سایر موضوعات

کارشناسان درباره ریشه های عدم تعادل در اقتصاد ایران چه گفتند؟

اقتصاد ایران از دوران پهلوی دچار عدم تعادل بوده است که ریشه در مشکلات بانکی، ارزی، انرژی، بودجه، مالیات و رفاه اجتماعی دارد. امروز مسئولان و کارشناسان در همایشی گرد هم آمدند تا راه حلی برای این مشکلات بیابند.

به گزارش ای بی اس نیوز، نخستین روز از همایش اقتصاد ایران، اصلاحات ساختاری و حل اختلافات با حضور رئیس جمهور، مسئولان دولت، اساتید دانشگاه و کارشناسان اقتصادی برگزار شد. در این همایش درگیری های مزمن و طولانی مدت اقتصاد کشور از دوره پهلوی تا امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور در افتتاحیه این همایش اعلام کرد: همه باید عدالت در توزیع ثروت و عدالت اقتصادی تلاش کنیم رهبر فرمودند توسعه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است اما باید با عدالت همراه باشد. برخی جوامع توسعه یافته اند، اما عدالت وجود ندارد. ما توسعه با عدالت می خواهیم. معیاری مانند تمامیت ارضی را در نظر بگیریم و بر اساس این معیار عدالت را اجرا کنیم. آمایش سرزمینی یکی از معیارهای اجرای عدالت اقتصادی است.

سختگیری دولت برای رفع خلأ بودجه 1403

رئیس سازمان برنامه و بودجه در این همایش برآورد غیرواقعی دخل و خرج در بودجه را دلیل کسری و عدم تعادل بودجه دانست و خاطرنشان کرد: در بودجه سال 1403 سختگیرانه ترین اقدامات برای پرهیز از برآورد بیش از حد و رفع عدم تعادل انجام شد.

داوود منظور افزود: آنچه ما به آن ناهماهنگی می گوییم به انباشت و تمرکز تعهدات غیر محلی اشاره دارد که در اکثر کشورها پدیده ای رایج است و محدود به ایران نیست و تصمیم گیری و حاکمیت نظام وظیفه کاهش این ناهماهنگی ها را بر عهده دارد. و به سمت تعادل در تمام اقتصادهای جهان حرکت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه عدم تعادل یک سیستم به هم پیوسته را تشکیل می دهد و اثرات متقابلی دارد، یادآور شد: زمانی که دچار عدم تعادل در یک قسمت می شویم، آسیب فزاینده ای به سایر سیستم ها وارد می شود و به یک عدم تعادل مارپیچی تبدیل می شود که رفع آن دشوارتر از عدم تعادل اولیه است. عدم تعادل

تمایل جدی دولت برای رفع نارضایتی ها

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی – وی همچنین گفت: علاوه بر درگیری های بانکی، ساختارهای بودجه ای، صندوق بازنشستگی، انرژی و… داریم. که درگیری ایجاد می کنند. اکنون سه اتفاق افتاده است. اول نقش سیاسی، امنیتی و اقتصادی کشور است که با تغییرات در دنیا متحول می شود و ما باید از این تغییرات آگاه باشیم. ثانیاً منابع مازاد ارزی مورد نیاز برای توسعه کشور کاهش یافته و ثالثاً دسترسی اقتصاد به ارزهای بین المللی کاهش یافته است.

خاندوزی افزود: رفع اشکالات نتراز و تصویب بندهایی برای کاهش ناهماهنگی ها در برنامه هفتم تکمیل شده است که نشان می دهد اراده مغز اقتصادی دولت در اصلاح ساختارها جدی است و «رفع ناهماهنگی ها و مصوبات محدود به محدود نمی شود». کاغذ.”

موتور توسعه کشور صنعت است

سیدجعفر حسینی – مسئول آمایش سرزمینی و توسعه منطقه ای سازمان برنامه و بودجه – ضمن تاکید بر اینکه موتور توسعه کشور بخش صنعت است نه گردشگری و کشاورزی، اظهار داشت: در واقع در آمایش سرزمینی ما هستیم. به دنبال این است که نقاط تمرکز جمعیت به نحوی موفق می شود فرصت های رشد جدیدی را به اقتصاد کشور ارائه دهد.

ایجاد شکاف بین تورم و سود بانکی اثرات منفی بر اقتصاد دارد

پرستو محمدی از اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز در همایش اقتصاد ایران، اصلاحات ساختاری و رفع اختلافات گفت: کسری بودجه باعث افزایش پایه پولی و تورم می شود که برعکس این مورد است. و این باعث شکل گیری یک دور باطل در اقتصاد می شود. در شرایط کنونی بانک ها تمایلی به ارائه تسهیلات به متقاضیان ندارند و این مشکل منجر به افزایش دارایی های بلوکه شده بانک ها می شود به طوری که خود بانک ها به محل بلاتکلیفی تبدیل می شوند و دلیل اصلی این مشکل تفاوت فاحش بین بانک ها است. نرخ سود بازپرداخت تسهیلات و نرخ سود حساب.

ما از دهه 40 صادرات مواد خام را آغاز کرده ایم

حمیدرضا فرتوک زاده، استاد دانشگاه نیز در همایش اقتصاد ایران گفت: از دهه 40 ساختارهای اقتصاد ایران تغییر کرد. از نظم آنگلوساکسون رنج می برد تجارت خارجی ایران بر چهار رکن اصلی استوار است: صادرات نفت، صادرات غیرنفتی اعم از مواد خام و نیمه خام، واردات محصولات اساسی و واردات محصولات صنعتی.

ما باید هزینه های عمومی را کاهش دهیم

علی مدنی زاده – استاد دانشگاه نیز گفت: قوانین باید تصویب شوند برای جلوگیری از هزینه های عمومی، وی بیان کرد: بسیاری از دولتمردان و نمایندگان مجلس در هر سن و سالی با نیت خیر و اهداف خوب وارد بحث های اقتصادی می شوند اما برای رسیدن به این اهداف از ابزارهای نامناسب استفاده می کنند و در نهایت با اختلاف چند دهه در همه بخش ها مواجه هستیم.

در مجموع در همایش «اقتصاد ایران، ساختارهای اصلاحی و رفع نارضایتی ها» به وضعیت بین المللی و جایگاه ایران در اقتصاد جهانی توجه شد که خاندوزی وزیر اقتصاد بر آن تاکید کرد و گفت: در تقسیم بندی نقش سنتی ما صادرات نفت و تضمین امنیت انرژی است. وی افزود: از طریق ایران و جاهای دیگر دسترسی به ارز و کالاهای بین‌المللی حاصل می‌شد که نتیجه این نقش سنتی این بود که منابع ارزی با هزینه کم در اختیار سیاست‌گذاران قرار گرفت و انگیزه‌ای برای درآمدزایی مازاد وجود نداشت و سیاستگذاران دولت بر تخصیص تمرکز کردند. و بوروکراسی برای محدود کردن و کنترل تولید داخلی.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا