ساخت نانو فیلترهای تصفیه آب با قابلیت کاهش مصرف انرژی
گروهی از محققان دانشگاه علم و صنعت ایران نانو فیلترهایی برای تصفیه آب و فاضلاب تولید کرده اند که می تواند با استفاده از فناوری نانو مصرف انرژی را کاهش دهد.
به گزارش ای بی اس نیوزساناز غیاثی این پروژه تحقیقاتی را «ساخت و ارزیابی غشاهای نانوکامپوزیتی نانوفیلتراسیون لایه نازک پی وی سی پیشرفته با استفاده از نانوذرات معدنی و سازه های آلی-فلزی» عنوان کرد و گفت: با توجه به بحران کمبود آب، تصفیه آب های سطحی و شور، تصفیه آب و فاضلاب به ترتیب انجام می شود. برای استفاده مجدد از آن در فرآیندهای صنعتی و کشاورزی، این صنعت توجه بسیاری از محققین را به خود جلب کرده است و می توان با فیلتر کردن پساب و آب شور، آب مورد نیاز این بخش ها را تامین کرد.
وی فناوری غشایی را در زمینه تصفیه آب و تامین آب آشامیدنی سالم و همچنین حذف آلاینده های خطرناک مانند بور، آرسنیک و جیوه گام های بلندی برداشته است و ادامه داد: در این مدت غشاهای نانوفیلتراسیون کم فشار با شار آب بالا، دو ظرفیتی بالا یونها و مواد آلی با وزن مولکولی کم در کنار هزینههای عملیاتی و ساخت پایین باعث شده است که از فرآیند نانوفیلتراسیون بیش از پیش استفاده شود.
غیاثی بیان کرد: در این مطالعات غشای نانوفیلتراسیون بر روی غشای اولترافیلتراسیون ساخته شد و در صورت استفاده از نانوذرات جاذب می توان این بستر را به عنوان بستر جذبی تقویت کرد. بر این اساس، معرفی خواص مطلوب برای غشاهای فیبر توخالی نانوفیلتراسیون، ساخت و ارزیابی غشاهای نانوکامپوزیتی مطلوب و تحلیل عملکرد نانوذرات با تغییرات مختلف از جمله فعالیتهای انجام شده در این پروژه بود.
مجری طرح افزود: بررسی تأثیر نانوذرات بر ساختار و عملکرد غشای نانوفیلتراسیون، کاهش مصرف انرژی در فرآیند نانوفیلتراسیون و نمک زدایی آب از جمله اهداف این طرح بود که خوشبختانه به آن دست یافتیم.
وی افزود: این تحقیقات منجر به تولید دانش فنی و تولید نمونه محصول شد و از آنجایی که غشای الیاف توخالی نانوفیلتراسیون از پلی وینیل کلراید (PVC) ساخته نشده است، از اهمیت بالایی برخوردار است. این پلیمر ارزان و به راحتی در دسترس است و در انواع مختلف در ایران تولید می شود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی علوم ایران (INSF)، پروژه «ساخت و ارزیابی غشای نانوکامپوزیتی لایه نازک برای نانوفیلتراسیون پیشرفته PVC با استفاده از نانوذرات معدنی و چارچوبهای آلی-فلزی» عنوان پروژه است. که ساناز قیاشی در قالب پایان نامه دکتری و زیر نظر تورج محمدی عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت و بنیاد ملی علوم ایران از این طرح حمایت کردند.
انتهای پیام