ایران در حال حاضر حدود 2.5 میلیون بشکه در روز تولید دارد که 1.3 میلیون بشکه در روز کمتر از تولید سال 2018 است. دونالد ترامپ در سال جاری از توافق هسته ای برجام خارج شد و تحریم ها را دوباره بر صنعت نفت ایران اعمال کرد که به شدت تولید تهران را کاهش داد. تولید درآمدهای نفتی
اکنون با لغو تحریم ها، ایران با توجه به تجهیزات، توانمندی ها و تمایلات خود برای جبران ضررهای درآمدی، تولید نفت خود را افزایش می دهد.
انتظار می رود ائتلاف اوپک پلاس برای تولید نفت ایران سهمیه ای تعیین کرده و به تدریج آن را اجرا کند.
محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک از ائتلاف اوپک پلاس خواست تا به دنبال یک توافق عرضه جدید باشد که شامل ایران نیز می شود.
لغو تحریم ها علیه ایران به نفع ایالات متحده نیز خواهد بود، زیرا به کاهش قیمت ها و مهار تورم بالا کمک می کند. علاوه بر این، هرگونه افزایش تولید ایران، تأثیر درگیری احتمالی روسیه و اوکراین بر بازارهای جهانی نفت را خنثی خواهد کرد.
منابع اوپک پلاس همچنین گفتند که افزایش عرضه نفت ایران می تواند ناتوانی برخی از اعضا در افزایش تولید را جبران کند، اما ائتلاف اوپک پلاس باید سهمیه های تولید خود را تغییر دهد تا فضا برای بشکه های ایران باز شود.
absnews46
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از رویترز، ائتلاف اوپک پلاس قصد دارد در صورت دستیابی به توافق هسته ای ایران با قدرت های جهانی، برای جلوگیری از رقابت بر سر سهم بازار و آسیب قیمت، به ایران در توافق کاهش تولید بپیوندد.
یکی از نتایج مثبت مذاکرات وین لغو تحریم های صادرات نفت ایران خواهد بود که به گفته آژانس بین المللی انرژی، روزانه 1.3 میلیون بشکه نفت ایران را به بازار بازگرداند. بنابراین عرضه نفت افزایش می یابد و روند صعودی قیمت نفت متوقف می شود. قیمت نفت در حال حاضر از 100 دلار در هر بشکه فاصله زیادی ندارد.
ایران در حال حاضر از توافق کاهش تولید بین اوپک و متحدان اوپک پلاس به دلیل تاثیر تحریم های آمریکا بر صادراتش مستثنی است. این معافیت به ایران اجازه می دهد تا تولید نفت خود را افزایش دهد، اما اوپک پلاس در نهایت تصمیم خواهد گرفت که آیا ایران را در این توافق بگنجاند.
ایران در پی لغو تحریم ها و مذاکرات با اوپک پلاس به دنبال بازگرداندن تولید از دست رفته خود خواهد بود.ایران یکی از پنج کشور موسس اوپک است.