یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

ایستاده معامله کنید تا عقب بمانید!

ای بی اس نیوز/مازندران تلفن همکارم زنگ می خورد، از صحبت ها مشخص است که او در حال معامله ماشین است. امروزه اکثر همکاران من در کنار حرفه خود به خرید و فروش نیز می پردازند. کسانی که سرمایه کمتری دارند به طلا، سکه و ارز نگاه می کنند و کسانی که سرمایه بیشتری دارند به دنبال خودرو، املاک و فروشگاه ها هستند. من به آنها می گویم دلال، اما خودشان فکر می کنند: «علاوه بر کارتان، باید چهار معامله در خیابان هم انجام دهید تا تورم نداشته باشید».

امروز وضعیت بازارهای کشور با بازارهای قدیمی تفاوت زیادی دارد. تعاریف جدیدی وارد ادبیات اقتصادی و تجاری شد که نظام تجارت پایه را تغییر داد. صرف نظر از تغییراتی که با ورود فضای مجازی به وجود آمده است، به نظر می رسد بنگاه های اقتصادی زیر سایه چالش ها و فشارهای مختلف اقتصادی تغییر ماهیت داده و جهتی را انتخاب کرده اند که با کمترین هزینه بیشترین سود را به دست آورند.

یکی از واژه‌های جدیدی که چند سالی است وارد ادبیات ایران شده، «معاملات سرپایی» نام دارد. این اصطلاح برای کسانی که فعالیت های اقتصادی انجام می دهند کاملا آشناست.

تجارت مستقل عمدتاً توسط افرادی انجام می شود که علاوه بر یک حرفه یا شغل ثابت، پول نقد خود را در بازارهایی مانند خودرو، املاک، ارز، طلا و سکه سرمایه گذاری می کنند. کارشناسان اقتصادی این بازارها را «بازارهای موازی» می نامند. حرف تازه ای دیگر در اقتصاد این روزها کشور.

بر کسی پوشیده نیست که هزینه های زندگی امروزه نسبت به گذشته افزایش چشمگیری داشته است و درآمد برای داشتن حداقل امکانات رفاهی کافی نیست. گواه این گفته این است که بسیاری از مردان جامعه دو شغله هستند.

هادی ابویی، دبیرکل کانون عالی اتحادیه های کارگری ایران، در 27 مهر 1402 با بیان اینکه 70 درصد کارگران شغل دوم دارند، اظهار داشت: کارگران معتقدند با درآمد کم توان زندگی را ندارند و باید در تولید کار کنند. یا واحد اداری پس از پایان ساعت کار، شغل دوم پیدا کرده و خانواده را تامین کنید.

با این حال، رفتارهای کارگزاری مانند و معاملات متوالی جایگزین شغل دوم نیست، بلکه برای حفظ سرمایه و دارایی ها در نظر گرفته شده است. معامله گران خیابانی معتقدند این نوع فعالیت مهمترین راه حفظ دارایی و نقدینگی آنها در برابر تورم است.

ایستاده معامله کنید تا عقب بمانید!

محل کارم را ترک می کنم و به خانه می روم. بحث داغ بین رانندگان تاکسی و مسافران بر سر قیمت طلا و ارز است. حتی بقال در خیابان خرید با دوستش برای گرفتن یک معامله سودآور.

وارد حیاط آپارتمان می شوم. «احمد آقا» همسایه آن طرف خیابان با یکی از فروشندگان محصولات کشاورزی صحبت می کند تا محصول باغش را بفروشد. با فرا رسیدن فصل های سرد و کمی وقت آزاد به کشاورزی، در یک شرکت مشاور املاک مشغول به کار شد.

از احمدآقا می پرسم چرا معاملات پیاده انجام می دهد؟ وی تسویه هزینه های زندگی را یکی از دلایل این کار عنوان کرده و در ادبیات خود می گوید: معاملات سرپایی دفتر و دفترچه ندارند، بنابراین مالیات ندارند، نیاز به فروشگاه ندارند، نیاز به پول ندارند. آب و برق و عوارض شهری و روستایی ندارند. »

جالب اینجاست که احمد آقا هم با غرورش سفر می کند اما معتقد است: «برای اینکه در این زمانه و روزگار عقب نمانند، همه باید زمین، مسکن یا سرمایه را به دارایی خود اضافه کنند تا پس فردا مثلاً بنزین گرون میشه و هرچی دیگه.حداقل یه چیزی داره جبران کنه شب چند برابر شده.

