ایجاد فضا برای بازگشت محموله های بنزین از افغانستان واقع بینانه نیست
رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت گفت: ایجاد فضا برای بازگشت محموله های بنزین از افغانستان غیرواقعی و شیطنت آمیز است. در هر صورت مرز افغانستان معیاری برای سنجش کیفیت فرآورده های نفتی نیست و هیچ سازوکار حکومتی در آن وجود ندارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، احمد معروف خانی در نشست خبری با بیان اینکه هر چند بار از افغانستان خبر بازگرداندن تانکرهای بنزین صادراتی ایران منتشر شد، گفت: این خبر به دلیل بدعهدی و تبلیغات دروغین علیه ایران بوده است. مرز افغانستان معیاری برای سنجش کیفیت فرآورده های نفتی نیست و هیچ سازوکار تنظیمی در مرزهای افغانستان وجود ندارد.
معروفخانی با بیان اینکه ساز و کارهایی را در مرز افغانستان نصب کردهاند که هیچ معیار و استاندارد خاصی ندارد و بر اساس تفاسیر و تعاریف خود برخی محمولهها در حال بازگرداندن است، گفت: این در صورتی است که کسی مایل باشد. پرداخت هزینه اضافی در مرز و تعامل با آنها اجازه عبور خواهد داشت.
وی ادامه داد: یکی از شواهد معذوریت و معیارهای غیراستاندارد درخواست برای استرداد برخی محموله ها این است که گاها شاهد بوده ایم مقادیری از فرآورده های نفتی که در قسمت سمی در داخل کشور تقسیم شده و به برخی از آنها ارسال می شود. واحدهای پتروشیمی میشوند به صورت بنزین در افغانستان خریداری و مصرف می شود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی با انتقاد از تصمیم اخیر بانک مرکزی مبنی بر اجبار صادرکنندگان فرآوردههای نفتی به ارائه ارزهای صادراتی در سامانه نیما، گفت: در جلسات مربوطه چهار سازمان تخصصی بخش خصوصی حضور داشتند و هر چهار سازمان اعلام کردند که این تصمیم. غیر حرفه ای بود » علاوه بر این، وزارتخانه های حراست و نفت نیز بر غیرحرفه ای بودن این تصمیم تاکید کردند، اما بانک مرکزی با بی توجهی به همه نظرات، این تصمیم را اعلام کرد.
وی گفت: صادرات فرآورده های نفتی کشور که در سال گذشته 4.6 میلیارد دلار بود، امسال با این اقدام کاهش می یابد. زیرا صادرات فرآورده های نفتی سودی نخواهد داشت. وی گفت: زمانی که صادرکننده غذای خود را با رقابت با بورس کالا و بورس انرژی تامین می کند و هزینه حمل و نقل و فروش را با قیمت آزاد پرداخت می کند، نمی تواند ارز را با قیمت 38 هزار تومان وارد سامانه کند.
معروفخانی گفت: میعانات گازی به صورت خام صادر میشود و پالایشگاههای کوچک عرضهکننده میعانات گازی برای دسترسی به این میعانات با مشکل مواجه هستند. وی گفت: عرضه واحدهای تولید فرآورده های نفتی با میعانات گازی 70 درصد کاهش یافت و پتروشیمی های بوعلی و نوری نگران عرضه، مواد غذایی یافت شده، در چنین شرایطی فروش میعانات گازی خام افزایش یافت. تاکنون نتایج خوبی در خام فروشی حاصل نشده است.
انتهای پیام