مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف با تاکید بر کاهش تعداد تعاونی های فرش دستباف در سال های اخیر بر لزوم حمایت بیمه ای از بافندگان در برنامه هفتم توسعه تاکید کرد.
عبدالله بهرامی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره اولویت تعاونی های فرش دستباف در پرداخت تسهیلات بانکی اظهار کرد: در شهریور ماه سال جاری تفاهم نامه ای بین وزارت کار، وزارت تعاون و مرکز ملی فرش منعقد شد. استفاده تعاونی از فرش دستباف از طریق تسهیلات بانک توسعه تعاون. از صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون برای تضمین تسهیلات بانکی تعاونی ها استفاده شود.
وی ادامه داد: تفاهم نامه امضا شده و نسخه آن نیز در اختیار ما قرار گرفته است، اما اجرای آن مهم است که هنوز اجرایی نشده است و به نظرم اکثر تفاهم نامه ها مسائل اجرایی و ابزار اجرا دارد و حمایتی که باید دیده شود، عمدتاً وجود ندارد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف در تشریح علت اجرایی نشدن این تفاهم نامه گفت: مرکز ملی فرش با دفتر کل صنایع خلاق ادغام شده و این مشکل اجرای تفاهم نامه را به تاخیر انداخته است. از طرفی اخیراً سرپرست تعاون تغییر کرده است و برای برقراری مجدد ارتباط و تعامل دو گروه زمان می برد.
بهرامی در ادامه صنعت فرش دستباف را یک صنعت اشتغالزا دانست و بر لزوم حمایت از قالیبافان و قالیبافان تاکید کرد و گفت: 95 درصد کالاهای تولیدی فرش بافان ارزشمند و 80 درصد ارزش افزوده دارد، اما زمانی که در از نظر بیمه، حمایتی از بافندگان نمی شود و فقط اندکی بیمه خصوصی است، بنابراین پیش بینی می شود در برنامه هفتم توسعه برای 8 میلیون نفر از مردمی که از صنعت فرش امرار معاش می کنند برنامه ریزی شود.
رئیس کمیسیون گردشگری، فرش و صنایع دستی اتاق تعاون ایران در عین حال قیمت هر کیلو ابریشم را بین 2 میلیون و 500 هزار تا 4 میلیون تومان ذکر کرد و گفت: می توانستیم تا نوغان دری به خودکفایی برسیم. نگران است، اما در حالی که بزرگترین تولید کننده ابریشم در جهان در طول دو دهه گذشته، ما به بزرگترین وارد کننده ابریشم تبدیل شده ایم و سالانه 700 تن ابریشم وارد می کنیم.
به گفته وی، ازبکستان به دلیل صنعت ابریشم، وزارت ابریشم را تاسیس کرد، اما در کشور ما به عنوان بزرگترین تولیدکننده فرش در جهان، مرکز ملی فرش به عنوان یک اداره کل وزارت امنیت فعالیت می کند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف درباره آمار قالیبافان کشور بیان کرد: تعداد تعاونی های فرش دستباف در کل کشور به صورت اسمی 1700 بنگاه است اما تعداد تعاونی های فعال کمتر از 1000 تعاونی است. تعاونی ها
انتهای پیام