ایستاده معامله کنید تا عقب بمانید!

پر واضح است که اقتصاد زیرزمینی و عدم شفافیت پولی و مالی و همچنین چالش های متعدد در حوزه بانکی کشور به گفته کارشناسان به اصطلاح اقتصادی، بسیاری از مردم را به سمت فعالیت های سفته بازی سوق داده است. اما سوال اساسی این است که چرا امروزه همه به سمت واسطه گری یا کارگزاری روی آورده اند و چرا نقدینگی به سمت بازارهای غیرمولد سرازیر می شود؟

یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد قائم شهر، نبود سیستم بازار شفاف و رقابتی را دلیل اصلی می داند و می گوید: طبیعتا زمانی که بازار شفاف، رقابتی و کنترل شده نیست، بهترین گزینه تماس با دلال است.

قاسم نوروزی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، فاصله بین مصرف کننده و تولیدکننده و عدم ارتباط مستقیم این دو را دلیل پیدایش دلالان عنوان کرد و گفت: از آنجایی که کارایی دلالی در ایران بسیار بالاست، همه رفتند. در این راستا.

نوروزی با اشاره به اینکه نقدینگی و پول زیادی در اقتصاد ایران وجود دارد، گفت: مشکل اینجاست که نقدینگی به سمت تولید نمی رود، بلکه بیشتر به سمت بازار سفته بازی می رود. این به معنای تجارت دارایی هایی است که بازده بسیار خوبی را ارائه می دهند.

ایستاده معامله کنید تا عقب بمانید!

از این استاد اقتصاد دانشگاه می پرسم چرا پول نقد به سمت تولید نمی رود؟ وی پاسخ داد: دلیل آن این است که بخش تولید پر ریسک، پر از نوسان و بازدهی کم است، اما بورس یا سفته بازی در دارایی هایی مانند مسکن، زمین، طلا و ارز بسیار سودآور است. طبیعتاً در چنین سیستمی سرمایه گذار بازار سودآورتری را انتخاب می کند و به همین دلیل است که بیشتر نقدینگی در ایران به این سمت هدایت می شود.

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد قائم شهر نتیجه رونق و نقل و انتقالات مالی در بخش بازرگانی را ایجاد تورم کاذب و لجام گسیخته دانست و افزود: از سوی دیگر بخشی که پول و نقدینگی در آن است. دچار رکود نمی شود زیرا منابع مالی، انگیزه و مشوق ها تولید هستند و برای تولید کارآمد و نشاط آور هستند.

نوروزی رویداد فوق را نماد بیماری هلندی معرفی کرد و گفت: در این صورت یک طرف پول زیادی تزریق می کند و تورم کاذب و بادکنک ایجاد می کند و طرف دیگر که تولید قطعه حیاتی است دچار مشکل می شود. راندمان پایین، عدم شفافیت و گاه انحصار، دچار رکود و پسرفت می شود.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان می کند: در چنین شرایطی هرگونه سیاست انبساطی و هر سیاست افزایش نقدینگی کمکی به تولید نمی کند زیرا نقدینگی به سمت تولید نمی رود.

نوروزی معتقد است: تا زمانی که روند انتقال سرمایه، پول و منابع مالی به بخش تولید اصلاح نشود، هر گونه افزایش نقدینگی نتیجه و پیامد بدتری خواهد داشت و تولید راکد می شود و تورم در بخش های غیرمولد بیشتر می شود. بیشتر. .

تلفن همراهم زنگ می خورد؛ استاد دانشگاه من از تهران به دنبال خرید ملک در شمال است. شماره «احمد آقا» را به او می دهم و به پاسخ این سوال فکر می کنم که چرا شغل ثابت برای جبران مخارج زندگی کافی نیست؟!

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *