
رئیس سابق کمیته داوران گفت: قضات ما اعتماد ندارند، تبعیض کمیته قضات را می بینند و روز به روز از کیفیت قضاوت ها کاسته می شود.
حسین عسگری در گفت وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره افزایش انتقادات از عملکرد داوران در هفته سیزدهم لیگ برتر با ارائه مطالب قانع کننده ای گفت: این سوال جدید نیست. مشکلات چندین بار مطرح شده است، اما کسی گوش نمی دهد. تیم ملی به دلیل مشکلات ناشی از قضاوت های غیر استاندارد داوران در جام ملت های آسیا با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. بازیکنان ما به این نوع قضاوت عادت می کنند و در جام ملت ها با دیدن قضاوت های استاندارد اعتراض می کنند و رفتار غیرورزشی نشان می دهند چون انتظار چیز دیگری دارند. تصور آنها در بسیاری از مراحل با قضاوت دنیا متفاوت است و دیدیم که در بازی دوستانه ملی دچار مشکل شدیم.
وضعیت روز به روز بدتر می شود
وی ادامه می دهد: مدیران فدراسیون فوتبال هنوز متوجه نشده اند که قضاوت بر اساس اصول دنیوی 25 تا 30 درصد یک مسابقه سالم را نشان می دهد. آنها فراموش کردند در نیمه نهایی جام ملت های آسیا 2019 که نمی توانستیم مقابل ژاپن شکست بخوریم، 5 بازیکن ما بازی را ترک کردند و به داور اعتراض کردند. ژاپن هم از غفلت بازیکنان ایران نهایت استفاده را برد و گل اول را زد. وقتی رسیدیم تیم شیرازی کارلوس کی روش از هم پاشید و دو گل دیگر خوردیم تا با شکست سنگین فینالیست نشویم. فوتبال ما از کشورهایی که اصول داوری را طبق قوانین جاری دنیا رعایت می کنند عقب است و تا زمانی که برای رفع مشکلات اقدام نکنیم، اوضاع روز به روز بدتر می شود.
فاجعه بزرگی رخ داده است
رئیس سابق کمیته داوران خاطرنشان کرد: اگر هفته ای یک بار قضاوت نادرست کوبل، داور مسابقه را می دیدیم، یک چیز بود، اما وقتی مدام تکرار می شد، فاجعه بزرگی رخ می دهد. من میخواهم عمق آن را بفهمم.” کمیته داوران؟همان فردی که در بازی اراک-پیکان برخلاف قانون با اعلام رسمی کمک داور ناشناس را به دلیل خطای فاحش اعلام آفساید محروم کرد.در رده بندی بازی های ما دربی است.سیستم داوری ویدیویی VAR در این دیدار حضور داشت و بار دیگر شاهد اعتراض به داور و تصمیم اشتباه بودیم.
عرب براقی در دیدار پرسپولیس و استقلال خوزستان مرتکب اشتباهات جدی شد
وی افزود: با وجود VAR ثابت شده که اشتباهات داوری ما به دلیل قضاوت های غیر استاندارد بوده است. توانایی و توانایی تشخیص داوران آسیب دیده است و اگر VAR، فناوری تشخیص آفساید، فناوری خط گل و هر فناوری دیگری را وارد کنیم، باز هم قابل رفع نیست. داوران ما اعتماد به نفس ندارند و با شک و تردید قضاوت می کنند. تبعیض کمیته داوران را می بینند و از سوی دیگر بی تفاوتی بر قضاوت ها حاکم است، بنابراین پاسخگویی وجود ندارد و افت کیفیت قضاوت ها روز به روز بیشتر می شود. امیر عرب براقی داور بین المللی و نخبه ماست که در دیدار پرسپولیس و استقلال خوزستان اشتباهات فاحشی مرتکب شد. پنالتی که او برای پرسپولیس خواند به شرط قرار گرفتن توپ در قوس محوطه ارسال درست بود. دو پنالتی دیگر در این دیدار اعلام نشد و گل دوم استقلال خوزستان اعتبار نداشت زیرا قبل از ارسال توپ روی بازیکن پرسپولیس خطا انجام شد. وقتی داور باتجربه ما این همه اشتباه می کند، از داورانی که تجربه کمی دارند چه انتظاری می توان داشت؟
خرد جمعی وجود ندارد
عسگری یادآور شد: راه حل رفع مشکلات داوری توجه مسئولان ارشد فدراسیون به وضعیت بغرنج داوری است. طبق قانون فیفا لازم نیست رئیس کمیته داوران به مدت سه سال در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال حضور داشته باشد. همچنین رئیس کمیته داوران ایران به صورت فردی تصمیم گیری می کند و سایر اعضای کمیته داوران هیچ نقشی در تصمیم گیری ها ندارند. قبح داوری از بین رفته و اعضای کمیته مانند عروسک و مترسک هستند. خرد جمعی وجود ندارد و با توجه به آشکار شدن مشکلات قدیمی رئیس جمهور و حضور نزدیکان وی در سمت های داوری، دیگر چهره ای برای رئیس جمهور وجود ندارد، بنابراین کمیته مسئولیتی ندارد. دپارتمان داوری باید داوران مسابقات لیگ برتر و سایر مسابقات را انتخاب کند و کمیته تایید می کند، اما اختیار از دپارتمان است و کمیته تصمیم می گیرد. اشتباهات داوران نباید علنی شود اما از آنجایی که دوغ و دوشاب یکی شده اند این کار توسط رئیس کمیته انجام می شود. فقط در موارد غیراخلاقی مانند فساد، شرط بندی و … که داور مادام العمر از قضاوت منع می شود، امکان اعلام رسمی وجود دارد که در ایران رعایت نمی شود.