در حال حاضر هیچ نوع مالیات جدیدی در حوزه طلا وضع نشده است و مانند گذشته بر اساس اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400، طلا از مالیات بر ارزش افزوده معاف است. فقط مالیات بر ارزش افزوده بر حقوق و سود طلافروشان اعمال می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، در پی انتشار شایعاتی مبنی بر مالیات طلا بر اساس لایحه بودجه 1403، سازمان امور مالی به طور گسترده اعلام کرد که پایه مالیاتی جدیدی برای طلا ایجاد نشده و مبنای قانونی برای افزایش آن وجود ندارد. مالیات بر طلا بخش سازمان امور مالیاتی تنها مجری قوانین است و قدرت افزایش یا کاهش نرخ یا پایه مالیاتی را ندارد.
بنابراین شایعاتی که این روزها در فضای مجازی منتشر می شود مبنی بر اخذ مالیات 25 درصدی از خریداران طلا از ابتدای دی ماه کذب است.
به گفته سید محمدهادی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالی، در حال حاضر مانند سایر مشاغل و اصناف، مالیات طلا از سود طلافروشان اخذ می شود. بدین ترتیب پس از کسر هزینه ها از درآمد آنها و پس از کسر معافیت مالیاتی پایه مشمول مالیات عملکرد می شوند.
اگر سود صاحبان مشاغل بین صفر تا 200 میلیون تومان باشد تا سقف 15 درصد مشمول مالیات می شود. اگر سود بین 200 تا 400 میلیون تومان باشد تا سقف 20 درصد و بیش از 400 میلیون تومان 25 درصد مشمول مالیات می شود.
در خصوص ارزش افزوده نیز طبق اصلاحیه قانون ارزش افزوده مصوب 1400 طلا از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف بوده و تنها بر حقوق و سود طلافروشان مالیات بر ارزش افزوده اعمال خواهد شد.
اما وظیفه ای که از اول دی ماه بر عهده سازمان امور مالیاتی گذاشته شده است بر اساس قانون سال 1397 مصوب مجلس بوده و بر اساس قوانین بعدی زمان اجرای آن اول دی ماه 1402 بوده است.
سبحانیان در این زمینه بیان می کند: این قانون پایه مالیاتی جدیدی نیست و مصرف کننده تعهدی برای ارائه کد ملی خود به فروشنده برای خرید کالا یا خدمات ندارد، اما این قانون صرفاً بستری برای خرید کالا یا خدمات نیست. محاسبه سیستماتیک مالیات .
بسیاری از مالیات دهندگان از مراجعه مکرر خود به ادارات مالیاتی شکایت دارند. با اجرای این قانون، هم برای سامانه محاسبه مالیات و هم برای ساماندهی امور مالیاتی، بستری فراهم می شود تا مالیات اظهاری مودیان را تا حد امکان و بدون رسیدگی بپذیرند.
به گفته سبحانیان، در این زمینه، صحت اظهارات مودیان بر این اساس خواهد بود که با اجرای این قانون، تحولی جدی و بهبود مناسبی در فضای کسب و کار ایجاد خواهد شد.
روز سه شنبه هفته گذشته سازمان امور مالیاتی با صدور اطلاعیه ای مبنی بر الزام چهار گروه صنفی به صدور صورت حساب الکترونیکی از طریق سامانه مودیان از ابتدای دی ماه 1402 خبر داد که در این زمینه شایعاتی مبنی بر افزایش پایه مالیاتی در فضای مجازی منتشر شده است. مشاغلی مانند طلا و جواهرات که سخنگوی سازمان امور مالی کشور آن را تکذیب کرد.
مالیات جدیدی از طلافروشان و خریداران اخذ نمی شود و اطلاعیه سازمان امور مالیاتی صرفاً مربوط به تکمیل فرآیند جمع آوری اطلاعات از چهار صنف و شرکت است.
در بیانیه سازمان امور مالیاتی کشور که در چارچوب اجرای قانون پایانه های تجاری و نظام مودیان و بر اساس قانون با هدف تسهیل وظایف مودیان منتشر شده است، آمده است: «کلیه اشخاص حقیقی: صاحبان مشاغل) از تاریخ 1/1/1402 به شرح زیر الزامی است. صدور صورتحساب الکترونیکی نوع 1 یا 2 از طریق سامانه مودیان برای فروش کالا و خدمات طبق دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی حسب مورد:
1- کلیه اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) که خالص فروش کالا و خدمات آنها در سال 1402 بیش از 180 میلیارد ریال در پایان شهریور 1402 بوده است.
2- اشخاص حقیقی موضوع جزء 2 بند یک تبصره 6 قانون بودجه سال 1402 همچنان ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی با هر میزان فروش سالانه کالا و خدمات هستند.
3- عرضه کنندگان کالاها و خدمات مرتبط با طلا، جواهرات و پلاتین با هر میزان فروش کالا و خدمات بر اساس بند 4 بند ب ماده 26 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400.
4- فروشندگان مواد معدنی به واحدهای فرآوری مواد معدنی موضوع بند م تبصره 7 قانون دارایی 1402 موظف به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع یک طبق دستورالعمل صدور فاکتور الکترونیکی می باشند.
رسید از دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی اشخاص مذکور در بندهای 1 و 2 فوق که صرفاً برای عرضه کالا و خدمات با نرخ مالیات بر ارزش افزوده یکسان صادر می شود، الکترونیکی فاکتور محسوب می شود.
موارد فوق مانع از صدور صورتحسابهای الکترونیکی نوع ۱ یا ۲ طبق دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی توسط صاحبان مشاغلی که گردش مالی سالانه آنها کمتر از سهمیه مذکور است که طبق سایر قوانین موظف به صدور صورتحساب الکترونیکی هستند، نخواهد بود. .
در صورتی که میزان فروش هر مؤدی در طول سال از سهمیه مقرر در ماده 14 قانون پایانههای فروشگاهها و سامانه مودیان و تبصره 1 آن بیشتر باشد، از ابتدای دوره دوم پس از پایان دوره فروش سالانه برای تجاوز از سهمیه مقرر. . ، صدور فاکتور الکترونیکی نوع ۱ یا ۲ حسب مورد الزامی است. به عنوان مثال، اگر فروش مودی تا پایان پاییز 1402 به 180 میلیارد ریال برسد، از ابتدای فروردین ماه 1403 موظف به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع 1 یا 2 هستند و در صورتی که به همین ترتیب فروش مودی از سطوح فوق بیشتر شود. ضوابط تا پایان اسفند 1402. از ابتدای تیرماه 1403، حسب مورد، صدور صورتحساب الکترونیکی نوع 1 یا 2 الزامی خواهد بود. بدیهی است بر اساس نصاب های مندرج در تبصره 1 ماده 14 فوق هر سال بر اساس نصاب آن سال محاسبات انجام خواهد شد.
عدم صدور صورتحساب الکترونیکی توسط اشخاص فوق مشمول جرائم و ضمانت اجرایی قانون پایانه های فروشگاهی و نظام مالیاتی خواهد بود.
انتهای پیام