دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

هوش مصنوعی به صنعت برق رسیده است

سخنگوی صنعت برق با اشاره به توانایی هوش مصنوعی در پیش بینی نتایج پیامدها یا اتفاقاتی که ممکن است رخ دهد، گفت: به نظر می رسد در آینده نزدیک هوش مصنوعی در حوزه انرژی به ویژه در سیستم های الکتریکی نقش حیاتی ایفا کند. و همچنین سعی داریم از این فناوری نوظهور برای افزایش بهره وری، افزایش پایداری و امنیت سیستم قدرت استفاده کنیم.

مصطفی رجبی مشهدی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه هوش مصنوعی یک فناوری نوظهور است که ظرفیت ایجاد انقلاب در برنامه ریزی و استفاده بهینه از سیستم های قدرت را دارد، گفت: ارائه این داده ها توسط انسان تقریبا غیرممکن است و زمان آن فرا رسیده است. با ابزارهای موجود مصرف کنید، بنابراین باید از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل این حجم از اطلاعات استفاده کنیم.

وی افزود: هوش مصنوعی یک فناوری نوظهور است که پتانسیل ایجاد انقلابی عظیم در مدیریت و بهره برداری از سیستم های قدرت را دارد، به گونه ای که قادر است حجم زیادی از داده ها را تجزیه و تحلیل کند و به تصمیم گیری آگاهانه، هوشمند و سریع کمک کند. . تصمیمات .

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه سیستم های قدرت مجموعه ای از فرآیندها و شبکه های فیزیکی پیچیده هستند که بر اساس آن باید برق را بدون معطلی و با کیفیت مناسب در اختیار مصرف کنندگان قرار دهیم، گفت: هوش مصنوعی ظرفیت پشتیبانی از فرآیندهای پیچیده را دارد. نقش انسان و سیستم های سنتی و تصمیم گیری با سرعت و دقت بالا.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران استفاده از هوش مصنوعی در حوزه مدیریت و کنترل شبکه برق را مورد تاکید قرار داد و افزود: هوش مصنوعی می تواند با نظارت بر زمان واقعی و داده های دریافتی، اختلالات و حوادثی را که در شبکه رخ می دهد، شناسایی کند. از Real-time شرایط را شناسایی و تجزیه و تحلیل می کند، هشدار می دهد و در نهایت به تصمیم گیری آگاهانه در فرآیند کنترل شبکه برق کمک می کند.

رجبی مشهدی با اشاره به وعده وزارت نیرو در دولت سیزدهم برای افزایش 4500 مگاوات انرژی های تجدیدپذیر در شبکه برق کشور گفت: هوش مصنوعی می تواند در حوزه برنامه ریزی، مدیریت و تولید انرژی های تجدیدپذیر به ما کمک کند. كه در آينده در ذخيره انرژي خواهد بود و ساير منابع توليد سنتي نيز بايد به شبكه اضافه شود.

سخنگوی صنعت برق توانمندی های هوش مصنوعی را در برنامه ریزی، افزایش قابلیت اطمینان، افزایش بهره وری و پایداری شبکه برشمرد و گفت: از چالش های پیش روی ما در حال حاضر در حوزه برنامه ریزی شبکه می توان به افزایش تقاضا برای زیرساخت های قدیمی اشاره کرد. نقدینگی. محدودیت، نگرانی های زیست محیطی و مسئله پایداری شبکه، می خواهم به این نکته اشاره کنم که هوش مصنوعی به لطف توانایی آن در تجزیه و تحلیل حجم زیادی از داده ها، می تواند تصمیمات آگاهانه ای در زمینه برنامه ریزی، تحلیل و پیش بینی صحیح بگیرد. در زمینه تقاضای انرژی و تجزیه و تحلیل و پیش بینی کمک به خرابی تجهیزات یا مشکلاتی که ممکن است برای شبکه ایجاد شود.

رجبی مشهدی با بیان اینکه هوش مصنوعی می تواند در حوزه بازار برق نیز مفید باشد، گفت: با تحلیل داده های بازار برق و ارائه پیش بینی از روند خرید و فروش و قیمت برق در بازار، علاوه بر بحث نظارت بر بازار. و حصول اطمینان از انطباق با شرایط بازار. با قوانین موجود، هوش مصنوعی می تواند همه این فرآیندها را به درستی بهبود بخشد.

سخنگوی صنعت برق ادامه داد: در حوزه بهره برداری شبکه، موضوع مدیریت دارایی و مدیریت چرخه عمر بسیار مهم خواهد بود و حذف هرگونه تجهیزات در شرایط بحرانی، علاوه بر تحمیل هزینه های اضافی تعمیر، می تواند شبکه و همچنین ایجاد شبکه و محدودیت های ظرفیت این نیز قابلیت اطمینان شبکه را کاهش می دهد. به همین دلیل، ما باید از تجهیزاتی که در حال حاضر در شبکه برق داریم به نحو احسن استفاده کنیم و هوش مصنوعی می‌تواند با تجزیه و تحلیل داده‌های گذشته و دریافت داده‌های نظارتی که روی یک تجهیزات داریم و با استفاده از مدل‌های پیش‌بینی، این فرآیند را بهبود بخشد. .

وی افزود: همچنین هوش مصنوعی قادر است روش های نگهداری پیش دستی را نیز پیشنهاد دهد، به طوری که قبل از رسیدن تجهیزات به آستانه بحرانی و یا خارج شدن از سرویس، با استفاده از روش پیش دستی، دستی، هزینه کمتری را متحمل می شویم و در عین حال تعمیرات زمان برای ما کوتاهتر خواهد بود و به این ترتیب علاوه بر افزایش طول عمر تجهیزات، قابلیت اطمینان شبکه نیز افزایش می یابد.

رجبی مشهدی با بیان اینکه در حوزه امنیت شبکه، هوش مصنوعی می تواند نقش مهمی در حفاظت از شبکه و تجهیزات آن داشته باشد، گفت: حفاظت از داده های شبکه و مشتریان موضوع مهم دیگری است که علاوه بر هوش مصنوعی، قابلیت شناسایی ترافیک غیرعادی را نیز دارد. که ممکن است توسط دامنه سایبری ایجاد شده باشد، این قابلیت را دارد که در زمان واقعی نفوذها و ناهنجاری هایی را که ممکن است در شبکه رخ دهد شناسایی کند و امکان پاسخگویی سریع را ارائه دهد.

رجبی مشهدی در ادامه به عدم تعادل در بخش برق اشاره کرد و گفت: با کمک هوش مصنوعی می‌توانیم پیش‌بینی دقیق‌تری از تقاضا و بار شبکه داشته باشیم و با برنامه‌ریزی بهتر بتوانیم نظارت دقیق‌تری در زمان واقعی داشته باشیم. . … روی شبکه داشته باشید و احتمالاً با سرعت بیشتری کمبودهای قریب الوقوع را که ممکن است ایجاد شود شناسایی کنید و بر این اساس مکانیسم های پاسخ بار را فراخوانی کنید.

وی گفت: در حوزه مکانیزم های پاسخگویی به بار، یکی از قابلیت های هوش مصنوعی این است که بتواند با مصرف کنندگان تعامل بهتری داشته باشد یا برنامه های تشویقی بهتری ارائه دهد. در واقع با کمک هوش مصنوعی می توان تصمیم گرفت که در چه زمانی و به چه نحوی بار را بهینه تر انجام دهیم؟

وی چالش ها و نگرانی هایی را که در حوزه هوش مصنوعی در حال ورود به صنعت برق وجود دارد را برجسته کرد و گفت: زمانی که قرار است در یک شبکه یکپارچه، تحلیل لحظه ای را با هوش مصنوعی مطرح کنیم، ممکن است خطر حملات سایبری نیز به وجود بیاید. باید پیش بینی های لازم را در این زمینه داشته باشیم. چالش بعدی حریم خصوصی انتقال اطلاعات است. هنگامی که ما داده های زیادی را برای تجزیه و تحلیل در اختیار هوش مصنوعی قرار می دهیم، هنگام استفاده از حجم زیادی از داده ها، سوال نقض حریم خصوصی مصرف کننده مطرح می شود.

رجبی مشهدی به یکی دیگر از چالش های مهم وجود نیروی انسانی متخصص پرداخت و گفت: در دنیا و در صنعت برق این سوال مطرح می شود که آیا می توانیم در این زمینه نیروی انسانی متخصص تربیت کنیم یا داشته باشیم؟ یا اینکه این فناوری چه تغییراتی می تواند در فرآیندهای صنعت برق ایجاد کند

سخنگوی صنعت برق توسعه شبکه های محلی و مدیریت شبکه های کوچکتر را مورد تاکید قرار داد و گفت: ممکن است در آینده ابزاری برای کنترل شبکه آنطور که هست در اختیار نداشته باشیم و با توجه به اینکه دستگاه های اندازه گیری هوشمند داریم. و فرآیندهای هوشمند در محل، ما پاسخگو خواهیم بود.”

وی با اشاره به آینده هوش مصنوعی بیان کرد: بحث در مورد تغییرات حاکمیتی و اخلاقی موضوعاتی است که می تواند ما را در اجرای هوش مصنوعی دچار مشکل کند، حتی اینکه آیا برای رفع چالش های این حوزه به زمان بیشتری نیاز داریم.

وی گفت: در هفدهم ماه جاری اولین نشست مشترک مجمع بخش برق ایران، IEEE و انجمن مدیریت شبکه برق ایران با عنوان کاربردهای هوش مصنوعی در شبکه های برق مدرن برگزار می شود که بدون شک می تواند مثبت باشد. اثرات .

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *