برنامه ریزی مرکز تحقیقات علوم و فناوری هسته ای برای جذب شرکت های فناوری هسته ای

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری هسته ای تأثیرات فناوری هسته ای را بر پیشرفت و ارتقای سایر صنایع برشمرد و گفت: به عنوان مثال اگر صنعت خودرو با نیروی کار خود به صنعت هسته ای خدمات ارائه می دهد، زمانی که خودروسازی را آغاز می کند. ، با کیفیتی برتر تولید خواهد کرد که استانداردهای بالای این حوزه را توضیح می دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید امیرحسین فقیهی در نشست افتتاحیه رویداد ملی فرصتهای فناوری هستهای که در مرکز فناوری و نوآوری رسا برگزار شد، از خبرنگارانی که سنگر تبیین را حفظ کردند، تشکر کرد.
وی افزود: علوم و فناوری هسته ای بین رشته ای است یعنی طیف وسیعی از رشته ها و تخصص های دانشگاهی در علم و فناوری هسته ای وجود دارد.
وی با انجام مقایسه ای بین راکتورهای هسته ای و راکتورهای شتاب دهنده گفت: اگر منحنی داشته باشیم که در آن طیف وسیعی از فناوری های سبک یا صنایع سبک تا صنایع سنگین وجود داشته باشد، اوج فناوری های مربوط به راکتورهای هسته ای در نیمه دوم خواهد بود. این منحنی قرار می گیرد و نشان می دهد که عمدتاً در صنایع سنگین مانند فولادسازی و ریخته گری کاربرد دارد.
فقیهی افزود: دو قطعه فلز به ضخامت 20 سانتی متر به هم جوش داده شده و با اشعه ایکس از کیفیت لازم برخوردار است و سایر موارد ایمنی و استاندارد نیز باید در نظر گرفته شود.
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری هسته ای با بیان اینکه ایمنی یک حوزه طبقه بندی شده در صنعت هسته ای است، بیان کرد: در واقع زمانی که یک شتاب دهنده خراب می شود کارایی لازم را نخواهد داشت، اما زمانی که راکتوری آسیب جدی ببیند، این موضوع باعث می شود. تصادفات جدی؛ بنابراین کلاس های ایمنی راکتور و مسائل مربوط به آن بسیار سختگیرانه است.
وی محدودیت مشاغل دولتی را از دیگر چالش های این حوزه برشمرد و افزود: بنابراین امکان حضور طیف وسیعی از نخبگان و استعدادها در این حوزه کم است.
وی با تاکید بر اینکه فناوریهای مرتبط با حوزه شتابدهندهها در راس این منحنی قرار دارند، یادآور شد: در شتابدهندهها تاکید بر صنایع سبک در بخشهای فناوری نرم از نرمافزار گرفته تا آزمایشهای غیرمخرب است.
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری هسته ای الکترونیک، برق و انرژی، علم آلیاژها، سوپرآلیاژها و خلوص و درجه مواد هسته ای، فناوری خلاء و کنترل را از فناوری های مهم در شتاب دهنده ها برشمرد و گفت: به همین دلیل کنترل در شتاب دهنده ها مهم است. این است که ما میخواهیم ذراتی را که با سرعتی نزدیک به سرعت نور حرکت میکنند کنترل کنیم و اگر کسی بتواند یک سیستم کنترلی برای آن سیستمها طراحی کند، میتواند هر چیز دیگری را طراحی کند.
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری هسته ای، ریخته گری سرمایه گذاری، شیمی، فیزیک، مغناطیس و همگام سازی بین دستگاه ها را در حوزه شتاب دهنده ها بسیار مهم دانست و گفت: فناوری شتاب دهنده در صنعت و سلامت بسیار مهم است، اما به نظر من. ، ارتقای سطح صنعتی مهمتر از شتاب دهنده است وارد عرصه تولید شتاب دهنده شوید.
وی نقش شرکت نخبگان در حوزه شتاب دهنده ها را یکی دیگر از حوزه های مهم در توسعه این سامانه ها عنوان کرد و گفت: علاوه بر این، شرکت های دانش بنیان کوچک نیز در این زمینه حائز اهمیت هستند چرا که سرمایه گذاری در حوزه رآکتورها به قدری سنگین است که جوانان و شرکت های کوچک نمی توانند وارد شوند، اما در حوزه شتاب دهنده ها شاهد حضور چشمگیر جوانان و شرکت ها هستیم و معاون علمی نیز بسیار هوشمندانه به آن توجه کرد.
فقیهی افزود: اتفاقی که با طراحی و ساخت، طراحی و کاربرد شتاب دهنده ها می افتد این است که علوم پایه کشور در حال تقویت است. فارغ التحصیلان رشته های فیزیک، شیمی و زیست شناسی از دانشگاه های برتر کشور می توانند زمانی که تجهیزات و ابزار مورد نیاز برای تحقیق در دسترس باشند، شغلی پیدا کنند. به همین دلیل است که تاریخ کشور نشان داده است که شتاب دهنده ها نقش بسیار مهمی در حفظ سرمایه انسانی علوم پایه دارند. .
وی پیشرفت های صورت گرفته در کشورهای پیشرفته را مرهون علم پایه دانست و خاطرنشان کرد: رشد علوم پایه نیز مرهون افرادی است که چنین ابزارهایی را ساخته اند. امروزه بشر در تلاش برای درک ابعاد پیکومتر و نانومتر است و تنها راه برای درک آنها استفاده از کاوشگرهایی با ابعاد در این مقیاس و ذرات شتابدار است که می توانند به عنوان کاوشگر برای تجزیه و تحلیل مواد عمل کنند.
فقیهی شتاب دهنده ها را مبنای تولید تلویزیون های رنگی دانست و افزود: خوشبختانه معاونت علمی شناخت خوبی از این حوزه فناورانه دارد و ارتباط خوبی با این معاونت، وزارت علوم و آموزش برقرار شده است. ، و این باعث شده است که زنجیره تامین سرمایه انسانی برای توسعه فناوری کشور با هم مدیریت کنیم و هماهنگی در این زمینه بسیار مهم است.
وی با تاکید بر اینکه باید از انجام کارهای تکراری پرهیز کرد، گفت: به نظر من نیروی انسانی مهمتر از فناوری است، زیرا نیروی انسانی است که فناوری را ایجاد و به کار می گیرد.
فقیهی افزود: توسعه فناوری شتاب دهنده را با تعداد کمی از شرکت ها آغاز خواهیم کرد و باید به این نکته توجه کنیم که هر صنعتی که در صنعت هسته ای مشارکت می کند، سطح ظرفیت آن ارتقا می یابد. به عنوان مثال اگر صنعت خودرو با نیروی کار خود به صنعت هسته ای خدمتی ارائه کند، زمانی که خودروسازی را آغاز می کند، آن خودرو دیگر خودروی قبلی نخواهد بود و کیفیت بهتری خواهد داشت.
وی با بیان اینکه این امر به دلیل استانداردهای بالای این حوزه است، بیان کرد: در برخی موارد از دسترسی ما به فناوری هسته ای جلوگیری می شود، این سلاح سلاح نیست، اما همانطور که همه می دانند انتقال فناوری صنعت هسته ای است. .
وی با اشاره به توسعه فناوری فضایی و ارتباط آن با فناوری هسته ای گفت: ماهواره چگونه به صنعت هسته ای متصل است در حالی که روی زمین ساخته می شود؟ زمانی که ماهواره پرتاب می شود، از راه دور حفاظت زمین را ترک می کند و در معرض تشعشعات کیهانی و خورشیدی قرار می گیرد و زمانی که این تابش به مواد نیمه های ماهواره برخورد می کند، باعث سوختگی و کاهش عمر ماهواره می شود.
وی افزود: بنابراین بشریت برای مقابله با این عامل مجبور به ایجاد مواد مقاوم در برابر این تشعشعات شد که برای ایجاد این پرتوها روی زمین نیاز به آزمایشگاه داشت و هیچ دستگاه دیگری به استثنای شتاب دهنده ظرفیت ایجاد این شرایط را ندارد. دستگاه .
انتهای پیام