افزایش 23 درصدی تسهیلات پرداختی شبکه بانکی تا پایان مهر


بانک مرکزی اعلام کرد: تسهیلات پرداختی بانک ها در هفت ماهه سال ۱۴۰۲ معادل ۲۸۴۷ میلیارد تومان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۳.۹ درصد افزایش داشته است. یعنی در هفت ماهه سال گذشته 548 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بانک مرکزی در هفت ماهه امسال 2 هزار و 847 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرد که 82 درصد (2 هزار و 370 میلیارد تومان) به صاحبان مشاغل (حقوقی و غیرحقوقی) و 16.8 درصد اختصاص یافت. (معادل 477 میلیارد تومان) به مصرف کنندگان نهایی (خانوارها) اختصاص یافت.
بر اساس این گزارش، سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در تمامی بخشهای اقتصادی در هفت ماهه سال ۱۴۰۲، ۱.۸۲۲ میلیارد تومان معادل ۷۶.۹ درصد از کل تسهیلات پرداختی به صاحبان مشاغل است.
همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب خرید کالای شخصی توسط مصرف کننده نهایی (خانوار) بالغ بر 189 میلیارد تومان معادل 39.6 درصد از کل تسهیلات پرداختی به مصرف کننده نهایی (خانوار) است.
سهم تسهیلات پرداختی بابت تامین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن طی هفت ماهه سال 1402 معادل 702 هزار میلیارد تومان بوده که حاکی از تخصیص 38.6 درصد از منابع تخصیص یافته به گردش مالی کلیه بخش های اقتصادی است. (مبلغ 1822 میلیارد تومان). .
بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی، از 852 میلیارد تومان تسهیلات پرداختی به بخش صنعت و معدن، معادل 82.4 درصد (مبلغ 702 میلیارد تومان) برای تامین وجوه سرمایه ای پرداخت شده است. که نشان دهنده توجه و اولویتی است که در سال 1402 به تامین منابع این بخش توسط بانک ها داده شده است.
ریز تاسیسات (کمتر از 300 میلیون تومان)
از مجموع تسهیلات پرداخت شده طی هفت ماهه امسال، 629 هزار میلیارد تومان معادل 22.1 درصد در قالب پرداخت خرد اعطا شده است. همچنین مبلغی بالغ بر 54 میلیارد تومان در قالب کارت اعتباری پرداخت شد که با احتساب این مبلغ، کل تسهیلات پرداخت خرد (کمتر از 300 میلیون تومان) به مبلغ 684 میلیارد تومان معادل 23.6 درصد از کل را شامل می شود. تسهیلات پرداخت
از آنجایی که تسهیلات پرداختی در قالب کارت اعتباری به بخش خانوار نیز پرداخت شده است، سهم خانوار از 16.8 درصد به 18.3 درصد از کل تسهیلات پرداختی افزایش خواهد یافت.
لازم به ذکر است که در ادامه مسیر فعلی باید ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب بود که پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد تقویت نشود. بر این اساس، افزایش توان مالی بانک ها با افزایش سرمایه و ارتقای کفایت سرمایه بانک ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها در مسیر صحیح وام دهی به بانک ها، افزایش کارایی بانک ها در ارائه تسهیلات ضروری است. کار مولد سرمایه با پرهیز از فشار مضاعف بر دارایی های بانک ها و تشویق شرکت های تولیدی به روی آوردن به بازار سرمایه به عنوان ابزاری مهم برای تامین مالی پروژه های اقتصادی (خلاقانه) مورد توجه ویژه قرار گرفته است.