رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: 15 درصد میزان گرد و غبار و 35 درصد خسارت ناشی از گرد و غبار از اراضی کشاورزی است.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی سلاجقه وی امروز در مراسمی به مناسبت روز جهانی خاک، آب و خاک را مایه حیات دانست و گفت: 25 درصد تنوع زیستی در خاک است. بیش از 90 درصد موجودات زنده از خاک استفاده می کنند و بیش از 95 درصد غذای ما از خاک تامین می شود.
وی ادامه داد: 5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی منشا ریزگردها در کشور است. 3.7 میلیون هکتار از این 5 میلیون هکتار را اراضی آبی، منبع گرد و غبار تشکیل می دهد. حدود 15 درصد گرد و غبار کشور از زمین های کشاورزی و 35 درصد خسارت گرد و غبار از زمین های کشاورزی است. با وجود این آمار، سوالی که مطرح می شود این است که چرا این اتفاق افتاد و آیا واقعاً از کشاورزی علمی اطلاعی داریم؟ آیا این نوع حفاظت از آب و خاک شایسته کشور است؟ آیا مدیریت ضعیفی که نمی تواند تولید را در واحد سطح افزایش دهد باید سطح زیر کشت را افزایش دهد و به منابع طبیعی فشار بیاورد؟
رئیس سازمان محیط زیست افزود: قانون حفاظت از خاک در سال ۱۳۹۷ ابلاغ شد و دارای چند بند است. در این قانون نحوه آلودگی منابع آب و خاک و کمیت آنها مطرح شده است.
وی با بیان اینکه موضوع تغییر اقلیم بهانه ای برای توجیه هرگونه حادثه ناشی از سوء مدیریت شده است، گفت: منابع آب و خاک کشور را مسموم می کنیم. طبق قانون حفاظت از خاک، زمانی که خاک از بین می رود، باید آن را احیا کرد. بازسازی هر متر مکعب خاک بین 3 تا 39000 دلار هزینه دارد.
سلاجقه ضمن تاکید بر اینکه قوانین خوبی داریم اما به درستی اجرا نمی کنیم، گفت: کشاورزانی در کشور هستند که از منابع آب و خاک به بهترین نحو استفاده می کنند و تناژ تولید در واحد بالاست.
وی افزود: ما در کنار وزارت جهاد کشاورزی برای حفظ خاک و انجام تعهدات قانونی خود هستیم، اما وزارت جهاد باید از همه توان علمی و نخبگانی استفاده کند و چالشهای مربوط به آینده زمین را کاهش دهد.
سلاجقه افزود: به جای افزایش سطح زیر کشت باید تولید در واحد سطح را افزایش دهیم و به صورت علمی کار کنیم. بحث خاک ورزی و کشاورزی حفاظتی را در دستور کار قرار دهیم.
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه از نظر کمی و کیفی در زمینه هدر رفت منابع آب و خاک در داخل کشور به وظایف خود مطابق قانون عمل می کنیم، گفت: به خارجی ها نیز در جلسه منطقه ای وزرای حفاظت محیط زیست. . کشورهای همسایه و اجلاس بین المللی مبارزه با ریزگردها به ما سپرده شده است، اما اینکه 270 میلیون هکتار از اراضی کشورهای همسایه مولد است و منشاء ریزگردها یک سوال اساسی است. برای حل این مشکلات، اقدامات دیپلماتیک را آغاز کرده ایم و رایزنی ها در حال انجام است.
سلاجقه در خاتمه گفت: امیدواریم هیئت عراقی هر چه سریعتر در کشورمان حضور داشته باشد و مشکلات مربوط به ریزگردها را به صورت عملیاتی برطرف کنیم. رایزنی هایی با کشورهای دیگر از جمله ترکمنستان برای مقابله با شیوع گرد و غبار انجام شده است.
انتهای پیام