بر اساس گزارش ها، 580 هزار کد ملی به منظور استفاده از خدمات اشتغالزایی دولت از جمله اخذ پروانه کسب یا تسهیلات اشتغال به ثبت رسیده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، سامانه ملی رصد اشتغال تنها مرجع اعلام آمار در وزارت کار است که از طریق آن اشتغال ایجاد شده براساس ثبت کد ملی افراد بوده و امکان تکرار وجود ندارد، بنابراین مشخصات هر کد ملی بر اساس هویت حرفه ای و محدوده جغرافیایی در سامانه ثبت شده و با پیامک، تماس تلفنی و مراجعه حضوری رصد می شود.
سامانه ملی پایش اشتغال با هدف کسب اطلاعات دقیق از ورودی ها و خروجی های بازار کار و تعداد مشاغل ایجاد شده توسط وزارت تعاون، کار و حمایت اجتماعی راه اندازی شد. این سامانه عملکرد دستگاه های اجرایی در حوزه اشتغال را رصد کرده و از طریق آن آمار بیکاران و شاغلان و فرصت های شغلی موجود را شناسایی و استخراج می کند.
در حال حاضر مکانیزم ردیابی فرصت های شغلی در سامانه رصد مبتنی بر سه فرآیند نظارتی از طریق پیامک، تماس تلفنی و مراجعه حضوری است. در مرحله نظارت میدانی استخدامی ایجاد شده توسط وزارت کار، علاوه بر بازدید حضوری از طرح اشتغال، مکان دقیق و اطلاعات کامل فرد با خدمات دریافتی و ثبت شده و اطلاعات سامانه تطبیق داده می شود. به طور مستمر رصد و بررسی می شود و نسبت به کنترل طرح ها به شدت اجرا می شود تا مشکلی به نام اشتغال ثبت نشود.
در همین راستا قاسم رستم پور – مدیرکل نظارت و هماهنگی اشتغال و کارآفرینی وزارت کار با اشاره به آمار کدهای ملی ثبت شده برای بهره مندی از خدمات استخدامی دولتی اظهار داشت: در حال حاضر 580 هزار کد ملی برای استفاده استفاده می شود. خدمات استخدامی دولتی، از جمله اخذ مجوز. یا اینکه تاسیس در سیستم ثبت شده باشد اما در حال حاضر 580000 نفر شاغل یا در شرف راه اندازی کسب و کار هستند که پس از تایید و اتمام دوره تاسیس این کسب و کار می توان از استخدام فرد تایید کرد.
وی از نظارت بیشتر پس از پرداخت تسهیلات خبر داد و گفت: در حال حاضر در سه مرحله بر پرداخت تسهیلات نظارت می کنیم. فردی که از خدمات ارزان دولت یا شبکه بانکی برای مقاصد تجاری استفاده کرده باشد، ابتدا از طریق پیامک که شامل خوداظهاری فرد می باشد، رصد می شود. در مرحله دوم اپراتور تماس تلفنی برقرار می کند و اطلاعات تکمیلی را از فرد دریافت می کند و مرحله سوم نظارت حضوری و میدانی است که ناظران از طریق اپلیکیشن مانیتورینگ نصب شده روی گوشی ناظر و پس از ضبط، طرح را از نزدیک بررسی می کنند. موقعیت جغرافیایی را ترک می کنند، عکس می گیرند و اطلاعات در سیستم نظارت میدانی ذخیره می شود.
مدیرکل نظارت و هماهنگی اشتغال و کارآفرینی وزارت کار نیز به طرح هایی که منجر به اشتغال زایی نمی شود اشاره کرد و گفت: طرح هایی که منجر به اشتغال زایی نمی شود.در صورت انحراف یا تخلف طرحی و منجر به اشتغال زایی نشد، جریمه در نظر گرفته شده و تسهیلات متخلف به طور کامل از ذینفع حذف می شود.
در بهمن ماه سال گذشته با دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پایگاه پایش میدانی طرح های اشتغال استانی با نام «ایستگاه اشتغال» با هدف نظارت در محل طرح های اشتغال ایجاد شد. در سیستم مشاهده ثبت شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، کارشناسان بر این باورند که راه اندازی سامانه رصد اشتغال علاوه بر شفاف سازی آماری، زمینه را برای بررسی وضعیت اشتغال و علل بیکاری در سطح استان، شهرستان و محل سکونت فراهم می کند. فرصت های شغلی موجود در سامانه ردیابی اشتغال به صورت روزانه رصد می شود تا تا زمانی که اطلاعات موجود است، بتوان از نتایج آماری بهتر در برنامه ریزی استفاده کرد.
انتهای پیام