سایر موضوعات

تلاش برای تجارت برق بین ایران، روسیه و آذربایجان در 6 ماه آینده

وزیر نیرو ضمن ابراز امیدواری برای آغاز مبادلات برق ایران، روسیه و آذربایجان در شش ماه آینده گفت: این طرح بسیار اقتصادی است، زیرا پیک مصرف ایران و روسیه کاملاً با یکدیگر متفاوت است.

به گزارش ای بی اس نیوز، علی اکبر محرابیان در حاشیه بازدید از جشنواره تخصصی و فن بازار صنعت برق ایران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه صنعت برق کشور علاوه بر برنامه ریزی مبادلات برق با کشورهای همسایه و صادرات کالاهای فنی و صنعتی، گفت: خدمات مهندسی و کالاها در این زمینه. وی برنامه های ویژه ای را پیش بینی کرد و تاکید کرد: برگزاری این نمایشگاه با حضور میهمانان خارجی بیانگر این است که توجه به بازارهای جهانی و به ویژه بازارهای منطقه بسیار مهم است. از نظر تبادل برق، این کشور تقریباً با هر کشوری که دارای مرز زمینی است، برق مبادله می کند.

به گفته وزیر نیرو در حال حاضر در مرحله مطالعاتی برای پیشبرد پروژه مشترک با قطر در این حوزه هستیم و امیدواریم در آینده نزدیک این پروژه به مرحله اجرایی برسد.

محرابیان درباره ایجاد شبکه برق ایران و روسیه و تاثیرات مثبت آن توضیح داد: مطالعاتی برای اتصال شبکه برق ایران و روسیه از سه مسیر شامل گرجستان، آذربایجان و ترکمنستان انجام شده است. مسیری که از نظر اجرا بسیار ساده تر به نظر می رسد و نیازی به توسعه شبکه ندارد، آذربایجان است. خوشبختانه در این زمینه توافق بسیار خوبی با جمهوری آذربایجان و روسیه حاصل شد و این توافق باعث شد تا شبکه های برق در سرتاسر آذربایجان در سریع ترین زمان ممکن متصل شوند.

وزیر نیرو در ادامه ابراز امیدواری کرد تا 6 ماه آینده مبادلات برق ایران، روسیه و آذربایجان به صورت مشترک آغاز شود. این طرح بسیار مقرون به صرفه است زیرا پیک مصرف ایران و روسیه کاملا با یکدیگر متفاوت است. به عبارت دیگر وقتی روسیه بیشترین مصرف را دارد، ایران کمترین مصرف را دارد و بالعکس.

وی با بیان اینکه برای اولین بار در تاریخ صنعت برق کشور مصرف برق صنعتی از مصرف برق خانگی پیشی گرفته است، گفت: امید است این روند ادامه داشته باشد. وی بیان کرد: در بخش صنعتی تلاش می کنیم مصرف برق را مدیریت کنیم. در ساعات اوج بار و کم بار برق رسانی به صنایع بدون محدودیت در ساعات کم پیک.

محرابیان با تاکید بر اینکه این روش در تمامی کشورهای صنعتی به ویژه در فصل تابستان اعمال می شود، گفت: تولید سیمان 11 درصد افزایش یافت و شاهد افزایش چشمگیر ذخایر کارخانه های فولادسازی و صنایع انرژی زا هستیم. یکی از مهمترین پروژه های نیروگاه های حرارتی و برق آبی تعمیر این واحدها در طول سال است تا بیشترین ظرفیت تولید را در فصل تابستان داشته باشند.

به گفته وی، در تابستان امسال از بیشترین ظرفیت برق آبی در بخش برق استفاده کردیم به طوری که تمامی واحدهای برق آبی کشور آماده تولید شدند.

وی با بیان اینکه با همکاری دولت و مجلس قانون بسیار خوبی به نام قانون رفع موانع حوزه برق به تصویب رسید که مواد بسیار خوبی از جمله مواد سه و چهار را در خود جای داده است، گفت: با توجه به این موضوع، قانون اساسی برای رفع موانع موجود در حوزه برق به تصویب رسید. وی گفت: اما اجرای ماده 10 این قانون به مرور زمان با افزایش راندمان نیروگاه های کشور همراه است، یعنی سوخت یارانه ای را تا انتهای زنجیره منتقل می کند و نیروگاه هایی با راندمان بالاتر احداث می کند. . درآمد بیشتری دارند

وزیر نیرو افزود: آیین نامه این موضوع تهیه شده و در شورای دولت در حال تصویب است، اما امسال طبق قانون بودجه، قیمت سوخت نیروگاه ها بازنگری شده است، بنابراین قیمت سوخت از سوخت نیروگاه ها پارسال 25 تومان بود، امسال به 75 تومان رسید. این نرخ بین نیروگاه ها توزیع می شود و سهم نیروگاه های با راندمان بالاتر بیشتر از این تعداد خواهد بود و بالعکس.
انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا