سایر موضوعات

باید به ابهامات مصوبه افزایش سن بازنشستگی/ مدیریت هزینه های صندوق پاسخ دهیم.

یک کارشناس حوزه کار گفت: در روند تصویب افزایش سن بازنشستگی به جای اصلاحات ساختاری و آمادگی برای کار، بلافاصله جهش کردیم و به سمت اصلاحات پارامتریک و گام آخر رفتیم.

حمید حاج اسماعیلی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره تصمیم افزایش سن بازنشستگی اظهار کرد: باید اصل موضوع را نشانه خوبی دانست که این نگرانی در کشور در بین همه نهادهای دولتی، دولت و مجلس وجود داشت. مراکز و سازمان‌های مختلف، نخبگان و کارشناسانی که باید برای جبران مشکلاتی که در صندوق‌های بازنشستگی وجود دارد و در عین حال اختلافات صندوق‌هایی که سال‌ها آنها را عذاب داده است، به دنبال راه‌حل بوده‌اند، اما واقعیت این است که که در خصوص نحوه اجرای اقدامات و اصلاحات اختلاف نظرهای جدی وجود دارد. اعتقاد من این است که برای رفع مشکلات صندوق های بازنشستگی باید یک جریان اصلاحی را دنبال کنیم و این اصلاحات باید به صورت جامع و هماهنگ انجام شود یا این روند مرحله به مرحله انجام شود.

وی ادامه داد: افزایش سن بازنشستگی پیشنهادی در برنامه هفتم توسعه تا آخرین مرحله پیش رفته است. یعنی قبل از رفتن به مرحله اول و دوم که مقدمه ای بر اصلاح پارامتریک است، بلافاصله پریدیم و به مرحله آخر و تغییرات سنی و تاریخی رفتیم، در حالی که این سوال اعتراض بیمه شدگان را برمی انگیزد و در تقویت پایدار نیست. . منابع مالی.

این کارشناس کار تاکید کرد: در حال حاضر سه صندوق بازنشستگی کشوری، یک صندوق نظامی و یک صندوق تامین اجتماعی داریم که هر سه منبع آگاه هستند. وجوه عمومی که منابع آن از سوی دولت تامین می شود وضعیت مناسبی ندارد و باید برای آن راه حل جدی اندیشید و بر اساس محاسبات فنی و تخصصی مدیریت کرد تا مشکلات آنها برطرف شود. البته صندوق های خصوصی آنچنان بزرگ نیستند و با راهکارهایی می توان وضعیت آنها را بهبود بخشید و بسیاری از این صندوق ها وضعیت خوبی دارند، اما صندوق های بازنشستگی دولتی به دلیل اینکه بخش زیادی از جمعیت کشور را پوشش می دهند جای نگرانی دارد. راه حلی جدی است باید به آنها فکر کنی

حاج اسماعیلی مدیریت هزینه در صندوق های بازنشستگی خاطرنشان کرد و گفت: اولین چیزی که صندوق های بازنشستگی به آن نیاز دارند مدیریت هزینه است که شروع کار است زیرا ساختار اداری آنها بزرگ و پرهزینه است و کارکنان زیادی دارند. بسیاری از اقدامات آنها هنوز به روش سنتی انجام می شود، مانند صدور دفترچه در مورد ارتباط با بیمه شدگان و خدماتی که ارائه می دهند و ادعای بازیابی می کنند. در صورتی که برای کاهش هزینه ها نیاز به استفاده از فناوری های جدید در صندوق ها داریم.

به گفته وی، صندوق های بازنشستگی باید چابک باشند و از فناوری ها و فناوری های نوین ارتباطی استفاده کنند، زیرا توجه به آنها می تواند هم بهره وری را افزایش دهد، هم سرعت ارائه خدمات را افزایش دهد و هم ارتباطات را تسریع کند.

این کارشناس حوزه کار، اصلاحات ساختاری را موضوع بعدی صندوق ها دانست و گفت: باید به سمت اصلاحات ساختاری می رفتیم، سپس وارد اصلاحات پارامتری می شدیم. پس از تصویب این مصوبه، بسیاری از نمایندگان مخالف در مجلس گفتند که ما قبل از اصلاحات پارامتریک رای نیاوردیم و اصلاحات ساختاری را مدنظر داریم، اما از اصلاحات پارامتریک چه انتظاری داریم؟ ابتدا باید مدیریت سازمان های بیمه گر تخصصی باشد. همه کارمندان منتخب کشوری در سازمان های بازنشستگی کشوری و لشکری ​​و حتی تامین اجتماعی با تغییر در دولت تغییر می کنند در حالی که مدیران صندوق ها باید فنی و متخصص بوده و نگاه بیمه ای داشته باشند تا به راحتی تغییر نکنند. در صندوق های بازنشستگی به مدیرانی با گرایش فنی و تخصصی نیاز داریم و در چنین شرایطی است که دولت ها مدیران صندوق ها را تغییر نمی دهند و به امنیت ملی و عمومی اهمیت نمی دهند.

حاج اسماعیلی بدهی های دولت به صندوق های بازنشستگی وی این موضوع را موضوع دیگری دانست و گفت: سال هاست که با مشکل بدهی صندوق ها مواجه هستیم و در عین حال تورم شرایط را بدتر می کند، بنابراین باید توافقنامه ملی بین دولت، مجلس و دولت منعقد شود. برای تسویه بدهی صندوق ها.

وی ادامه می دهد: تعهدات تحمیل شده به صندوق های بازنشستگی نیز مشکل آفرین است. به عنوان مثال گروه های مختلف جمعیتی مانند رانندگان، قالی بافان، کارگران ساختمانی معرفی می شوند و یا برای آنها سن و سابقه مشخصی تعریف می کنند، اما این تعهدات بدون محاسبات بیمه ای و بدون مشاوره خود صندوق ها و رعایت مشکلات اعتباری و منابع آنها باعث شده است. خسارت وارده به وجوه و هزینه های ناشی از آن بدون در نظر گرفتن مصلحت فنی و تخصصی و اعتبار لازم برای تداوم خدمات در صندوق های بازنشستگی افزایش می یابد.

این کارشناس اقتصادی در عین حال لزوم سرمایه گذاری دولت در صندوق ها وی برجسته کرد و گفت: در حال حاضر تقریبا 70 درصد از بودجه عمومی کشور صرف پرداخت حقوق و مزایا می شود. این وجوه به دلیل جمعیت زیاد و بودجه کلانی که در اختیار کارکنان منابع عمومی کشور قرار می گیرد برای آینده کشور بسیار حائز اهمیت بوده و بقا و فعالیت آنها با امنیت ملی و عمومی کشور مرتبط است. ; بنابراین دولت باید حمایت های لازم را برای تداوم و ثبات اعتبارات چه از طریق بودجه های سالانه و چه از طریق برنامه های بلندمدت کشور انجام دهد و انتظار می رود دولت و مجلس به این موضوع توجه کنند.

حاج اسماعیلی ع.از شورای عالی تامین اجتماعی و گفت: از آنجایی که کنترل و مدیریت در حوزه صندوق تامین اجتماعی ضعیف است و هیئت مدیره را به جای شورای عالی نصب کرده ایم و نقش تشکل های صنفی و کارفرمایی و سازمان های مدنی و غیردولتی را نادیده گرفته ایم. ، لازم است این نقش ضعیف تقویت شود و نقش دولت کاهش یابد. اگر شرکای اجتماعی نقش خود را در تامین اجتماعی افزایش دهند می توانند به صندوق تامین اجتماعی کمک کنند و این مسائل بخشی از اصلاحات ساختاری است که باید انجام شود و فکر می کنم در قانون باید حداقل دخالت دولت در صندوق های بیمه ای پیش بینی شود.

این کارشناس اقتصادی گفت افزایش سن بازنشستگی و اصلاحات پارامتریک بدون حضور تشکل های صنفی و کارفرمایی صورت گرفت، وی افزود: این موضوع می تواند توافقنامه اجرایی قانونی را تضعیف کند. اگر واقعاً از کارگران، بیمه شدگان و نمایندگان آنها در دولت و مجلس مشورت می شد، به دلیل عدم توجه به منافع آنها شاهد اعتراضات و انتقادات گسترده نبودیم..تعداد زیادی از کارگران و کارمندان بازنشستگی خود را برنامه ریزی کرده اند و طبیعی است که اصلاحات ناگهانی با واکنش های گسترده ای همراه باشد. درست است که طبق قانون، افراد با سابقه 28 سال به بالا مشمول افزایش سن بازنشستگی نمی‌شوند، اما باید توجه داشت که همه اقشار پایین‌تر شامل می‌شوند که بزرگترین موج نگرانی را در جامعه ایجاد می‌کند. بازار. بخشی از این گروه ها؛ حتی افرادی که جزو کارهای سنگین و زیان آور هستند در هفتمین برنامه سال های دوستی تغییر کرده و پس از لازم الاجرا شدن این مصوبه محدودیت ها افزایش می یابد و در نتیجه کارمندان و بیمه شدگان احساس می کنند در معرض رفتار ناعادلانه و حقوق خود قرار می گیرند. گم شدند.

حاج اسماعیلی با اشاره به واکنش رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره این موضوع که بر اساس آن مصوبه در فضای غیر کارشناسی مطرح شده و اقدامات لازم انجام نشده است، گفت: مصوبه باید با دقت بیشتری بررسی و بررسی شود. . ابهامات مربوط به افزایش سن در وضوح را نیز می توان در نظر گرفت. در این مصوبه سن بازنشستگی برای مردان تا 62 سال و برای زنان تا 55 سال پیشنهاد شده است، به این معنا که اگر فردی در سن 20 سالگی وارد بازار کار شود، باید 42 سال کار کند تا به سن بازنشستگی برسد. سن 20 سالگی 62 به طور طبیعی و سپس بازنشستگی قانونگذار تصریح نکرده است که اگر فردی به 30 سال خدمت برسد و به سن خود نرسد آیا بازنشسته می شود؟ آاینها ابهامات و مشکلاتی است که باید برطرف شود.

V کاهش انگیزه برای پرداخت حق بیمه از پیامدهای افزایش سن بازنشستگی عنوان کرد و گفت: با این مصوبه انگیزه استفاده از خدمات بیمه ای در کشور تحت تأثیر قرار می گیرد، زیرا مردم زمانی که احساس می کنند امیدی به آن نیست، کمتر حاضر به پرداخت بیمه می شوند. استفاده از خدمات بیمه ای و بنابراین وقتی چشم انداز چنین طرحی در صورت مشخص نبودن، مردم را از پرداخت بیمه دلسرد می کند و امکان کاهش حق بیمه تامین اجتماعی را تقویت می کند، بنابراین معتقدم باید به فکر عواقب آن باشیم. اجرای چنین قطعنامه ای اگر ورودی صندوق کاهش یابد، می تواند ضربه های سخت تری به بدنه صندوق وارد کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا