معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) بر لزوم استفاده از فناوری هسته ای برای افزایش تولیدات کشاورزی تاکید کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید مجتبی خیام نکویی در دیدار با رئیس سازمان انرژی اتمی کشور به تشریح وضعیت حوزه امنیت غذایی در 44 سال گذشته و افق 1430 کشور پرداخت و اظهار داشت: تا سال 1430 کشور جمعیت به 130 میلیون نفر خواهد رسید که باید از آن بهره برد. جمعیت، منابع غذایی.
وی تاکید کرد: هم اکنون ارتباط تنگاتنگی بین سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد و امیدواریم بتوانیم تولید محصولات کشاورزی با استفاده از فناوری هسته ای را افزایش دهیم.
خیام نکویی گفت: یکی از مهمترین چالش های حوزه تامین مواد غذایی را باید عدم اولویت این بخش در کشور دانست.
وی ادامه داد: شاهد اعتماد بیشتر به فرمایشات امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه امنیت غذایی هستیم، اما در برنامه و بودجه کشور توجه خاصی به این موضوع نشده است. .
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) بزرگترین گروه تحقیقاتی خاورمیانه در صیانت از عرضه مواد غذایی است و بیشترین تعداد ایستگاه تحقیقاتی را در کشور داریم، اما توجه به این حوزه در سطح کلان بسیار کم است.
وی با اشاره به اینکه تولید بذر گیاهی و واکسن های حیوانی و انسانی در پژوهشکده های تات از خروج 1400 میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری کرد، گفت: در اولین سال فعالیت دولت سیزدهم، سازمان تات با ارائه 14 هزار میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری کرد. بذر مناسب به کشاورزان، تولید گندم را 6 میلیون تن در کشور افزایش داده است.
خیام نکویی با بیان اینکه اکنون ظرفیت تولید 18 میلیون تن گندم در کشور وجود دارد، گفت: در صورت تحقق این هدف، سالانه 4.5 میلیون تن گندم قابل صادرات است.
انتهای پیام