جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

شکایت سخنگوی انجمن تایر از تخصیص به موقع ارز/محصولات تولیدکنندگان تایر تغییر کرد

سخنگوی اتحادیه تایر صنعت ضمن اشاره به مشکلات ناشی از تخصیص به موقع ارز، تاکید کرد: این ارز که بلافاصله با امتیاز کاهش عوارض واردات لاستیک تخصیص داده شد، اگر به موقع به صنعت تایر داده شود، این ظرفیت افزایش می یابد. تولید و توزیع لاستیک برای مصارف تجاری بیش از حد ضروری بوده است. اما نه تنها این اقدام انجام نشد، بلکه سبد محصولات تایرسازان تغییر کرد و به سمت تولید محصولات با نرخ ارز کمتر سوق داده شد.

مصطفی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، عدم تخصیص به موقع ارز از بهمن ماه 1401 را موجب کاهش هشت درصدی تولید تایر در سه ماهه نخست امسال از مجموع شش ماهه سال نسبت به سه ماهه اول کرد. . نیمی از سال گذشته کاهش تولید نیز منجر به کاهش عرضه شد که مشکلاتی را نیز در بازار ایجاد کرد.

سخنگوی اتحادیه صنعت تایر ادامه داد: علاوه بر این کارخانجات سرمایه گذاری کرده و ظرفیت قابل توجهی ایجاد کرده اند که امسال باید از آن استفاده می شد. اما متاسفانه به دلیل عدم تخصیص به موقع ارز این امر محقق نشد. از سوی دیگر، کارخانه ها برای صرفه جویی در مصرف مواد، ترکیب محصولات خود را بیشتر بر اساس نرخ ارز انتخاب می کردند. یعنی محصولاتی را برای تولید انتخاب کردند که به مواد اولیه خارجی کمتری نیاز داشت. در نتیجه در ترکیب سبد محصولات شرکت ها، تغییرات ناشی از آن و همه این موارد باعث ایجاد فاصله بین تولید و مصرف تایر در کشور شده است.

وی تاکید کرد: زمانی که تولید کاهش می یابد به گونه ای که در بازار احساس کاهش تولید می شود، طبیعی است که از نظر روانی بازار تعادل خود را از دست می دهد و احساس کاهش عرضه منجر به افزایش قیمت می شود. روند صعودی قیمت ها در بازار باعث می شود مردم به لاستیک ها به عنوان کالاهای سرمایه ای نگاه کنند و تصور کنند با خرید لاستیک در شرایط تورمی می توانند ارزش سرمایه خود را حفظ کنند.

این مسئول صنفی-صنعتی اعلام کرد: از سوی دیگر افرادی که لاستیک را برای مصرف می خواهند مصرف خود را جلو می برند. مثلاً اگر قرار بود تا شش ماه دیگر لاستیک بخرند، الان آن را می‌خریدند یا به جای یک حلقه، دو حلقه می‌خریدند و از ترس اینکه گران‌تر نخرند، احتکار می‌کردند. بر این اساس مصرف افزایش می یابد و این تقاضای کاذب باعث می شود که کمبود در بازار بیشتر احساس شود و روند رشد قیمت در کف بازار تسریع شود.

وی تنها با بیان اینکه موارد فوق باعث ایجاد اختلاف تا دو میلیون تومان برای یک جفت لاستیک در بازار نسبت به قیمتی شد که کارخانه ها در اختیار توزیع کنندگان قرار می دادند، گفت: این عدم تعادلی که در بازار ایجاد شد؛ این عدم تعادل در بازار ایجاد شد. مقامات به راه حلی فکر کردند. برای این منظور به واردات روی آوردند و برای اینکه بتوانند در کوتاه مدت بازار را کنترل کنند، عوارض گمرکی را کاهش دادند تا واردات افزایش یابد و از کانال رشد واردات تعادل بین عرضه و تقاضا ایجاد شود.

سخنگوی اتحادیه صنعت تایر گفت: واقعاً اگر ارز به موقع تخصیص می یافت، این اقدامات ضروری نبود. زیرا ظرفیت تولید تایرهای ما در کشور بیشتر از مقدار مصرف است. البته مصرف طبیعی و نه تقاضای کاذب که لاستیک را کالای مصرفی بداند. برای متعادل شدن بازار، تمایل به سرمایه گذاری در لاستیک از بازار ناپدید می شود.

وی خاطرنشان کرد: امروز نیز با وجود وعده هایی که برای رفع مشکلات ارزی داده شده، همچنان نوع مقررات و ضوابط به گونه ای است که کارخانه ها نمی توانند ارز دریافت کنند. لازم به ذکر است که تخصیص ارز روی کاغذ مشکلی را برای ما حل نمی کند. تخصیص ارز برای ما به معنای تامین ارز و واریز آن به حساب فروشنده است. تا زمانی که حواله بانک مرکزی به حساب مشتری نرسد، ارز دریافت نمی کنیم. حالا امضا روی کاغذ است.

وی تنها افزود: در شرایط فعلی معیارهایی تعریف شده است که سهم ارز برای هر ماده اولیه را سال گذشته برای دریافت ارز در نظر می گیرد. به عنوان مثال، می گویند مقدار شتاب دهنده ای که پارسال وارد کردید، امسال هم به همان مقدار تعلق می گیرد. این به این دلیل است که ما برخی از مواد را برای مدت طولانی تری خریداری می کنیم و مقدار مصرف در فرمول ما کم است و آنها را برای مدت طولانی در انبار نگهداری می کنیم و هر سال آنها را خریداری نمی کنیم. بنابراین از آنجایی که آماری از واردات برخی مواد اولیه در سال گذشته وجود ندارد، امسال نیز اجازه واردات را نمی دهند.

سخنگوی انجمن صنعت تایر صنعت در پایان گفت: تعیین ارز برای واردات راحت‌تر است و روند کار سریع‌تر انجام می‌شود، ارز تخصیص می‌یابد، واردکننده تایر را وارد و از گمرک ترخیص می‌کند. اما اگر این ارز به موقع در اختیار تولیدکنندگان قرار می گرفت و اقدامات موثرتری انجام می شد، می توانستیم بیش از نیاز کشور تولید کنیم. از نظر تولید، تولید بلافاصله پس از تخصیص پول صورت نمی گیرد. واردات مواد اولیه و حمل آن به کارخانه ها، انجام فرآیند تولید و توزیع، رسیدن به دست مصرف کننده و کاهش التهاب بازار بیشتر از واردات زمان می برد. اما ترجیح دادیم ارز را به واردات اختصاص دهیم و عوارض گمرکی را کاهش دهیم.

به گزارش ای بی اس نیوز، شایان ذکر است در پایان مهرماه سال جاری هیات وزیران در جلسه ای به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و بر اساس اصل 138 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ایران تصویب کرد که سود بازرگانی انواع لاستیک خودروهای سواری تا پایان سال 1402 شش درصد خواهد بود. بر اساس این مصوبه سود بازرگانی انواع لاستیک خودروهای سواری تا پایان سال 1402 تنها شش درصد تعیین شده است.

پیش از این، میزان حقوق ورودی این کالاها شامل حقوق گمرکی معادل 4 درصد ارزش گمرکی کالا به اضافه 28 درصد سود بازرگانی و با کاهش سود بازرگانی به 6 درصد، حقوق گمرکی واردات این کالاها بود. کالا کاهش خواهد یافت. 22 درصد

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *