وزیر نیرو گفت: در حوزه انرژی دو مسیر را دنبال می کنیم، یکی توسعه و دوم کاهش مصرف و تنظیم تقاضا. فرق اولی با دومی از زمین تا آسمان است.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در همایش «اقتصاد ایران، اصلاحات ساختاری و رفع اختلافات» با بیان اینکه افزایش کارایی، ایجاد بهرهوری و استفاده از محصولات پربازده هزینههای توسعه کشور را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد، گفت: : این کاهش به معنای کاهش نیازهای مالی و کاهش هزینه های بودجه ای است و این فرصت را به ما می دهد تا برای رفع نارضایتی ها اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه در قانون مدیریت مصرف سوخت که به عنوان قانون به تصویب مجلس رسیده است، بخش تولید و مصرف در نظر گرفته شده است، یعنی کاهش مصرف بدون کاهش رفاه خانوارها و مشاغل در نظر گرفته شده است. گفت. : به مدت شش سال با اعمال این قانون حدود 100 میلیارد دلار از تولید و واردات بنزین جلوگیری شد. بدون اینکه به رفاه مردم لطمه ای وارد شود و در مقابل رفاه بسیار خوبی برای مردم فراهم شد.
وزیر نیرو گفت: در تابستان سال 1400 با قطعی های گسترده برق در کشور مواجه شدیم که از سال 1396 آغاز شد و از آن سال تا سال 1400 این قطعی ها به قطع برق به ویژه در بخش خانگی تبدیل شد. در سال 1400 دو یا سه قطعی برق را تجربه کردیم، وی افزود: در بخش تولید و صنعت تعداد قطعی برق بسیار بیشتر از بخش خانگی بود. در سال 1400، از اوایل خرداد تا 15 اردیبهشت، که فصل گرم سال در نظر گرفته می شود، تقریباً 48 میلیارد کیلووات برق خانگی مصرف شده است.
محرابیان با اشاره به روند رشد مصرف برق طی 30 سال گذشته خاطرنشان کرد: طی 30 سال گذشته رشد سالانه بین 4.5 تا 5 درصد در مصرف برق خانگی داشته ایم. اگر می خواستیم طبق روند گذشته مصرف را ادامه دهیم باید در تابستان امسال به 50 میلیارد کیلووات ساعت می رسیدیم اما در سال 1402 به 46 میلیارد کیلووات ساعت رسیدیم. البته در بخش صنعت این رقم از 36.7 میلیارد کیلووات ساعت به 40.6 میلیارد کیلووات ساعت افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: تقریباً 85 درصد از ظرفیت برق بدون اعمال محدودیت برای بخش ملی به بخش تولید اختصاص یافته است.
وزیر نیرو با بیان اینکه بر اساس مجامع بین المللی و نهادهای سازمان ملل، تابستانی که تجربه کردیم گرم ترین تابستان ثبت شده در تاریخ بود، تصریح کرد: و این در حالی است که برای اولین بار در تاریخ صنعت برق کشور در این مدت به ثبت رسیده است. عرضه برق صنعت از برق داخلی پیشی گرفت.
به گفته محرابیان، میخواهیم این عدم تعادل را تحلیل کنیم، سوال اینجاست که آیا باید این نوع عدم تعادل را بشناسیم یا روشهای کمهزینهتری نسبت به توسعه برای رفع این عدم تعادل داریم؟ در فیلیپین کل مصرف این کشور 16 هزار مگاوات است یعنی حدود دو مصرف فیلیپین به تنهایی با مصرف کولرهای ما برابر است در حالی که تولید ناخالص داخلی فیلیپین حدود 400 میلیارد دلار است. در بخش صنعت، اگر ظرفیت کل نیروگاه را بر تولید ناخالص داخلی خود تقسیم کنیم، به ازای هر سنت تولید ناخالص داخلی، 25 وات ظرفیت اختصاص داده شده داریم.
وی با بیان اینکه با استفاده از فناوری روز می توان مصرف انرژی در بخش چیلر را به نصف کاهش داد، گفت: روزی که این پروژه را شروع کردیم، پروژه دانشگاهی محسوب می شد، اما امروز وارد خط تولید شده و بیش از 300000 کولر با این فناوری ساخته شده است و این مشکل مصرف برق را 50000 مگاوات کاهش می دهد. اگر این طرح به طور کامل اجرا شود، می توان معادل برق مصرفی در فیلیپین را با جایگزینی یک موتور چیلر آب یا یک اینورتر تهویه مطبوع با راندمان بالا صرفه جویی کرد.
انتهای پیام