تخصیص ارز به 52 میلیارد دلار رسید/تخصیص ارز و دوره عرضه کاهش می یابد
معاون ارزی بانک مرکزی اعلام کرد: میزان تخصیص ارز از ابتدای سال جاری تا 30 آبان به حدود 52 میلیارد دلار رسید که 42 میلیارد دلار آن تامین شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمد آرام در این نشست ارزی با محوریت “تجارت خارجی، تخصیص و تامین ارز و ترخیص کالا از گمرک” که با حضور رئیس سازمان غذا و دارو در بانک مرکزی برگزار شد، گفت: رئیس بازرگانی سازمان توسعه و نمایندگان سازمان گمرک و معاونین ارزی و شبکه بانکی بین المللی. وی افزود: از مجموع 42 میلیارد دلار ارز تامین شده از ابتدای امسال تا 30 آبان، سهم وزارت صلح 26.6 میلیارد دلار، سهم وزارت جهاد و کشاورزی 10.4 میلیارد دلار و سهم است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 2. 7 میلیارد دلار بوده است.
وی با اشاره به رشد 3 درصدی ارز تامین شده برای واردات در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، خاطرنشان کرد: در هشت ماهه پایانی سال گذشته مجموع ارز تامین شده به 40 میلیارد دلار رسیده است. که امسال با 3 درصد افزایش به 42 میلیارد دلار رسید.
معاون ارزی بانک مرکزی افزود: حجم ارز عرضه شده به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 36 درصد افزایش داشته و در حال تجربه است. بیشترین رشد عرضه ارز در مقایسه با سایر بخش ها.
معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به پرتفوی ارزی ارائه شده در این مدت گفت: در حوزه ارز ترجیحی 28 هزار و 500 تومان معادل حدود 12 میلیارد دلار در حوزه ارز 20 میلیاردی است. دلار و در حوزه ارز شخصی نیز حدود 10 میلیارد دلار ارز خارجی ارائه شد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که ترکیب مذکور متعادل بوده و نیمی از ارز ارائه شده از ارز نیما و نیمی دیگر ارز ترجیحی و ارز صادراتی غیرنفتی است.
آرام با اشاره به همکاری وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تخصیص و تامین ارز گفت: با همکاری این دو وزارتخانه برای اولین بار از ابتدای سال بودجه ارزی تهیه شد و در نهایت با همکاری این دو وزارتخانه بودجه ارزی تهیه شد. این بودجه به صورت ماهانه و سیستماتیک از طریق سامانه کل معاملات رصد و کنترل می شود و بودجه های ارزی به صورت جداگانه برای موارد مشخص تخصیص و ارائه می شود. بنابراین همانطور که می بینیم نظم و انضباط مناسبی در حوزه ارز ایجاد شده که نتیجه آن آرامشی است که در بازار ارز به وجود آمده است.
معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به برنامه های آتی این بانک در حوزه ارز گفت: برنامه آتی بانک مرکزی انجام مسائل تخصیص و تامین ارز به صورت بهینه است. و به طور دقیق تر و به جای واسطه بودن ارز مستقیماً ثبت می شود. سفارشات تعیین می شود.
آرام همگن سازی ارزهای تولیدی و ارزهای مصرفی را از دیگر برنامه های بانک مرکزی در حوزه ارزی برشمرد و افزود: بر این اساس با تکیه بر نقشه ارزی صادراتی کشور و بسته به ارزهای مصرفی، مطلوب ارزهایی که از این طریق تولید و به ارز تبدیل می شوند نباید با عرضه یا تقاضای مازاد مواجه شوند. علاوه بر این، تخصیص ارز را تسهیل می کند و مدت زمان دسترسی به ارز را کاهش می دهد.
بر اساس اعلام بانک مرکزی، وی خاطرنشان کرد: یکسان سازی ارز و تنوع ارزی متناسب با استفاده از ارزها در حوزه خزانه داری بانک مرکزی آغاز شده است و تا یک یا دو ماه دیگر ارزی وجود نخواهد داشت که برای آن وجود داشته باشد. یک صف برای خرید آن باشد.
آرام گفت: زمان انتظار برای تخصیص و تامین ارز کوتاه شده و برنامه ریزی ها به گونه ای خواهد بود که تخصیص و عرضه در کمتر از 10 روز انجام شود که البته کاهش چشمگیری در این حوزه را به همراه داشته است.
معاون ارزی بانک مرکزی در پایان تاکید کرد: برنامه بانک مرکزی این است که با تخصیص بهینه و نظمی که ایجاد شده و با توجه به مصرف، مدت زمان تخصیص و عرضه پول را به حداقل برسانیم. تقاضا برای پول، نوع پول به گونه ای تعیین می شود که هیچ صف یا تقاضای مازادی وجود نداشته باشد.
گفتنی است در این دیدار معاونان ارزی و بانک های بین المللی به بیان دغدغه ها و مشکلات خود و تجار در زمینه تخصیص و تامین ارز و روسای سازمان توسعه تجارت و خواربار پرداختند. و سازمان مواد مخدر ضمن تشریح سیاست های تجاری به سوالات معاونان ارزی بانک ها پاسخ داد.
انتهای پیام