رسید کارتخوان ها و درگاه های پرداخت الکترونیکی می باشد.

برای انواع فاکتورها بسته به نوع کسب و کار قالب های خاصی ایجاد می شود.

مدل اول مربوط به فروش کلی کالا و خدمات است. مدل نوع دو شامل فعالیت های فروش ارز می باشد. مدل تیپ سه مربوط به فروش طلا و پلاتین و جواهرات می باشد. مدل نوع چهار شامل فعالیت های قراردادی است. مدل تیپ پنج مربوط به فاکتورهای خدماتی و مدل تیپ شش شامل فروش صادراتی می باشد.

نکته مهم این است که هیچ گونه اطلاعات خریدار برای فاکتورهای نوع دو و سه ثبت نمی شود و نیازی به ثبت اطلاعات هویتی خریدار در نوع دو و سه نیست.

بنابراین گزارش، سازمان امور مالیاتی با صدور اطلاعیه‌ای مبنی بر الزام چهار گروه از شرکت‌ها به صدور صورت‌حساب الکترونیکی از طریق سامانه مؤدیان مالیاتی از ابتدای دی ماه 1402 خبر داد که در این راستا شایعاتی مبنی بر افزایش پایه مالیاتی در فضای مجازی منتشر شده است. کسب و کارهایی مانند طلا و جواهر که سخنگوی سازمان امور مالی کشور آن را تکذیب کرد.

مالیات جدیدی از طلافروشان و خریداران اخذ نمی شود و اطلاعیه سازمان امور مالیاتی صرفاً مربوط به تکمیل فرآیند جمع آوری اطلاعات از چهار صنف و شرکت است.

در بیانیه سازمان امور مالیاتی کشور که در چارچوب اجرای قانون پایانه های تجاری و نظام مودیان و بر اساس قانون با هدف تسهیل وظایف مودیان منتشر شده است، آمده است: «کلیه اشخاص حقیقی: صاحبان مشاغل) از تاریخ 1/1/1402 به شرح زیر الزامی است. صدور صورت‌حساب الکترونیکی نوع 1 یا 2 از طریق سامانه مودیان برای فروش کالا و خدمات طبق دستورالعمل صدور صورت‌حساب الکترونیکی حسب مورد:

1- کلیه اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) که خالص فروش کالا و خدمات آنها در سال 1402 بیش از 180 میلیارد ریال در پایان شهریور 1402 بوده است.

2- اشخاص حقیقی موضوع جزء 2 بند یک تبصره 6 قانون بودجه سال 1402 همچنان ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی با هر میزان فروش سالانه کالا و خدمات هستند.

3- عرضه کنندگان کالا و خدمات مربوط به طلا، جواهرات و پلاتین با هر میزان فروش کالا و خدمات بر اساس بند 4 بند ب ماده 26 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400.

4- فروشندگان مواد معدنی به واحدهای فرآوری مواد معدنی موضوع بند م تبصره 7 قانون دارایی سال 1402 موظف به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع یک طبق دستورالعمل صدور فاکتور الکترونیکی می باشند.

رسید از دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی اشخاص مذکور در بندهای 1 و 2 فوق که صرفاً برای عرضه کالا و خدمات با همان نرخ مالیات بر ارزش افزوده صادر می شود، صورتحساب الکترونیکی محسوب می شود.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *