جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

موانع صادرات چاپ/ چقدر با ترک ها فاصله داریم؟

رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران یکی از مهم ترین موانع صادرات در حوزه چاپ را نبود مشوق های صادراتی در کشور دانست. وی گفت: چاپخانه داران ایرانی سر میز مذاکره با خریداران خارجی 13 تا 17 درصد از ترک ها عقب هستند، زیرا از مشوق های صادراتی بهره مند می شوند و وقتی به گمرک می آیند، صادرات را ثبت می کنند و این مبلغ به حساب آنها واریز می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، احمد ابوالحسنی چاپ – نایب رییس اتاق اصناف تهران و رییس اتحادیه چاپخانه داران تهران – در نشست خبری سی امین نمایشگاه بین المللی صنایع مرتبط با چاپ، بسته بندی و نمایشگاه با بیان اینکه بیش از 85 درصد ماشین آلات صنعت چاپ وارداتی هستند: البته ماشین های اضافی عمدتا در داخل کشور تولید می شوند. اما واقعیت این است که زمانی که ایران در زمینه ماشین‌آلات تکمیلی کار می‌کرد، چین هیچ تولیدی نداشت، اما به دلیل عدم حمایت مناسب از این صنعت در ایران، امروز چین رتبه اول را در جهان دارد.

وی با بیان اینکه 70 درصد مواد اولیه این صنعت وارداتی است، تصریح کرد: موانعی بر سر راه صادرات وجود دارد که اولین مورد به نبود مشوق های صادراتی در کشور مربوط می شود. به طوری که چاپخانه داران در میز مذاکره با خریداران خارجی 13 تا 17 درصد از ترک ها عقب تر هستند، زیرا از مشوق صادراتی 13 تا 17 درصد برخوردار هستند و هنگام ثبت سفارش صادرات در گمرک، این رقم به حساب آنها واریز می شود. اما مشوق ها در ایران بسیار نادر است و به سختی به دست می آید. مانع دوم این است که ترک ها به ماشین های مدرن مجهز هستند اما ما از آنها عقب هستیم.

وی با بیان اینکه برخی از شرکت هایی که جایگاهی در صنعت چاپ ندارند، مبالغ هنگفتی برای تجهیز ماشین آلات صنعت چاپ دریافت کرده اند، گفت: مشکل دیگر این است که صنعت چاپ بین صنعت و فرهنگ گیر افتاده است و در برخی موارد تولیدکنندگان سفارش دریافت می کنند. از خارجی ها فکر راه حلی برای این مشکل با اصول فرهنگی ما همخوانی ندارد.

همچنین به گفته رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران، یکی دیگر از مشکلات حوزه صادرات این است که برخی از مشتریان به ویژه عراقی ها مستقیماً به چاپخانه های کشور مراجعه می کنند و محصولات خود را تحویل می گیرند و این مبادلات صادراتی محسوب نمی شود.

وی در ادامه حداقل هزینه به روز رسانی ماشین آلات را یک میلیون یورو عنوان کرد و گفت: از این رو تولیدکنندگان مجبور به واردات ماشین آلات دست دوم هستند که مشکلاتی را برای آنها در ترخیص کالا ایجاد می کند.

ابوالحسنی همچنین با بیان اینکه سی امین نمایشگاه صنعت چاپ از 22 تا 25 آذر در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود، گفت: در این نمایشگاه 456 شرکت داخلی و 74 شرکت خارجی حضور خواهند داشت که بیشتر آنها از چین و پس از آن ایتالیا در رده های بعدی قرار دارند. . و اسپانیا همچنین در چهار روز برگزاری نمایشگاه بین المللی چاپ، بسته بندی و ماشین آلات وابسته، چندین هیئت تجاری و بازرگانی از کشورهای ترکیه، هند، عراق، افغانستان و چین از آن بازدید خواهند کرد.

وی افزود: همچنین در این نمایشگاه سند چشم انداز صنعت چاپ نیز رونمایی می شود. اساسا این سند توسط وزارت حریم خصوصی نوشته شده است و درخواست ما باید زیر نظر وزارت حریم خصوصی باشد نه وزارت فرهنگ و ارشاد. زمانی که چاپ زیر نظر وزارت ارشاد بود، ۹۵ درصد چاپ کتاب بود، اما امروز سهم کتاب کمتر از ۵ درصد و بیش از ۹۵ درصد تماماً صنعتی است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *