قیمت نفت روز جمعه در معاملات جهانی بیش از 2 درصد افزایش یافت، اما به هفتمین هفته متوالی کاهش هفتگی خود پایان داد که طولانیترین روند در 5 سال اخیر است.
به گزارش ای بی اس نیوز، قیمت هر بشکه نفت خام برنت با یک دلار و ۷۹ سنت معادل ۲.۴ درصد افزایش به ۷۵ دلار و ۸۴ سنت رسید. وست تگزاس اینترمدیت (WTI) با یک دلار و 89 سنت یا 2.7 درصد افزایش به ازای هر بشکه 71.23 سنت معامله شد.
در کل هفته، هر دو شاخص 3.8 درصد کاهش یافتند. نفت برنت و شاخص نفت آمریکا در معاملات پنجشنبه گذشته به پایینترین سطح خود از اواخر ژوئن رسید که بسیاری از معاملهگران آن را نشانهای از مازاد عرضه در بازار میدانند.
روند نزولی قیمت ناشی از داده های گمرک چین است که نشان می دهد واردات نفت این کشور در ماه نوامبر نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9 درصد کاهش یافته است که دلیل آن ذخایر بالا، شاخص های ضعیف اقتصادی و کندی سفارشات پالایشگاه های خصوصی است.
فیلیپ فلین، تحلیلگر گروه پرایس فیوچرز میگوید: «رشد قیمت در معاملات روز جمعه، که اولین رشد روزانه در شش روز معاملاتی گذشته بود، نشانهای از این است که بازار در حال حاضر کف قیمتی پیدا کرده است.
آماری که روز جمعه توسط وزارت کار ایالات متحده منتشر شد، رشد شغلی قوی تر از حد انتظار در این کشور را نشان داد که نشان دهنده شرایط مطلوب بازار کار و احتمالاً حمایت از تقاضای سوخت در بازار نفت است.
عامل دیگری که به خوشبینی در مورد چشمانداز تقاضا افزود، انتشار دادههایی بود که نشاندهنده رشد بهتر از حد انتظار در اعتماد مصرفکننده ایالات متحده در ماه دسامبر بود.
عربستان سعودی و روسیه، دو صادرکننده بزرگ نفت جهان، روز پنجشنبه، تنها چند روز پس از نشست سخت تولیدکنندگان اوپک پلاس، از همه اعضای این گروه خواستند تا توافقی را برای کاهش تولید به نفع اقتصاد جهانی امضا کنند.
اوپک و متحدانش موسوم به اوپک پلاس توافق کردند که در سه ماهه اول سال آینده، مجموعاً 2.2 میلیون بشکه در روز عرضه نفت خود را کاهش دهند. با این حال، بازار بیم آن دارد که برخی از کشورهای اوپک پلاس به دلیل نامشخص بودن سهمیه های تولید و وابستگی آنها به درآمدهای هیدروکربنی به تعهدات خود عمل نکنند.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت خدمات انرژی BakerHughes روز جمعه اعلام کرد که تعداد دکل های حفاری نفت در ایالات متحده با دو حلقه کاهش یافته و در هفته گذشته به 503 حلقه رسیده است. کاهش تعداد دکلهای حفاری که از ابتدای تابستان آغاز شد، حکایت از کندی رشد تولید دارد.
انتهای پیام